På hästryggen

Har inte tid att lägga ut fler bilder nu... finns en hel del på facebook dock!

Nyårsaftons planer

Godmorgon!

Jag har under någon veckas tid funderat lite på hur jag ska skriva det här sista inlägget på 2011. Jag tror dock inte att det här blir det sista, jag tror jag kommer hinna med ett till innan allt börjas! Kan väl börja lite enkelt - med att berätta dagens planer. Det är egentligen lite av en hemlighet men jag berättar det här ändå. Klockan 09.30 ska vi hela gänget, som är Sofia, Patrick, Alexa, Mattias, Jennie, Markus, Hanna, Viktor, Frida, Ellen och jag åka till Högbo Ridklubb. Där har vi fått turen att låna 2 ridskolehästar på grund av Alexandra och Frida. En förmiddagsaktivitet som kommer bjuda på skratt och kanske några tårar. Jag är nog världens sämsta på att rida men kul är det absolut!

Därefter åker vi hem och duschar och åker sedan ut till vår stuga i Hedesunda. Där ute blir det att vi fixar oss tillsammans, lagar mat tillsammans och sedan när Angelica ankommer så börjar vi äta. Kvällen kommer att fortsätta med lekar, en hel del god dryck och en hel del fyrverkerier. Upplagt för en perfekt dag helt enkelt! Nu ser vi till att det här fantastiska året får en värdig avslutning.

Som sagt.. jag vet att det här inte blir det sista inlägget för idag! Jag kommer absolut summera året, berätta om dess värsta och bästa stunder. Men nu blir det inte mer än såhär, vi hörs efter ridningen.

För Berglund är nog dålig...


Fredagkväll

Avslutar årets näst-sista dag med Sex and the City och en påse ifrån Hemmakväll... som så många gånger förr. Laddar upp inför morgondagens fullspäckade, spännande och roliga schema! Btw. här har ni en stilig bild på min alltför stiliga syster ifrån veckan som gått...

Trevlig överraskning man fick på Torkarvägen idag...

...och för er som inte ser så är det bajs i en trappingång.

Nytt

40" LED TV från Samsung... mer vet jag inte om min nya TV, jag är dålig på teknik - men jag gillar min nya PLATTA TV, istället för den stora fyrkantiga jag hade innan. 

Redan onsdag

Jobb avverkat för dagen och därmed är halva veckan klar! Skönt att det redan är Torsdag imorgon, känns inte riktigt som att det är det men det är väl för att man är van vid att jobba måndagar också. Just nu ser jag på Sex and the City och om en halvtimme ska jag hämta upp Hanna och Alexa för att sedan åka till Jennie och planera nyår. TTYL ♥

Sämsta biofilmen... ever

Nyss sett årets sämsta film på bio tillsammans med Hanna, Ellen och Viktor. Filmen var "The Stig-Helmer Story". Mitt tips är att inte se den. Under hela filmen väntade jag på att något bra snart skulle komma, något som var komiskt... men icke. Istället blev det en 1 timme och 40 minuters lång gäspning. Nu ska jag se på något mycket bättre, nämligen Sex and the City och sen sova för imorgon är det såklart jobb!

I'll always be on your side

Helt okej dag ifrån en början, lite post, dock mycket reklam men man överlevde ändå. Yrade runt som en blind Uggla i andersberg men hittade tillslut runt överallt. När man kommer tillbaka får man då reda på att man måste gå delning, inte kul. Så tillslut blev det övertid en halvtimme och en trött Maria.

Ikväll ska jag nog träffa Hanna för att se på film, känns som ett bra avslut på en halvseg dag.


Från Juldagen


Annandagen

Spenderade annandagen hemma hos Magnus och Maria tillsammans med mamma, pappa, sofia, patrick, morbror markus och jasmina. Efter mat, fika och en massa Wii-spelande med kusinen Pom så drog jag hem till Alexa för att se Victoria's Secret Fashion Show.
Färjestad vann också, mot serieledarna i omstarten! Riktigt gött. Nu ska jag sova då det imorgon väntas jobb... vi hoppas på ingen reklam.

Hockeyabstinens

Färjestad har inte spelat en match på 18 dagar. Idag blir det äntligen ändring på det.. sitter nu bara och väntar tills klockan blir 16.00. Färjestad som började så värdelöst den här säsongen har nu vänt totalt, ligger 5:a med två matcher mindre spelade, 4 poäng bakom trean Brynäs som (som sagt) spelat två matcher mer, leder boxplay-ligan, ligger tvåa i powerplay-ligan och snart erövrar vi toppen också... just wait and see! Blir spännande idag att se nyförvärvet Stefan Meyer i hans första riktiga match i Färjestad-tröjan också.

Juldagen

Hade en av mitt livs bästa kvällar igår. När det bara är vi så har vi det så himla kul. Man kan göra, säga och vara precis hur man vill. Ingen dömer någon. Vänner betyder verkligen så mycket mer än vad man tror. Det är lätt att ta dem för givet men det är stunder som dessa som gör att man uppskattar dem så sjukt mycket. Stunder då vi har så kul som vi hade igår. Tack för att ni gör mitt liv så bra som bara ni kan göra det ♥


Jul i Hedesunda

Är lite "under a tight scheduel" just nu. Ska upp till Järbo om en timme och måste duscha innan. Vid 17.30 drar hela gänget och firar Jullan och därefter Lobby - Juldagen. Ser galet mycket fram emot kvällen... mer om gårdagen får dock bli imorgon, just nu kan jag bara visa lite bilder.
På väg mot Hedesunda
Snälla farmor gjorde tacopaj till oss "julbordofober"
Tre generationer Elg
såhär glad blev morbror och bror när man tog fram kameran
mot kvällningen blev det "med andra ord"
Bästa julklapparna var en Färjestadshalsduk, Färjestadsmugg och en Färjestadskeps. "Cash" kan det där med FBK han!

Julafton

Nu drar vi till Hedesunda och firar jul. Kalle Anka, julbord, julgran, julklappar, jultomte? - you name it. Återigen, jag hoppas verkligen att alla får en jättebra dag. Det är väl det viktigaste. Förväntningarna är alltid höga på den här dagen och jag tror att om jag bara får umgås med min släkt så kommer det nog bli kanon. Och till er andra nära och kära som jag känner som sitter ute någon annanstans i Sverige så vill jag återigen önska er en riktigt God Jul!

Julfrukost

Tänk om alla morgnar var lika mysiga. Hela familjen samlad. Nu måste jag fixa till mig och sedan bär det av till Hedesunda för att fira jul tillsammans med farmor, farfar, farbror, mormor, morfar, morbror, mamma, pappa, syster, bror och Patrick i stugan.


Julaftonsmorgon

Vet inte om det är så att man blivit van med att vakna vid 06.00 eller om det är julnerver som börjar kicka igång. Vilket som, Godmorgon! Nu ska jag vänta spänt på att julkalendern börjar, vill så gärna se sista avsnittet... spännanade!

God Jul

Klockan börjar sakta men säkert närma sig tolvslaget och jag känner hur mina ögonlock bara blir tyngre och tyngre. En tuff arbetsvecka har det varit och jag ska nu ta mig in en efterlängtad sömn men vill först bara passa på att önska alla mina fina vänner jorden över, från HannaR i huset bredvid till HannaB i San Fransisco, (+ alla underbara där emellan) och såklart min fina familj och släkt en riktigt god jul. Hoppas att ni alla har det bra där ute och att ni får en riktigt fin julafton.

Dan före dopparedan

Sista dagen på posten innan julafton och stämningen har varit på topp. Julfrukost med risgrynsgröt, julknäckebröd och till och med julmust klockan 09.00 på morgonen! Kanon. Fick även en till julklapp idag av en söt dam på Ugglevägen. Den här gången blev det en Aladdin-ask och jag vart såklart lika glad och lycklig som tidigare gånger. Nu ska jag duscha för om en stund kommer farmor, farfar och Pär hit för en uppesittarkväll.

3:e julklappen.
Köpte en till julklapp till mig själv. Schampo och balsam ifrån Cityfrisörerna i Valbo. 

Bättre bild

Blir att se på Sex and the city nu... förhoppningsvis en tidig kväll. Är galet trött.

New...

Fick en till julklapp av en person ute på turen idag, riktigt glad blev jag igen. Som sagt... det gör verkligen ens dag! 
Top ifrån MQ 399:-, maybe julafton eller juldagen eller nyårsafton. beslutsångest
Julklapp ifrån Posten. Fick välja ut en valfri pocket ifrån pocketogram.se och då blev det såklart Schulmans andra bok för min del
Halsring och earcuff ifrån Glitter. Sammanlagt typ 70:-, nice price!!!

“Good friends are like stars.... You don't always see them, but you know they are always there”

Bjuder på denna - bara för att jag varit så dålig på att uppadatera under veckan. Nu ska jag dock sova, eller först lite Sex and the City, därefter sömn - jobb - shopping i gävle - kanske bio??

Fin onsdag

Hemkommen ifrån jobb och sedan shopping i Gävle. Tre nya julklappar inhandlade... eller det blev nog 4. Köpte även en ögonbrynspenna ifrån Make Up Store till mig själv. Kan inte låta bli att handla när jag går förbi den butiken! Köpte även lite grejer som jag ska ha på mig på juldagen. Nu bär det av för att träffa tjejerna för att byta julklappar och fika och mysa en massaa. Puss!

Tidig julklapp till sig själv

Alla 6 säsonger... juvligt!!

Bowling

Stressig dag. Har egentligen inte tid att skriva det här heller men känner mig dålig om jag inte uppdaterar överhuvudtaget. Först jobb, gick sådär, sen hem - käka på stan med Malin, Hanna, Sofia och Jenny. Därefter bar det av till Jernvallen för Bowling med laget. Inte riktigt min grej det där men kul har man ju! Tillsist ett stopp på hemmakväll för att få lite vardagskvällslyx.

Hanna var på G

Snygga dojjer...
Discobowling var det ja.

Tokiga Hanna

Träning lyckades jag klara av trots dagen. Innebandy och speciellt mina fina tjejer i laget gör mig alltid på gott humör... busiga Hanna som körde på ett "kontringsinlägg" på hennes blogg angående snön. Känns lite som "Duellen" i parlamentet, hon är för snö - jag är mot. I alla fall så länge jag är brevbärare, ska cykla, köra bil, gå ut och gå... haha men det där har ni ju redan hört.

Fast vissa snöiga dagar kan ju vara mysiga!

Värsta dagen någonsin

...ofta jag säger så, eller ofta och ofta, har många väldigt fina dagar också men ibland blir allt bara fel, som idag. Det börjar med att vi går upp 06.20 för att åka hemifrån 06.45. 06.58 står vi vid busshållsplatsen utanför Sandvik och väntar på 41:an. Minuter går och ingen buss kommer. Kommer gör istället fler folk till busshållsplatsen som även de väntar på en buss som aldrig verkar komma. Prick7-bussen verkar ha fått nå tok för den kommer inte förens 07.17 - 16 minuter försent! Det leder ju såklart också till att vi inte hinner på buss nummer 2 som går mot Posten klockan 07.45. Istället blir det 07.55 och vi kommer då cirka 7-8 minuter försent. Kul att åka hemifrån 06.45 och ändå komma försent till jobbet när man börjar 8. Fun life...

Dagen fortsätter i samma dåliga visa. Galet mycket post, jättetjock reklam och snöigt väder. När man väl får sätta sig på moppen och åka ut så går det ifrån en början väldigt slirigt. När jag delat ut till ungefär 1½ gata så fastnar moppen... rejält. Som tur var fanns det en dam som stod ute och skottade vid det tillfället som hjälpte mig att få loss moppen. Dagen fortsätter på, jag slirar runt i Sörby med min moppe och fastnar om och om igen. Tillslut kunde jag inte hålla räkningen längre... men uppskattningsvis ~ 10 gånger. Mina armar var som filmjöl efter dagens tur, jag är inte gjord för att knuffa tunga mopppar ur snö och slask en hel dag. Moppens batteri tar även slut så jag måste få en ny, moppen blir typ övertagen/"snodd" av några dryga 10-åringar och mitt svar på allt elände är bara en sak. - Snön! Utan snön hade inte bussen kommit sent, något som startade min irritation ifrån en början, utan snön hade moppen aldrig fastnat hundratjuttioelva gånger, utan snön hade inte batteriet på min moppe dött, utan snön hade jag inte kommit in ifrån turen vid 16.00, utan snön skulle jag inte behöva bli tvungen till att jobba över och utan snön hade jag inte blivit tvungen att jobba ute i mörker.

Avslutningsvis, jag hatar snö, kommer göra det så länge jag lever, eller så länge som jag orkar vara utomhus. Die snow, die!

Fullt upp på fjärde advent

Hemma efter allt som dagen haft att erbjuda. Blev ju som sagt en tur in till Valbo, därefter kikade jag på Alba-Granlo och tillsist har jag sett på "En Blomma i Afrikas Öken" med Alexandra. Väldigt bra söndag, och ett väldigt bra avslut på en helt okej helg. Nu är det bara att ladda om inför en till arbetsveckan innan julafton. Jobbar mån-fre 08.00-16.00... hoppas snön har försvunit i Gävle, annars kommer min moppe inte må bra i veckan. Dålig moppe genererar till en sur Maria. Godnatt på er alla därute och hoppas ni haft en bra fjärde advent.


Valbo

Nyss kommit hem från Valbo med Alexa och Sofia. Köpte bland annat en ny foundation ifrån Make Up Store (såklart) och lite julklappar. Kanon!
Nu ska jag iväg och se på innebandy och sen väntas en lugn filmkväll.

Godmorgon

Fjärde advent idag, can you believe it? - Inte jag. Snön har ju bäddat in hela stan som i ett täcke och det bådar inte gott för en brevbärare! Det vore skönt om man imorgon upptäcker att snön försvunnit... i varje fall i Gävle, men det kanske inte blir mer än en dröm.

Jag har nyss sett på dagens avsnitt av julkalendern och senare idag ska granen pyntas och sedan väntas en tur till Valbo för att inhandla några julklappar. Om man har tur - kanske något till sig själv också.

Julbord i Högbo

Hade det jättetrevligt tillsammans med hela släkten på mammas sida eller vad man ska säga. Nu är jag dock galet trött, eftersom man gick upp 05.30 imorse. Lägger ut bilder nu dock... sen ska jag äntligen få sova utan att ha en väckarklocka vid ens sida!!!
Tills mestadels var det jag, Sofia och mina gosiga kusiner ifrån Linköping som tokade oss framför och bakom kameran.
Jag hatar julbord eftersom jag inte tycker om någon mat. Hade ställt in mig på köttbullar och potatis, men mor sa åt mig att testa lite annat också...

Surt sa räven... två gånger om

Idag var vi inte som Jonas Frögren är och var på bilden här lite längre ner. Vi gjorde inte en värdelös match, bättre än vad vi varit på senaste tiden, men resultatet rann iväg och det är inte mycket man kan göra åt den saken nu i efterhand. Herrarnas match gick också åt fanders så nu är det dax att försöka få upp humöret inför Julbord i Högbo tillsammans med mormor, morfar, morbror magnus + maria, morbror mattias + elin, morbror markus, mamma, pappa, Sofia, Patrick och även mina goa kusiner Maja, Alva, Pom och Maj... d.v.s hela släkten tillsammans (förutom min käre bror som är kvar i Linköping). Ska bli väldigt kul att träffa alla dock, har inte träffat Mattias, Elin, Maja och Alva typ sen i sommras eftersom de också bor i Linköping. Vi hörs, antingen efter kvällens bravader, eller imorgonbitti, hoppas er lördag hittills har varit bättre än min.

Smart att göra armhävningar två dagar före match

På träningen igår så gjorde vi cirka 50 armhävningar, jag brukar alltid känna av träningsvärk typ 24h efter och nu har det kommit. Armarna smärtar, varje gång jag ska ta på mig en tröja, lyfta upp en mjölk-kartong eller göra andra vardagliga sysslor så smärtar det i armarna. Hur ska jag kunna hålla i en klubba imorgonbitti?!

Godnatt vi hörs imorgon efter vår match och efter herrarnas match, vi hoppas på 6 goa pinnar! 

A good hockey player plays where the puck is. A great hockey player plays where the puck is going to be.

Haha, såg den här bilden på en värmländsk hockeyblogg med fokus på värmländsk hockey och främst då såklart Färjestad. Log väldigt mycket när jag såg den här bilden, Jonas Frögren, there are no words...

Thank God it's friday

Att få helg efter en full arbetsvecka må vara bland det skönaste som finns. Hela fredagen är faktiskt helt okej. Normal mycket post och mysiga postenbilen hela dagen är inget jag tackar nej till! Med helg så innebär det oftast att man får sova längre, men inte i mitt fall. Nej för imorgon har vi bortamatch i Mora mot Mora och den börjar 10.00. Vi ska därför lämna Sandviken 06.15. Någon som är avis?

Vi hörs kanske senare under kvällen, är ensam hemma eftersom föräldrarna är på vardera jobb-julfester vilket betyder att huset på ekostigen står tomt, måste även ta och fixa nå käk.. tokigt.


Godnatt

Träningen är avslutad och nu ska jag sova så man är lite pigg på jobbet imorgon! Sista dagen i bomhus, för nu i alla fall.

Clumsy moments

Hallå där! 

Vad har jag som är värt att nämna nu? Jo, jag har en varning, en varning för ishalkan! Idag har jag druttat på ändan två gånger. Ena gången var det på Östra Strålgatan i Bomhus, jag gick med en bunt post fram mot en brevlåda och märkte då inte den stora isfläcken. En hundradelssekund senare jag låg på marken och såg hur all post flög upp i luften och sen iväg åt alla olika håll. Lyckat Maria! Känns som att ett fint blåmärke kommer vara på plats imorgon.

Fall nummer 2, ja då handlade det inte om isen, då handlade det mest om att jag är klumpig... plus att det var lite reklamens fel också. Jag var inne i en ingång, fortfarande i Bomhus, och gick nerför en trappa, såg inte så mycket då jag hade en stor hög reklam och post i min famn och missade då ett trappsteg. I all hast fick jag tag i räcket vilket ledde till att jag bara föll ungefär 5 trappsteg.

Som sagt, så är det här en varning till er som är lika klumpiga som jag, se er för! I framtiden kommer jag bära dom här, som jag fick av min chef idag på eftermiddagen då han hörde talas om mina fall...


"i'm a goddamn coward, but then again so are you"

Perfekt lagom onsdagsmyskväll. Film, men mest snack, hemma hos Alexa tillsammans med tjejerna. Mycket snack inför juldagen och nyårsafton, två speciella kvällar som ska spenderas med mina fantastisk underbara tjejer.
Nu hade jag tänkt se på film och sen sova då det imorgon väntas jobb igen. Reklam + mycket post, har ingen good feeling om morgondagen. Godnatt! ♥

Made my day

Fina människor det finns! En man jag aldrig mött förut kom ut till sin brevlåda med något i handen, jag tänkte inte så mycket på det, gav mannen hans post och fick sedan tillbaka en sak av honom. Han sa samtidigt: God Jul till brevbäraren.
Återigen, fina människor det finns. En sån liten gest betyder så mycket, han gjorde verkligen min dag!

Saknad av dagliga rutiner

Träningen är slut, halsen överlevde och nu återstår det tråkigaste som finns på denna jord - att duscha när man egentligen behöver sova! Vet att det inte är ett värdsligt problem då jag ska vara glad över att jag har vatten i en kran men eftersom man ska upp vid 06.15 imorgon så känns det inte så lockande att behöva tvätta håret och vara vaken till minst 00.00 nu. Isch.

Vill se på dagens avsnitt av julkalendern, vill se på film, vill sova, vill ha candy... vart vill jag komma? - Jo, det är mycket man vill... lite man får! Imorgon gör jag bomhus osäkert igen, hehe. Godnatt ni lyckostar som kan gå och lägga er nu ♥
Riktigt bra: First Aid Kit – The Lion's Roar

Blir träning ändå


Skiter i halsen. Orkar inte sitta på sidan längre, nu - innebandyträning till 22.30 på Jernvallen.

Lucia

Jobb klart, nu ska jag slappa ett tag sen får vi se om kroppen klarar av innebandyträning eller inte. Going back and forth.
Lucia idag och vi har, i min mening, Sveriges snyggaste Lucia i år!
Lånade bilden av Emma Kingdahl.

typical monday...

Nyss hemkommen ifrån fysträningen... men återigen blev det att sitta på sidan. Fortfarande lite halvkrasslig men det är enormt mycket bättre! Är det ännu ljusare imorgon så tänker jag träna då, trött på att vara sjuk nu. Förövrigt då? Ja i vanlig ordning här på bloggen så brukar jag antingen klaga på hur vädret förstör för postisar eller berätta hur kvällens planer ser ut. Idag väljer jag det senare alternativet, för er med intresse så kan jag berätta att jag nu ska se på Tjuvarnas Jul, årets ruggigt "bra-iga" julkalender i SVT, och sedan sova. Imorgon ska jag och postbilen besöka bomhus. Vi hörs efter det ♥

Finally

Ett till par High Heels att lägga till i "samlingen". Love.,

13,5 cm klack och som tur var 5 cm platå

Godnatt

Ska se på en massa gamla julkalendern-avsitt nu, tvekis på om det blir Sunes Jul eller Mysteriet på Greveholm... tuff choice! Vi hörs imorgon efter jag har sprungit runt i alla trappor. Godnatt mina finaa ♥

Jul-e-bak

Har varit hemma hos mormor och morfar nu på eftermiddagen för vårt årliga julbak. I år blev det dock "bara" 4 sorter (going on 5), istället för 7 som vi brukar göra. Det tar sin lilla tid men nu är det klart i alla fall och nu ska jag ta det lugnt då det imorgon väntas jobb. Här bjuder jag er på världshistoriens bästa jullista - in my opinion såklart eftersom det är jag som gjort den! Behövs inte mycket mer än Peter Jöback och Magnus Carlsson i juletider: mychristmas


jason diakité

Nu är det bara ett avsnitt kvar av Så Mycket Bättre. Alla har dock redan gjort deras tolkningar av varandras låtar och min favorit är såklart skånepågen Jason Diakité eller Timbuktu som han mest är känd för. Igår, när han gjorde, i min mening, Mikael Wiehes absolut bästa låt "Flickan och Kråkan" så var han helt suverän. Typ första gången han inte rappar överhuvudtaget i en låt. Fantastiskt! För att njuta av ögonblicket igen... och många gånger om: Timbuktu – Flickan och kråkan

Jason är i mina ögon en riktigt fin människa. Oerhört talangfull, verkar vara väldigt snäll och genomgo helt enkelt. Älskar när klockan blir 13.00 på fredagar och hans fina röst fyller radion på P3 i programmet Jasons spellista. Hiphop är egentligen inte riktigt det jag gillar allra mest, men Jason är så mycket mer än rap och hiphop! 


Miracle

Ser just nu på en av världens bästa filmer, this is absolutely the best scene...

Lördagskväll

Nyss kommit hem ifrån farmor och farfar. Har käkat där med hela familjen! Nu ska jag sätta tänderna i en hemmakvällspåse och kaanske se på el clasico med Sofia och Patrick... fotboll är ju dock inte riktigt min grej.

A snowy afternoon..

Sitter och ser på Iron Man med brorsan nu. Han fick typ en chock när jag sa att jag inte sett den så då fick vi ändra på det! Som tur är så är Robert Downey Jr. med så det finns nå gött å titta på. Älskar Sherlock Holmes också btw... tvåan kommer ju ut 16 December - Can't wait.

Lördagsmorgon

Godmorgon!

Inatt fick man bli chaufför igen. Bror som är hemma över helgen skulle hem från fest och sen till en annan fest och då fick syrran bli tvungen att ställa upp.

Nu har jag dock fått sova ut lite! Underbart skönt att få göra det efter en arbetsvecka. Nu ska jag titta på ett nytt avsnitt av julkalendern och sen fortsätta med lördagens tema - slappa!


Like a star

Nyss sett idolfinalen hemma hos Hanna med mina fina vänner och min favorit som jag skaffade mig i början vann alltihopa. Har inte varit så intresserad av idol i år men en sak har jag sett till - att lyssna på alla låtar som Amanda gör. Ikväll var tjejen en stjärna och just därför är hon idol 2011! Så söt och go tjej och måste säga att för första och sista gången i idols historia så vinner rätt person. Stort grattis Amanda Fondell till titeln som Idol 2011.

Shit va duktig och fin Agnes är och var ikväll!!

Finally it's Friday

Klar med jobb för dagen och nu väntar två tuffa veckor innan julafton. Känns som att det bara kommer bli värre och värre på posten nu. Mer post, mer snö = svårt för brevbärare. Så till er alla fina bloggläsare vill jag bara säga, var snäll mot er brevbärare dessa tider! Det är inte alltid så lätt ska ni veta.

Nu till något annat. Kvällens planer. Ska se på idolfinalen tillsammans med kickorna ikväll hemma hos Hanna. Det + en rejäl påse godis låter helt perfekt kan jag lova er. Nu vill jag dock att klockan ska bli typ 19.00 så man kan få äta middag med familjen. Är vrålhungrig eftersom att man senast åt 09.05 ungefär idag.

Klass 2 varning

... Ja nu drar jag mig ut och delar ut post... trevlig fredag på er andra, haha.

1 poäng kvar bara

Ni kommer ihåg hur det såg ut för nästan två månader sedan? Rättare sagt 15e Oktober. Då låg Färjestad klappsist (om det ens finns ett ord som heter så). De hade inte vunnit en enda match på riktigt, två efter sudden eller straffar, men ingen riktig 3a. Den 15e Oktober kom dock den första trean och sedan dess har det bara gått uppför. Just nu toppar Färjestad formtabellen stort och tar man bort de första 11 matcherna ifrån elitserien så ligger också Färjestad solklart först. Nu kan man ju tyvärr inte bara göra så bara för att mitt favoritlag var lite seg i starten, och de ligger därför nu på en 5e plats. Eller ja delad 4e kan man nästan säga eftersom de ligger på samma poäng... men det bästa av allt. Vilket lag ligger på 3e-platsen? Jo Brynäs! Och i och med att Färjestad vann 3e raka ikväll med 6-3 så är Brynäs bara 1 poäng ovanför. Nu är det nära, snart är vi om!
Nu ska jag se på film och sen sova och imorgon väntas jobb och sen på kvällen ska jag nog träffa tjejerna.

Het inledning

Hockeytorsdag. Match just nu och inledningen har sett rätt så okej ut för Färjestads del...
Nu ska jag ner på bessemer och kolla på vår träning,... åh denna förbannade hals!

Häftigt

Såg för ungefär en timme sedan att Färjestads målvaktstränare Erik Granqvist hade skrivit att Patrik "Peppe" Lundh blivit antagen till Tre Kronor. D.v.s. fjärde Färjestadaren i Tre Kronor, sammanlagt 7 stycken i landslaget! Men eftersom nyheten inte skrivits ut någon annanstans, varken på klubbens hemsida eller på hockeyligan.se eller aftonbladet.se så visste jag inte riktigt om det verkligen var sant.

Peppe Lundh #79 har dock alltid varit en av mina absoluta favoriter i Färjestad. En som ofta inte blir omtalad men som alltid gör sitt jobb ute på isen. Nu har nyheten även publicerats av aftonbladet och jag kan inte göra annat än att säga ett stort grattis till grymma Patrik Lundh, och alla andra Färjestadare i landslage-t/-na.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/landslag/trekronor/article14050012.ab

Tycker dock det är konstigt Nihlstorp inte är med. Enligt mig är han Sveriges, just nu, bästa målvakt i Elitserien och då borde Tre Kronor vara självklart... men icke! Jag verkar dock inte vara ensam om att tycka det. Gamla Färjestadaren, nuvarandra Modo-killen Dick Axelsson skrev såhär på twitter:

Morgonläsning


Ledig torsdag

Godmorgon!

Idag är jag ledig. Enda dagen fram tills själva julafton som jag är ledig så jag ska försöka ta tillvara på dagen på bästa sätt och det blir förmodligen genom att vila för att se till att halsen blir bra. Har nyss sett det nya avsnittet av julkalendern och jag måste säga att den är väldigt bra. När man var yngre var julkalendern jätteviktig. Man hade alltid stora förväntningar på den och år efter år levde dem upp till ens förväntningar. Jag pratar om mysteriet på greveholm, julens hjältar, pelle svanslös och en massa mer. Men sen kom det till en gräns, jag vet inte om man själv åldrades på det sätt att julkalendern inte riktigt kändes på samma sätt eller om det bara var att de var riktigt riktigt dåliga!

I år, med "Tjuvarnas Jul" så känns det annorlunda. Bättre. "Tjuvarnas Jul" är mysig, rolig och framförallt spännande, något som är så viktigt för att hålla tittarna sugna på flera avsnitt. Jag väntar alltid med förtjusning tills jag vaknar så jag kan sätta på svtplay och se ett nytt avsnitt av en julkalender som är precis så bra som de var när man själv var barn.

Tjejkväll

Drar till Alexa och träffar kickorna för en Sconeskväll!

Postis

Hemma efter en annorlunda arbetsdag skulle man kunna säga... på tre olika vis. För det första så fick jag gå något helt annat idag. Lite på 64, en bit av 62, hela 63 och hela 61, på ett sätt var det väldigt skönt. Blir så sam-samma att göra samma sak varje dag. Samma ingångar, samma våningar, samma folk som bor där, idag blev det som sagt något helt annat. Mer villor = bättre för halsen! För det andra så snöade det idag... och det låg en massa snö på marken vilket ledde till att moppen gick inte riktigt som man ville. Gick knappt att backa, fick ofta stanna och dra moppen åt något håll eftersom den bara slirade hela tiden. För det tredje så träffade jag idag Emelie Wassberg ifrån vårat lag ute på turen. Riktigt roligt! Jag träffar ju aldrig någon jag känner under jobbet eftersom jag inte känner några i varken bomhus eller sörby helt enkelt.

Nu tänkte jag vara lite tokig och bjuda på förmodligen en utav de mest osmickrande bilderna man kan hitta, men vet ni vad? - Den bjuder jag på, tänkte även se till så att ni ser hur vackert rund min moppe-hjälm är:

C:\Users\Media Markt\AppData\Roaming\PhotoScape\batchG

"New in" from London

Ja ni såg ju oss i alla fall hålla i en massa kassar på bilderna ifrån London. Men vad innehöll dem? Här får ni svaret.
Svarta pumps
Svarta pumps
T-shirt ifrån Topshop
Top ifrån Forever 21
T-shirt ifrån Monki
Ring och örhängen.
Converse skor
Nike running shoes ifrån Nike store at Oxford Street
Köpte även en till t-shirt, lite mer smycken och lite andra småsaker som jag tyvärr inte hittade/fastnade på kort. Haha, aja, nu har ni lite koll på vad jag kommer gå klädd i under vintern. Massa skor och några tröjor ;)

Tisdag

Har precis käkat lunch och sitter nu och lyssnar på mina goa "vänner i etern" Christer och Morgan i programmet Christer i P3. Riktigt bra!

För att dra tillbaka tiden lite. Ni kanske kommer ihåg att jag, Frida, Alexandra och Sofia fick förmånen att få vara V.I.P på eventet Nelly High Heels som ägde rum på Goya i Gävle den 3 Augusti. Reglerna var enkla, är ni V.I.P. eller en utav de 100 första in så får ni en goodiebag fylld med roliga grejer + ett par valfria gratis skor ifrån Nelly höstkollektion. Jag valde då ut tre stycken som jag tyckte om, numrerade de som man skulle med en 1:a, 2:a och en 3:a och sedan dess har jag väntat med förväntan kanske man ska säga. Alexas skor har kommit, Sofias har kommit och Fridas har kommit... men inte mina. Så nu tog jag saken i egna händer och kontaktade Nelly. Fick detta mail till svar och nu känns allt superbra och jag är fortfarande mycket förväntansfull :)



Sandvikens Lucia

Nu har Sandvikens Lucia blivit vald och det blev ju ingen annan än fina Emma Kingdahl. Stort grattis tjejen!!

Riktigt gött!

Färjestad var det bättre laget i två perioder. I sista perioden var det i stort sett hög press mot Torpet hela tiden. Men det blev tillslut en 1-3 vinst på bortaplan mot Hv71 och den läskiga varannan-vinst-varannan-förlust-sviten är bruten! 13 matcher i rad spelade Färjestad med hela tiden samma slut. Varannan vinst - varannan förlust. Eftersom de vann i lördags - så hade jag förväntat mig en förlust idag. + att det var mot starka Hv på bortaplan. Men åh så glad jag blev när vi ikväll kammade in 3 färska, välbehövliga pinnar. Att Nihlstorp är en gud i mål gör ju bara saken bättre!

+ att Färjestad nu gjort klart med en Kanadensare vid namn Stefan Meyer. Väldigt intressant! Ser ut att bli en fin winter/early spring ändå.

Fy

Hemkommen ifrån jobb. Gick rent åt helvete idag. När jag var klar med fjärde ingången på urberget så började jag känna att jag knappt kunde andas. Kände att jag skulle ringa Pär och säga att jag åker hem... men jag gjorde inte det. Jag bet ihop. Jag gjorde alla 38 ingångar ändå och jag har aldrig känt de så jobbiga som de var idag. Som sagt ingen träning för min del ikväll, istället blir det hockeykväll. Hv71 vs. FBK Canal+ Sport1 19.00.
Btw. tre grabbar till JVM ifrån Färjestad och tre grabbar till Tre Kronor till Channel one. Riktigt kul men tycker ändå att det är konstigt att inte Nihlstorp får chansen, den killen är för mig, just nu, bästa svenska målvakten i elitserien. Känns som ett solklart val till Tre Kronor. Utan han skulle Färjestad inte haft någon chans att förändra den där usla inledningen på säsongen. Tycker också det är konstigt att Wallin, som det börjar gå skitbra för nu (4 mål på 4 raka senaste matcherna) inte får vara med i Tre Kronor då han alltid brukar vara klar där. Men aja, kul för Jonas Frögren, Micke Johansson, Mattas Sjögren och även kul för smågrabbarna Oscar Klefbom, Jonas Brodin och Erik Thorell.

Vill bara ge grabben en kram

Kan inte sova eftersom min hals är konstig. Hittade istället något som fick mig att få tårar i ögonen, hemskt hur människor kan behandla andra människor ibland.

Hangover

Nyss haft en riktig familjekväll. Först hemlagad Pizza och därefter Baksmällan 2. Min pappa är galen, finns ingen som skrattar så mycket som han gör när något är riktigt riktigt roligt... och har man sett Baksmällan-filmerna så känner man ju till ett par riktigt sjuka scener.
Nu ska jag sova för imorgon väntas jobb och förmodligen inte träning för min del på grund utav min sjukt knepiga hals. Godnatt gott folk!

Himmel i Advent

Satt i köket vid datorn och tittade upp och fick plötsligt se himlen i en sån galet vacker färg. Sprang runt i panik för att hitta kameran och hittade den nästan lite väl sent, himlens vackra färger höll på att försvinna men visar er ändå hur det såg ut. Av en slump dök även denna låt upp på min spotify: Magnus Carlsson och Åsa Jinder – Himmel i advent. Ganska passande då det är andra advent just idag!

Nu kommer bilderna!!

På bloggen blir det alltid fler bilder, här känner jag att allt ifrån snyggt till fult och tokigt till tråkigt passar så här kommer (äntligen) bilderna ifrån London. Allt började dock på Gävle Centralstation vid 03.00. 
Frukost..
Versace by H&M
Innan vi begav oss ut på middag så blev det en liten powernap
Sofia hittade en "snygg" hatt inne på Marks & Spencer
Sofia trodde för ett ögonblick att hon hamnat vid Fontana di Trevi i Rom
Världens bästa! Fish&Chips
Sådär... det var ju inte så svårt! Cirka 90 bilder har ni här ovanför, hoppas ni finner det underhållande. På facebook la jag ut runt 40 tror jag så som sagt, på bloggen finns det plats för allt, tokigt och tråkigt!

Grymt rolig kväll

Aldrig haft så roligt som vi hade det ikväll. Gick igenom massa gamla bilder ifrån Gran Canaria, de som var för "snygg" för att visas mer offentligt än inom vår lilla grupp. Nu ett halvår-senare kunde vi inte göra annat än garva åt alla sjuka bilder. Har haft en jättebra kväll + att Färjestad vann med 3-5 borta mot Modo. Otroligt bra, skottstatistiken var inte så dum den heller: Modo 19 - Färjestad 44. Nu ska jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna efter en kväll som inte kan beskrivas med andra ord än bäst!

Match

Världens sämsta match. Men, Astons herrar vann och Färjestad har just nu oavgjort efter två perioder i Örnsköldsvik. Borde bli vinst - måste bli vinst. Kvällen kommer att spenderas med tjejerna!

Gameday

"Vad trökig hon är, varför lägger hon aldrig upp bilder?" - kanske ni tänker. Eller kanske bryr ni inte er över huvud taget, men för er som vill se massa bilder ifrån London så kommer här en ursäkt... lite undanflykter men på ett ungefär en förklaring. Jag har bara inte haft tid och för er som har egen blogg så vet ni att lägga upp bilder tar tid. Nu är dock ett perfekt ögonblick för att sitta och pula med det där men, bilderna är på en annan dator och Maria orkar inte resa sig ur sängen just nu. Men nu ska jag börja tala sanning och säger att bilderna kommer så fort som möjligt, kan lova er att dom är ute innan helgen är slut!

Nu är det ladda inför match som gäller. 17.30 på Arena Jernvallen möter vi Strömsbro och tycker det är så himla tråkigt då jag har världens värsta hosta + förkylning. Det brukar gå långt innan jag struntar i en match på grund utav detta men nu vettefan. Kan man inte andas när man ska somna, hur ska man då kunna andas ute på plan?


Tjejkväll

Nyss lagt mig i sängen efter att ha umgåtts med mina kickor sedan 20.00 fram tills ja nuu typ. Efter idol blev det en massa snack och sen - ännu mer. Blir så när man inte haft kontakt sedan i lördags typ. Saknat det och jag älskar mina kickor. Vad vore ett liv utan er? Rätt så blankt om ni frågar mig. Helt sjukt ändå, vi är alla så väldigt olika men tillsammans blir det oftast en kanonbra mix.
Nu ska jag sova och imorgon väntas match, får se hur det går med min dumma hals som just nu är konstig. Är hes och sådär men det ska gå långt innan jag ställer in en match på grund av att jag är krasslig.

+ att min goa vän ellen var hemma nuu igen, kanonkul!

A little piece of London

Bilder kommer imorgon men nu bjuder jag på ett klipp på en talande älg på Angel Christmas Market, cirka 300 meter ifrån Buckingham Palace

Home

Har precis kommit hem och ska ta det lugnt ett tag. Tänkte lägga upp bilder på facebook och sen ännu mer på bloggen men eftersom det tar så lång tid här så måste jag göra det imorgon efter jobbet. Sorry, hoppas ni kan hålla ut.

Borta bra men hemma bäst

Nu är vi äntligen hemma. 06.00 steg vi upp imorse och nu, 12 timmar senare sitter jag äntligen hemma på ekostigen. London är helt fantastiskt och vi har haft det jättebra. Bodde på ett superfint och mysigt hotell, käkade god mat och tömde bankkontot med all shopping... precis som det ska vara! På ett sätt är det ändå skönt att vara hemma för shit vad jag har saknat hockeyn och innebandyn. Att inte kunna följa hockeyn har varit värst, fick först idag reda på att Mattias Sjögren är tillbaka i Färjestad efter ett halvår i USA. Väkommen hem!
Nu ska jag byta om för träning, senare kommer bilder m.m.

RSS 2.0