31 Juli

Nyss kommit hem ifrån en dagstripp till stugan. Den 31 Juli är inte bara den dag som är den sista juli, det är också den dag som min mormor och farmor fyller år. Att tillägga är också att Sofia och min mormor har namnsdag denna dag. Helena är namnet som de delar, mormors förnamn och Sofias mellannamn. Eftersom farmor fyller 64 år idag så åkte vi ut till Hedesunda och firade henne. Mormor, som fyller 71, är just nu i Kalix/Luleå på besök hos hennes syster så tänkte nu gratulera henne här. Ett stort grattis till farmor och mormor på deras födelsedag och också grattis till mormor och sofia på deras namnsdag.

Farmor och Soff
Pappa med hans morbror Ronald
Mamma

ifrån gårdagen

I inlägget nedanför ser ni massa bilder, men här är även ett videoklipp ifrån gårdagen. Alexandra sure knows how to dance!

That's what friends are for

Hade det jättetrevligt på ekostigen som sagt. Fanns inga fel, förutom att min mobil gick sönder. Tack Hanna, Alexa, Jennie, Julia, Angelica, Sofia såklart, Ellen, Malin och alla andra för en jättebra kväll... så länge det varade!

Lördagkväll

Konstig kväll, hade det jättebra här hemma, underbara vänner, god mat och massa snack. Vid halv tolv drog vi till Lobby och då var det som att luften flög ur en, var bara trött, längtade hem och irriterad. Massa problem var det ju också såklart, svårt det där med tillit ibland. Aja, nu ska jag sova, imorgon hörs vi och då blir det massa glada bilder ifrån förfesten, här är ett smakprov...

Det känns som att det vankas party ikväll

Cider i mängder och vad blir det till? bearneaisesås verkar det som, haha.

Störningsobjekt

Klockan är alldeles för mycket och Maria är alldeles för trött. Maria är fortfarande sjuk och Maria har jätteont i halsen... ser ni va jobbigt? Jag HATAR, fullkomligt HATAR folk som pratar om sig själv i tredje person. Större störningsobjekt har jag svårt att hitta. Har hört att det är folk som "lider" av storhetsvansinne som gör det men snälla, kom ner på jorden.

Men det jag skrev var sant, klockan är väldigt mycket och jag är alldeles för trött. Klockan 18.00 kommer tjejerna hit och då ska vi fira att jag och Sofia fyllt år. Allt börjar med middag och därefter förfest. Kvällen är planerad att sluta med utgång så det blir nog kanoners. Måste plocka fram mina dancing-heals bara, haha. Nu måste jag dock duscha, och städa mitt rum, och baka (tydligen)!!

Sunset

Åkte till Hedåsen tillsammans med Jennie och Alexandra för att ta ett kvällsdopp. Det slutade med att vi satt på bryggan, fullt påklädda och doppade någon enstaka tå i vattnet. Det kändes som att isen precis smällt och att våren var kommen. Ett bad vore mycket oklokt så därför åkte vi istället och köpte glass. Därefter mötte vi upp Frida och vi följde med henne hem och såg på Pearl Harbor. Första gången jag såg den och vi var rätt dumma som satt på den strax efter halv elva en fredagkväll. Filmen var tre timmar lång!!! Eller som Alexa sa när hon fick höra att den var 178 minuter lång - "Jaha, då är den nästan två timmar". Haha, så söt. Nu ska jag sova men ska först tacka mina kickor för en jättetrevlig kväll, vi ses imorgon. Puss

Älskade Bomhus

Inne 12.15 idag, rekord! Lite post, fint väder = glad maria. Nu har jag fått "semester" i två veckor. Känns faktiskt ganska tråkigt, skulle mycket hellre vilja jobba, speciellt om dagarna är som idag. Posten måste vara bland de bästa sommarjobb man kan ha, enligt mig i alla fall. Vet att jag kan klaga på reklam och sånt ibland men bortser man från det så är det askalas. Träffade samma man som gav mig kexchokladen för nån vecka sen, idag. Idag stod vi och pratade en liten stund och sen sprang han in i radhuset igen och bad mig att vänta utanför. Idag kom han ut med denna... så snäll så snäll :)

Lyxigt värre

Fick låna dannes bil så idag slipper man gå till bussen vid halv 9, istället kan man åka hemifrån halv 10. Shit så underbart! Det här är sista jobbdagen, sen är jag ledig i två veckor och sen ska jag jobba en vecka. Lite tråkigt att det nästan tar slut efter idag, det har varit väldigt roligt och superskönt att ha något att göra om dagarna. Aja, får försöka göra den här dagen så bra som möjligt.

Gävle

Spenderade kvällen med mina två favoritpersoner. Hanna och Sofia. Som studentpresent fick jag och Sofia en middag i gävle utav Hanna och varför inte passa på att använda det "presentkortet" en fin sommarkväll i Juli? Middag på Brända Bocken och bio efter det. Vi såg på Bridesmaids och näst efter Baksmällan så har jag aldrig skrattat så mycket på bio. Tårarna rann nerför mina kinder, det var inget sorgset över huvud taget, men jag skrattade så mycket och det gick inte att få ett slut på det. Fantastiskt rolig film och en fantastiskt bra kväll.


Valbo

Första lönen insatt på kontot så då blev det en tur till Valbo. Jag hittade såklart ingenting, som vanligt. Vet inte vad det är, för kräsen förmodligen. Hungrig som man var efter jobbet ledde till att jag och Sofia köpte en varsin halv sub. Supergott, och eftersom Hanna och Ellen skulle fika så slog vi två flugor i en sväng.


Allting har förändrats men du finns kvar

Nyss inkommen efter en pratstund/promenad med Hanna. Nu ska jag snart lägga mig och sova, men först, en hel del Maggio. Godnatt, vi hörs imorgon, då blir det förresten först jobb och sen shopping i Gävle och Valbo med Sofia och förmodligen Hanna och kanske Ellen.

Allsång

Allsångstisdag. Har aldrig under den här sommaren fått tid till att verkligen se på Allsång på skansen. Gör premiär ikväll och det är till mesta dels Hoffmaestro som lockar mig till tvn. Underbara grabbar. Programmet börjar dock med en annan söt grabb, Måns Zelmerlöw.


Sunshine

Har precis kommit hem och jag måste börja med att citera en arbetskollega på posten, att meteorologer är det yrke då man får betalt för att ljuga. Inte blev det nå regn idag inte, strålande sol och varmt som tusan. Haha.

Work

Ska precis gå till bussen, kollade nyss på www.yr.no och tydligen så ska det se ut såhär i gävle idag...
Tur att man i alla fall sitter i en bil ungefär 70% utav tiden, stackars syrran åker ju runt på en moped.

Tacos

Efter att inte ha hunnit äta något på hela dagen så gjorde jag och Sofia Tacos nyss. Enkelt, gott och snabbt! Man hinner aldrig äta på dagarna, dålig "ursäkt" men så är det. Nu ska jag se på film och sen sova. Vi får hoppas på lite post imorgon bara.

Måndag

Klar från jobbet. Superlite post och jättemycket reklam. Otur... Aja, är ensam hemma idag och imorgon då mamma och pappa är i Stockholm och har det bra. Fick ett mms av pappa med den här bilden och texten...

Nu gäller det att hålla i plånboken, nu är mamma i farten :P

Snälla bli min

Blev en filmkväll med några saknade kickor. Härligt. Nu ska jag dricka ännu mera vatten, ta ännu en till ipren för jag ska banne mig jobba imorgon. Här får ni lyysna på min favorit just nu...

Veronica Maggio – Snälla bli min

Hemma

En födelsedag i stugan senare och jag har nu landat på hemmaplan. Gårdagen hade förutsättningarna till att bli en jättebra födelsedag, fint väder, goa släktingar och en massa paket. Men allt förändrades då jag vaknade. Vaknade upp med hög feber, ont i halsen och en extrem huvudvärk. Hela dagen kände jag mig trött, borta och helt slut. Ingen kraft över huvud taget. Idag vaknade jag dock upp och kände att febern var borta och att halsen var det enda som var besvärligt! Vill även tacka alla för de fina gratulationerna och ja, nu måste jag bara se till att göra mitt sista år som tonåring till det bästa. Ribban är hög efter förra året men med mina goa vänner som alltid är grymma så kan vi nog lösa även det.

Det togs ovanligt lite kort denna födelsedag, detta är vad jag kan erbjuda. Lägger ut bilder på vad jag fått senare tror jag.

Grattis till världens bästa

Eftersom jag är i stugan när jag vill att det här inlägget ska publiceras så gör jag detta tidsinställt. Tänkte bara säga ett stort grattis till den underbaraste och bästa person jag känner, min 27-minuter äldre tvillingsyster, Sofia Uggla! Ofattbart att det gått 19 år. 19 år med dig vid min sida, i stort sett varje dag. Tack för att du alltid finns för mig och för att du är världens bästa syster. Du vet att jag älskar dig.


Snart 19

Nu åker jag och jobbar och därefter bär det av till Hedesunda. Ska spendera hela helgen där i hopp om att få lite vila, sol och bad. Justia, jag fyller 19 imorgon också, jag håller nästan på att glömma bort det. Känns konstigt. 19, tråkig ålder att fylla men det är ju ändå en födelsedag. Dock känns det inget speciellt. Aja, för att försöka komma lite i stämning, kommer ni ihåg detta, för ett årsedan?

http://arbetarbladet.se/slaktvanner/grattis/1.2196957-tvillingsyster-och-bastis

En blomma i Afrikas öken

Sitter just nu och kollar på Desert Flower, eller En Blomma I Afrikas Öken som den heter på svenska. Helt fantastisk. Det är en filmatisering av boken med samma namn och boken är en verklighetsbaserad berättelse om en afrikansk flicka som blivit könsstympad vid tre års ålder. Som 13 åring blev hon tvingad att gifta sig med en äldre man, men lyckades då rymma och bosatte sig, efter några komplikationer, i London. Där blev hon upptäckt av en fotograf och hon levde därefter flera år som en supermodell. Som vuxen har Waris Dirie delat med sig utav sin berättelse, i hopp om att förmodligen få ett stopp på könsstympning, eller i alla fall upplysa människor om den helt vansinniga tradition som fortfarande pågår i vissa delar av världen. Läste dock nyss på en hemsida att omkring två miljoner flickor/kvinnor könsstympas varje år i världen... cirka 6000 ingrepp per dag. När man hör berättelser som dessa uppskattar man sitt liv lite mer. Dock fick den här berättelsen ett lyckligt slut, eller vad man ska kalla det för. Finns väl egentligen inga lyckliga slut på liv som startar som dessa kvinnors?

Skådesspelerskan Liya Kebede och Waris Dirie

Different world

Lite change of plans ikväll. Det var egentligen menat att jag, Sofia och Hanna skulle ut och käka på Brända Bocken i Gävle. Men eftersom Sofia har feber, ont i halsen och lite annat så blir det inget av med det. Istället blir det filmkväll tillsammans med Hanna och Ellen. Tror det blir toast också. Myspys!

Torsdag

Regn och reklam, allt jag ogillar! Kom in typ precis vid två men fy va tråkigt det är med reklam...

Work

Nu drar jag och jobbar, eller nej, först typ en timmes bussresa!


Friends



Kvällen började med picknik i stadsparken tillsammans med några efterlängtade gamla klasskompisar. Frida, Angelica, Victoria, Emma och Emma. Vi pratade om allt från de dagar som passerat till de dagar som komma skall - d.v.s. vad alla skall göra i höst. När jag nu tänker på det så mycket så känner jag mig mer och mer sugen på att börja direkt, d.v.s pendla fram och tillbaka till Uppsala varje dag. Jag älskar att studera, jag vill bli lärare och jag vill bli det så fort som möjligt. Varför måste något stoppa mig egentligen? Aja, det är mycket att fundera över, besluten jag tar nu kan komma att förändra hela mitt liv. Eller ja, inte bara kan, det kommer att förändra hela mitt liv!

Det var inte riktigt det jag skulle skriva om men som ni vet så flyger fingrarna bara iväg på tangentbordet för mig. Det jag tänkte skriva var att kvällen avslutades, som så många gånger förr, i Ugglornas vardagsrum tillsammans med några goa kickor. Alexandra, Jennie, Julia, Hanna och Ellen är namnen på dem och filmen blev ingen film, utan istället avsnitt ifrån Solsidan säsong 1. Kan aldrig bli fel. Inget godis ikväll, vad har hänt? Brukar alltid ha filmgodis eller en fruktsallad eller nått liknande. Ja, idag blev det helt enkelt ingenting. Förutom Hannas hembakta bullar som hon kom över med, inte dåligt det inte. Nu ska jag sova och imorgon väntar jobb, såklart.

Onsdag

Usch vad mycket post det var idag. Kom dock in halv två eftersom jag ökade tempot lite. Ikväll ska jag först träffa några ifrån NV08, har inte sett dem sedan studenten så det blir nog kul. Vid halv 8 ska jag träffa tjejerna för en filmkväll. Härligt!¨


Filmkväll

Filmkväll med Angelica och Sofia var vad som stod på schemat idag. Så istället för att dra till hemmakväll och köpa godis, som vi vanligtvis ofta gör, så ställde jag mig och bakade en kladdkaka. Angelica kom senare med glass och kakor, allt som behövs för att få en lyckad kväll. The Holiday blev filmen, dock vart alla så trötta så vi såg inte klart hela. En väldigt trevlig kväll med härliga tjejer.



"Är du dum i huvvet snorjävel?"

...börjar med att citera min syster när vi var påväg hem från bussen. Gick ifrån Scherpbacken och när vi nästan var precis hemma så kom en liten tioårig pojke springandes bakom oss. Vi tänkte inte mycket på det utan gick på som vanligt, när han var typ två meter ifrån oss kastar han en vattenballong på oss, dock träffar han bara fötterna och benen. Då vänder vi oss om och vi ser pojken springa för livet med tanken att jag och Sofia säkert ska springa efter. Men icke, istället säger Sofia "Är du dum i huvvet snorjävel?". Jag kan inte göra annat än att skratta.

Ballerina kladdkaka

Trött. Maria Ström kan också plåga skiten ur oss. Träningen avslutades med ett glassbesök på Mc Donalds tillsammans med Angelica och Sofia, bland det bästa som finns på sommrarna är ju McFlurry! Speciellt de nya smakerna som kommer, hoppas verkligen att ballerina kladdkaka blir en smak som stannar. Nu måste jag duscha och sen gå och lägga mig eftersom att imorgon väntar ännu en arbetsdag.

Måndag

Jobb klart. Gick lite halvsegt idag, massa reklam som segade ut turen så mycket. Aja, nu är jag galet trött men måste försöka vila upp mig lite inför träningen ikväll. Två timmar fys&innebandy. Vi hörs efter den.

Girls just want to have fun

"Girls just want to have fun", blev kvällens film. Älskar den 80-talsrullen med en ung Sarah Jessica Parker i huvudrollen. Vid halv tio fick vi besök utav Hanna och ungefär då så sa Julia, Jennie och Alexandra hejdå för kvällen. Kvar blev jag, Sofia, Hanna och Patrick, det blev då "Systrar i Jeans 2". Härligt när man hinner med två filmer på en kväll, total chick-flicks också såklart. Nu måste jag sova och imorgon väntas jobb.

Unga Sarah Jessica Parker, Shannen Doherty och Helen Hunt i samma film

Grillkväll

Sofia är bäst på att grilla
Patrick gillar bea
Sofia gillar majs
...but who doesn't?
Nu har Patrick åkt så nu väntar jag och Sofia på att Alexandra, Jennie och Julia ska komma hit för att se på film och mysa!

Rysningar

Ta mig tillbaka till då jag var som lyckligast. Åh vad jag vill ha hockey och färjestad just nu. Men samtidigt kommer det inte bli samma sak, ingen dick, ingen sjögren, ingen kåberg! Så därför, kan man inte bara få spola tillbaka tiden tills i våras, till playoff och till den tid då jag var som allra lyckligast!


Twitter

För någon månad sen skaffade jag ett account på Twitter, till mestadels i syfte av att följa uppdateringar ifrån Färjestad BK och kanske lite annat. Eftersom jag är ett sådant stort fan av bröderna Schulman så har det blivit att jag någon gång i veckan loggar in på denna sajt och läser deras underhållande tweets, men tweeta själv gör jag aldrig. När ska första tweeten komma? Hur ska den vara? - Jag har ingen aning. Något jag även undrar över, var att jag i veckan fick en follower, och det var inte en nära vän eller en person jag känner. Istället var det en complete stranger. Då kommer tankarna... vem vill följa mig? Till vilket syfte? - Aja, vi får väl se, man kanske blir beroende av det (Twitter alltså, inte okända män), precis lika beroende som man blivit av Facebook.


En kväll i Gävle

Nyss kommit hem från Gävle. God mat, dock lång väntetid på Church Street, grym film och gott sällskap. När vi satt och väntade på filmen så kom Maria och Tim upp för trappan, av en ren slump insåg vi att vi hade fått platser på exakt samma rad, precis bredvid varandra. Haha, väldigt kul! Filmen var i alla fall, återigen, riktigt bra! Overall, en grym kväll tillsammans med syskonen.


Syskonkväll

Gårdagen var jättekul så tänkte försöka föra upp lördagskvällen till ungefär samma nivå. Något jag tror kommer att bli möjligt. På schemat står middag på Church Street tillsammans med min äldre bror Daniel och min 27 minuter äldre syster. Därefter blir det Harry Potter 3D - jag får aldrig nog av min lilla Harry. Haha. Tror det kommer bli en kanonkväll, det ska Ugglorna se till.


Krogråtta?

Nja, skulle inte tro det, men kul ibland... som ikväll. Nyktert som sagt men det betyder inte att man inte kan ha kul ändå. Nu ska jag äntligen få sova och sen imorgon tror jag att det blir syskonkväll.

Just for the record

http://farjestadsbk.se/index.asp?hspl=y

Som ni ser på länken ovan så är Färjestad rankad som nummer fem i Europa. Bara tre KHL-lag och ett Schweizkt lag före, grymt. På plats.... 45 hittar vi Brynäs ;)

Fredag

Fyra arbetsveckor avlarade! Härligt. Tycker det är kul också vilket är en fördel. Ikväll blir det party. Ska till Gävle först med typ hela laget nästan och käka på Olearys för att fira att Ida fyllt 18. Därefter tar vi oss till Emelie Wassberg en stund innan det blir utgång på Slick. Kommer nog bli en kanonkväll, jag kommer dock att köra, känner att buss på natten är alldeles för krångligt och att cola kan vara precis lika gott! Alexandra och Jennie kommer att möta upp oss på Slick så då får man umgås med några utav sina favorittjejer också.

När Sofia åkt med moppen måste posten hänga på tork. 

Dagen avslutas med...

monopol och kladdkaka tillsammans med Sofia och Patrick. Nu säger jag godnatt! Vi hörs imorgon, efter jobbet.

Uppsala till hösten?

Idag är den dag man fick reda på om man kommit in på den högskola man har sökt. Jag sökte ju, i sista minuten, lärarutbildningar i fem olika städer. Uppsala, Karlstad, Linköping, Falun och Gävle. Jag prioriterade sökningen i den ordningen, tog alltså Uppsala som val nummer ett och idag fick jag beskedet att jag blivit antagen. Antagen till grundlärarprogrammet årskurs 1-3 och förskoleklass på Uppsala Universitet.
Har alltid sagt att jag vill vänta ett år och då möjligtvis flytta till Uppsala och studera där. Men, jag vill inte flytta om ett år, jag vill bo i Sandviken om ett år, jag vill spela i Aston om ett år, jag vill bo i samma stad som mina vänner om ett år. Kommer jag då någonsin att bli redo för att flytta till Uppsala? Nej det tror jag inte. Inte de kommande åren i alla fall. Studera till lärare i Uppsala skulle jag kunna göra direkt nu till hösten, men att bo i Uppsala nu till hösten - nej.

Kexchoklad

Idag ute i Bomhus mötte jag en man på cirka 60 år som jag träffar i stort sett varje dag. Han hejar alltid, han säger alltid att jag är snabb och igår sa han även att jag var vacker, något jag tyckte var lite creepy kanske men aja, han är snäll. Idag när jag mötte honom sa han att jag skulle vänta medan han bara sprang in och hämtade något, så kom han tillbaka med en kexchoklad, haha, väldigt snällt! Han sa också att han hoppades på att jag skulle fortsätta som brevbärare där. Lite roligt. Aja, förutom det så har det inte hänt mycket idag, inga krockar och ingen punktering. Ikväll händer nog typ inget heller, slappa, se på film kanske och återhämta sig så man orkar med en jobbdag till innan helgen kommer.


Lifechanging

Harry Potter kommer alltid att finnas kvar, i våra hjärtan. Filmen var superbra, det enda tråkiga är när eftertexterna kommer och man inser vilket tråkigt liv man kan ha på utsidan av trollkarlsvärlden. Direkt från första minut av filmen slukas man återigen in i Harry Potter-världen. Det känns som att man är där. Att Hogwarts finns. Att trollkonster finns, men framförallt - att Harry Potter finns. Den här långa berättelsen som nu fått sitt slut har varit lifechanging, i alla fall för mig. Trots att det är en "påhittad" värld med påhittade händelser så känns allt så äkta. Mycket ifrån Harry Potters berättelse transfereras in i "verkligheten". Kärleken, känslorna men framförallt vännerna. I Harry Potter and the Deathly Hallows får man verkligen reda på vem man kan lita på. Vänner som stått vid Harrys sida under alla dessa år, står där än. Hermione och Ron är som mina egna vänner, snälla, godhjärtade, fullkomligt underbara och kanske det viktigaste - pålitliga. Harry Potter-filmerna är inte bara underhållning, det är ett praktexempel på hur viktig vänskap är. När filmen kommer ut på DVD ska jag nöta in den tills jag kan varje replik, precis så som jag gjort med dom andra. På ett sätt kändes det sorgligt när man gick ut ifrån den nästan fullsatta biografen. Slutet uppenbarade sig och tanken på att aldrig mer få se något "nytt" om Harry Potter gjorde en lite ledsen. Nu har man inget mer att se fram emot, i alla fall när det gäller i magivärlden. Om jag kunde, skulle jag vilja ha J.K Rowling som min egna sagoberättare som fortsätter att berätta historier om Harry, Hermione och Rons äventyr i årtionden framöver.


The end is not near it's here

Mina förväntningar är skyhöga, och om jag inte har helt fel, så tror jag definitivt att filmen kommer att hålla upp till de förväntningarna - annars skulle jag inte haft dem.

Just a few hours left

Laddar, cirka tre timmar kvar nu och jag är så himla laddad. Som jag längtat! Harry Potter, vilken kille det är. Jag ska nu se klart på Project Runway och sedan käka. Runt 20.00 kommer Alexandra och hämtar upp mig och Sofia då vi och Frida åker för att se århundradets mest efterlängtade film, haha, men först blir det såklart godis-köp på hemmakväll.

Tänkte även säga ett stort grattis till fina Ida Stridsberg som fyller 18 år idag! På fredag blir det utgång med tjejen, kommer nog bli fantastiskt. I alla fall, hoppas du får en grym dag.

Kvällen före

Nu har Hanna, Alexandra och till och med Sofia åkt och kvar blir jag, själv i ett stort tomt hus. Läskigt. Tycker inte om att vara själv hemma på nätterna, man vet aldrig vad som kan lura i alla mörka hörn och rum. Källaren är ju bara att glömma, finns inte en tanke på att jag skulle gå ner dit nu. Kvällen var i alla fall mycket trevlig. Mycket snack och jag märkte till min förtjusning att de andra tjejerna var i stort sett lika spända och förväntansfulla som jag. Nu ska jag se på en film på mitt rum och sen sova. Imorgon ska jag besöka södra bomhus finaste brevlåda... och några fler!

Lovade tjejerna att visa denna brevlåda som jag talat så mycket om, lägg märke till lampan och gardinerna i det lilla fönstret.

The end of an era

Gissa vad som händer imorgon? Mer förväntansfull än vad jag är just nu finns nog inte. När jag var nio-tio år såg jag den första Harry Potter filmen. Harry Potter och De Vises Sten. Under de tio år som gått har jag läst alla böcker, mer än fyra gånger var, och sett alla filmer, mer än 10 gånger var. Jag har växt upp med Harry Potter, växt upp med hans liv och hans berättelse. Samtidigt som jag åldrats så har även Harry gjort det i nästan samma takt. Berättelserna har betytt så mycket för min uppväxt. Som trollbunden av en förtrollelse har man suttit fastklistrad i varje bok, om och om igen. Förväntansfull inför varje premiär av filmerna och nu är det verkligen the end of an era. Imorgon är det premiär för den sista Harry Potter-filmen och jag är oerhört spänd, nervös men samtidigt förväntansfull. Tankar har flödat i ens huvud enda sedan del.1 kom ut på bio. Hur kommer filmatiseringen bli av slutet? Kommer det hålla upp till ens skyhöga förväntningar? Kommer den verkligen vara så fantastiskt bra som man tänkt sig? Imorgon får vi svaret. För att "ladda" upp inför denna sagolika avslutning så ska jag, tillsammans med min syster och Alexandra, se på del 1. Allt för att komma i riktigt bra stämning. Får se om Frida och Hanna kommer förbi en sväng också.


Lightning

Nyss kommit hem från jobbet, vet inte hur det har sett ut i Sandviken idag men i Gävle såg det ut såhär...
...eller ja kanske inte fullt lika dramatiskt - men nästan. Såg sammanlagt kanske 10-15 blixtar och hörde såklart en massa dunder, direkt efter. Ni vet väl vad det sägs? att man ska räkna sekundrarna mellan blixten och dundret för att kunna avgöra hur långt borta det är, är det 9 sekunder emellan så ska man tydligen dividera sekunderna med 3, och då får man ut hur många kilometer bort det är.  I Gävle var det en halv sekund mellan blixt och dunder, om ens det. Typ några hundrameter bort. Aja, nu är det över i alla fall och jag måste säga att trots att man blir lite skrajsen när det dundrar så mycket så är det ändå rätt så häftigt, tycker i alla fall jag. Det känns som att blixtar är det konstigaste som vädret kan hitta på.

Träning done

Nyss tränat, två timmar fys och innebandy. Jobbigt, men skönt efteråt. Sitter nu i vardagsrummet med Hanna, Sofia och Patrick, i ugnen väntar en hallonpaj - feeel! Så göttt.

Today

Jobb klart, nu vila sen träning.

Missförstånd

Var till ICA precis före stängning och köpte lite grejer åt mamma och pappa, köpte även en liten godispåse till dem och en till mig. När jag kom hem såg jag fram emot en påse fylld med gottigheter som choklad, några surisar men framförallt - choklad. Mamma och pappa tar deras påse först och när jag väl ska börja med min så har de ätit upp deras. När jag då äntligen ska få sätta tänderna i all god choklad så upptäcker jag att det är fel påse. Istället får jag en påse fylld med skumgodisar och lakrits - det värsta jag vet. En fel-mix när vi tog påse! Och min riktiga var ju uppäten så för mig blev det inget söndagskvällsgodis :(

Fel godis...

3 år

Åkte ut till stugan igår för att ta det lugnt, bada, åka båt, spela tennis, käka och träffa släktingar. Riktigt trevligt, skönt att slappna av efter den veckan som varit. Nu ska jag snart åka till järbo för att träffa mormor och morfar men först tänkte jag säga att idag har jag haft bloggen i tre år. När jag startade bloggen för tre årsedan så trodde jag nog inte att jag skulle ha hållit på så länge som jag gjort, men man blir nästan lite beroende av det. Under de här åren har ni följt med mig på 5 utomlandsresor, Italien, London, Mexiko, London igen och tillsist Gran Canaria. Under de här åren har min vänskapskrets även ändrats en del. För tre årsedan tror jag att jag umgicks mest med Hanna, Angelica och Ellen. Tre sanna och goa vänner som fortfarande står mig mycket nära, men nu har några fler även tillkommit till den listan. De vänner jag har nu är de bästa man kan tänka sig, en härlig blandning av allt! Jag hoppas att de läsare som följt mig nu ett tag fortsätter att göra det så skapar vi åtminstone ett grymt år till på listan.


Här är bilder ifrån helgen, men det kommer mer senare
Plockepinn

Getaway Rock Festival

Inatt stod jag, Sofia, Angelica och Sandra och jobbade på Getaway Rock Festival, från 18.00-03.00. Nu när jag jobbar på posten så går jag och lägger mig mellan tio och elva varje dag så ni kan ju bara gissa om jag var trött. Jag och Sandra skulle vakta ölen, ett jobb som innebar sittandes ner i nio timmar med den här synen framför oss (och en blick på ölen i synvinkeln). Vi såg båda scenerna och det var som att vi egentligen var på festivalen för vi gjorde i stort sett ingenting, det kom aldrig någon som ville stjäla ölen! Tyvärr så är ju inte rock riktigt min musiksmak så det var ju inte den bästa musiken som spelades. Det bästa, om jag måste välja ut något, så måste det vara The Darkness för de var de enda som lät som musik, allt annat var bara vrål och skrik typ.

Ölvakt #1
The Darkness lockade lite mer publik
Såhär såg det 02.30..

Change is the law of life and those who look only to the past or present are certain to miss the future.

Ena sekunden - glad, lycklig, förväntansfull, i nästa - rädd, chockad och ledsen
Strax efter 11.00 idag körde jag med postbilen i ett bostadsområde i södra bomhus. På väg till en brevlåda tittade jag på posten (som ligger till vänster om mig) för att se vilket hus som skulle få post därnest. Jag körde då i ungefär 15 km i timmen och utan bilbälte. En sekund senare slungas hela jag framåt och en plötslig smäll uppenbarar sig. När jag fattat vad som hänt och jag ser lyktstolpen nästan nere i grannens buskar så lägger jag i backen och därefter kommer rädslan. Inte för att jag var rädd över att något hänt mig eller att jag skadat mig, utan rädd för fordonet, rädd för stora skador. I chocktillstånd ringde jag Pär som sedan ringde chefen som tog sig ut till min bil och han ringde även till bärgningsbilen. I väntan på allt fick jag besök av två damer som sett hela olyckan, de var väldigt trevliga men alla jag träffade, damerna, grannarna och alla jag ringde sa att det var lätt hänt och att det var tur att det inte blev några personskador. Men så kunde inte jag resonera, jag kände mig skyldig och dum för att ha orsakat skador på en bil som inte var min. På en sekund ändrades allt. Jag vände huvudet från vägen i max en sekund, i en hastighet av 15 kilometer i timmen och på den korta tiden vart det en sådan smäll. Jag satt dock utan bilbälte eftersom att man blir så låst att ha det på sig som brevbärare. Jag har hela dagen haft ont i huvudet och jag fick en bula och blåmärke på knät, men annars hände inget med mig. Den fysiska skadan var inget - men den psykiska var stor. Man inser nu vad som kan hända bara på ett ögonblick och jag kände hela tiden att jag ville spola tillbaka tiden bara en minut, då jag körde och var glad, lycklig och förväntansfull, istället blev jag rädd, chockad och ledsen.

Gävle all day

Spenderade gårdagskvällen tillsammans med Sofia, Hanna, Frida, Alexa, Jennie, Julia och Ellen. Vi såg på The Butterfly Effect, hade sett den en gång tidigasre, rätt så sjuk film - men bra. Idag är det hard work som gäller. Först Posten 10.00-14.00 och sen på Getaway Rock Festival 18.00-03.00, och inte blir det nå klirr i kassan då inte, jobbar för och med laget så har syrran, Angelica och Sandra med mig vilket förmodligen kommer bli kul. Vi hörs emellan jobben om jag hinner, nu måste jag fixa lite för om en timme går bussen mot Gävle.


Work

Tråkig färg på himlen... och då måste man sitta i en bil hela dagen. Men jag ska inte klaga, det gick faktiskt bra idag också, kom in vid 13.00! Tack gode Gud för lite post dem här dagarna. Nu ska jag duscha och ikväll ska jag träffa tjejerna.

Stolt segrare

Brännbollen gick ju suveränt. Jörgen utnämnde två lagkaptener till två lag, nämligen Maria Ström och jag. Vi fick sedan köra den traditionella välja lirare-metoden och mitt lag blev ju suveränt bra. Tror att efter över en timmes match så stod ställningen 120-nånting för Ströms lag... och 319 för mitt lag! Kungligt bra. Stolt lagkapten, haha. Därefter blev det dusch och sedan bar det av till Castello för att äta tillsammans med hela gänget, en riktigt trevlig kväll. Dock har klockan blivit så mycket nu så att jag behöver gå och lägga mig och sova i stort sett på direkten... aja, imorgon är det ingen reklam och förmodligen filmmys med världens bästa vänner på kvällen!


onsdag

Idag gick det superbra, kom tillbaka 13.05. Helt otroligt och jag som har fått hört att det kommer att bli omöjligt för mig att hinna före 14.00. Riktigt underbart! Hoppas på en lika skön dag imorgon.

Nu ska jag ner och spela brännboll och sen käka med laget. Härligt!

...tröttare - tröttast

Energin fanns inte där, två timmars fys-/innebandyträning var inte alls bra för mig. Hade inte ätit på hela dagen, förutom en liten yoghurt på morgonen och någon smörgås på eftermiddagen. Man hinner inte, varken på morgonen, lunchen eller middagen. Man hinner inte äta, dagarna är fyllda av massa annat. Stundtals på träningen kände jag hur kroppen skakade och ibland blev det yrt för en också. Hade ingen kraft i armarna... så det blev inga nya blåmärken på tjejerna idag, som Ströms märke igår. Haha. Tur det kanske. Har dock hört att tjejen ska ge igen på mig imorgon då det väntas brännboll, hon säger att jag kan vänta mig en och annan tennisboll i magen.. jaja, vi får väl se. Tror dock att morgondagskvällen kommer att bli jättebra. Först brännboll med laget och sen tar vi och går ut och käkar tillsammans på det där nya italienska stället. Blir nog askalas! För nu är lite mer än två månaders fysträning över och vi går in på "sommaruppehåll", dock kan man inte ligga på latsidan då för då får man problem när coopertestet kommer i början på augusti.

Känner att The Lazy song passar in på mitt humör varje dag nuförtiden, haha!

Trött

Nyss kommit hem, blev en lång dag idag och det var för att jag stannade kvar och väntade på sofia + att jag gjorde massor utav eftersändningar också. Är så galet trött just nu, hur jag ska få energi till att utöva 2 timmars innebandy&fysträning är för mig ett mysterium. Dega på soffan en timme får bli lösningen... men min fundering är, blir man inte bara mer trött utav det?

Stort Grattis Maja

Idag fyller fina Maja 18 år, helt galet, var väl nyss vi såg ut såhär... eller?
Haha, får återigen säga ett stort grattis och jag hoppas du får en jättebra 18-årsdag. ♥

Woops

Olycka på träningen, råkade tydligen träffa Maria Ström i knävecket, hahha har aldrig varit med om att jag lämnat ett sådant märke på någon förut. Förlåt Maria.

Jobb

Nyss kommit hem från jobbet, ni såg reklamen jag la ut i fredags va? ...
+ massa buntar post. Väldigt roligt, haha nej men måndagar är inte min favoritdag på posten - på grund utav att så mycket reklam ska ut. Men aja, jag stod där tio över 2 tillbaka vid posten med en tom bil idag igen. Skön känsla! Nu måste jag göra två saker jag inte gjort på länge - Äta & Vila.

What has become of me

Nyss sagt farväl till tjejerna. Julia, Jennie, Alexandra och Frida kom hit en sväng och vi såg på Mean Girls 2. Total Chick-flick. Passar oss perfekt. Hannapanna kom förbi en sväng också så då hann man träffa henne också efter nästan en vecka isär. Kuligt. Nu tänkte jag se på några friends-clip och sen sova för imorgon är det en lång dag med först jobb och sen träning som väntar!

Måste först bara tipsa om en låt som hamnat etta på min lista just nu. Bakgrund: Ni känner väl till Chris Medina? Killen som just nu tar hand om hans tjej som var med i en bilolycka för tre årsedan och som därefter fick stora hjärnskador. Chris gjorde ju en fantastiskt underbar låt (som jag grinat till många gånger) förut som heter What are words. Nu har jag fått höra en annan låt han gjort, låten han la ut den dag då Chris och Juliana egentligen skulle gifta sig, check it out by yourself - I'm in love... all over again.


Wimbledon

Final idag i Wimbledon och som segrare stod serben Novak Djokovic. Såg nyss finalen mellan han och Rafael Nadal och för att inte vara någon som kan så mycket om tennis så måste jag säga att det var lite tråkigt att Djokovic vann... - Nadal är ju snyggare!

Sketch no 2

Blev ritsugen idag också så då tog jag fram blyertspennorna och skissblocket och såhär gick det till...

I Consider Myself Done.


Drawings

Att träffa Angelica igen var som att vi aldrig varit ifrån varandra... trots att cirka två veckor är rätt så lång tid. Riktigt roligt var det, vi såg på The Tourist och sen även The Notebook. Hur kan man inte älska Noa i The Notebook är min fråga... och även Johnny Depp i The Tourist? Snygga grabbar. Idag återuppväcktes en gammal passion till mig. Förut älskade jag att rita, jag har alltid varit kanske okej på det men är det roligt så är det ju något man ska hålla på med. Så idag kom jag på tanken att ta fram skissblocket och pennorna och börja rita. Är långt ifrån klar men efter en timme ungefär så såg det ut såhär, kan ni gissa vem det ska föreställa?

Denna ritade jag 2009 som en hyllning av idolen 

Lördagkväll

Ska snart åka och träffa Angelica men tänkte först visa hur kvällen hittills har sett ut...

Jag och Sofia är ensam hemma så då blev det såklart... Tacos
Min skål: En gul paprika. Sofias skål: En halv gurka

I Arbetarbladet 29 Juni

Tycker det var gulligt, och visst har han rätt.
Mycket kärlek idag märker jag, först ett frieri och sen detta. Haha.

Marriage proposal

Såg det här klippet på Schulman Show för några veckor sedan men därefter hittade jag aldrig klippet på youtube, men det har jag gjort nu. Så här får ni se det som jag tycker måste vara det bästa frieriet någonsin.

Myskväll

En filmkväll hemma hos Jennie med henne, Julia och Alexandra var helt perfekt denna trötta fredagskväll. Vi såg en gammal rulle ifrån 80-talet, Polisskolan. Väldigt rolig. Nu är jag galet trött efter en hel vecka fylld med postutdelning, vi hörs imorgon, godnatt!


Rolig måndag man har att se fram emot


50 buntar reklam, packat och klart i "min" postbil. Känns som att måndagen kommer att bli jobbig! Hoppas bara på lite post. Kan däremot säga att jag gör framsteg på Posten. I måndags kom jag in 16.40 och idag kom jag in 13.30 - och jag slutar 14.00. Trodde aldrig att jag skulle lyckas med det, riktigt skönt.

Thomas Rundqvist

Igår såg jag att de rankade elitserie-lagens silly season i aftonbladets tidning och blev lite fundersam. Tyckte inte att det var en korrekt bedömning, Färjestads sportchef Thomas Rundqvist har däremot koll på hur det ligger till...

Aftonbladet...

www.farjestadsbk.se

Rundqvist ser en stor potential redan i den befintliga truppen.

- Många har tagit stora steg i rätt riktning, tycker Rundqvist och tar fram några exempel.

 

# Marius Holtet

- Han gick från att vara en kompletteringsspelare till att bli en ledare i ett lag som tar SM-guldet. Det var väldigt starkt gjort.

 

# Micke Johansson.

- Trots att han hade mycket av en rehab-säsong och egentligen var på topp först den sista månaden så vann han playoffs poängliga. Nu kommer han bättre tränad än någonsin redan från start.

 

# Rickard Wallin och Christian Berglund.

- Båda kom som hemvändare och hade en anpassningsperiod som för båda säkert kändes längre och svårare än de hade trott. De kommer till spel med helt andra förutsättningar i år och där tror jag vi kan vänta oss mer.

 

# Patrik Lundh.

- Gjorde sin första hela elitseriesäsong ifjol och kan den här säsongen få det riktigt stora genombrottet med sin speed. Vår kanske mest vältränade spelare, berömmer Rundqvist.

 

- Det är lätt att glömma bort att vi redan har en riktigt kompetent trupp som bara behöver kryddas med ytterligare någon spelare, säger Färjestads sportchef.



 

 



...och nu är den äntligen här

Ikväll vill jag bara ta det lugnt - och det ska jag göra!

RSS 2.0