Torsdagskvällen

Var på möte med laget inför nästa säsong, ny tränare, nytt spelsystem. Känns riktigt seriöst och det känns som att man ungefär kommer bli mördad i sommar (eller ja från den 2 Maj), men det är det värt om det ger resultat inför nästa säsong. Cup är också fixad + ett träningsläger så det ser ljust ut tycker jag!

Efter mötet åkte Sofia, Hanna, Emma och Hanna med oss hem ifrån Jernvallen. Riktigt roliga tjejer det där. Beslutades även att jag, Hanna och Forsberg ska på "Hur många lingon finns det i världen" tillsammans imorgon.

Kvällen avslutades här hemma tillsammans med Sofia, Patrick, Hanna, Viktor och Johan. Såg slutet på semifinal nummer 6 också. Skellefteå till final mot Färjestad. Som jag trodde, men det jag inte hade hoppats på eftersom Färjestad har det svårare mot Skellefteå. Men det är final och de bästa lagen ska vara där då! Så är det bara.

powerwalk

Gick ner till jernvallen och IBG tidigare idag med Hanna för att sedan få reda på att det blivit inställt på grund av att så många var borta. Skönt att skjuta upp beeptestet en vecka till men tråkigt att gå fram och tillbaka till jernvallen för en lektion man inte ska ha. Påvägen hem mötte jag och Hanna två tjejer i 5-7 årsåldern kanske (har svårt att uppfatta barns ålder). Tjejerna började prata med oss en del och konversationen såg ut ungefär såhär...

Barnen: Hej, vad heter ni?

Vi: Hanna och Maria, vad heter ni?

Barnen: Hemligt

Barnen: Varför har du sånna där converse?

Jag: För att jag tycker dom är sköna.

Barnen: Men dom är ju smutsiga.

Jag: Haha, ja det blir lätt så med vita skor.

Barnen: Varför har ni sånna där klubbor?

Vi: För att vi har varit på träning.

Barnen: Varför har du (hanna) en blå tröja och du (jag) en svart?

Hanna: För att vi inte vill se likadana ut

Barnen: Varför har ni sånna där väskor? Försöker ni va coola eller?

Hanna: Haha, är vi inte det då? ;)

Barnen: NEEEJ!

Vi: haha, men vi ska gå nu

Barnen: Vart ska ni gå?

Vi: Hem

Barnen: Får vi följa med?


...och så slutade det med att vi skrek Hej då! och då fick man till svar: Bajskorv!




Mycket varför när det gäller barn. Något man kanske ska vänja sig vid om man ska bli grundskolelärare.

Onsdagskväll

Hejsan!
Lite gladare nu. Bokpresentationen gick helt okej och jag fick skjuts hem av Emma ifrån skolan, jättesnällt! och snällt av Frida som skjutsade mig till skolan också. Haha, vilken snålåkare man är. Nu ska jag lyssna på bra musik, glida runt på webben och sen sova. Imorgon, IBG och Beeptest - suckkkkk.

Underbara onsdagseftermiddag, eller..?

Från att ha varit i stort sett ledig i två dagar (+ helg på det) till att börja 08.50 på morgonen och sluta ja jag vette tusan, har lett till att jag vänt lite halvt på dygnet och är därför galet trött. Sitter och väntar på ett bokprat just nu men det känns som att man aldrig kommer komma härifrån. Det bästa med allt är väl att man måste gå hem ifrån skolan runt 5 kanske. Eller nej, det allra bästa är att man har galet mycket plugg att göra när man kommer hem också... jag älskar NV!

Träning

Har precis kommit hem från en innebandyträning. Vi hade väldigt, väldigt roligt ikväll tack vare 9 härliga tjejer! Nu ska jag duscha och sen förbereda inför svenska-bokpratatet imorgon.

Städning är inte bara tråkigt

Det lönar sig att städa rummet när man hittar sin favoritklocka som varit borta i ungefär två månader.

Grattis Angelica

Grattis fina vän på din 19-årsdag. Hoppas du får en jättebra födelsedag så ses vi på onsdag ♥
och grattis till hannas storasyster lina som fyller 26 år idag!!

Min motivation just nu

Ett möjligt SM-guld för Färjestad. 5 April startar första finalen, motståndet? fortfarande ett frågetecken.
Sommar, sol och vaaaatten. 11 Maj, Playa del Ingles (Gran Canaria) med 7 underbara tjejer.

måndag

Har hittills idag bara pluggat och sen har resten utav tiden gått åt till att leta efter en balklänning. Hittade en i lördags som jag älskade men den går typ inte att beställa. Nu har jag hittat en annan jag älskar men då går inte den heller att beställa, så ska försöka ringa till dem idag eller imorgon och så får man förhoppningsvis klart med det där! Börjar som sagt få panik...

SM-final

Så, Stockholm-Båstad var ju inte riktigt så bra som jag trodde att det skulle vara. Svårt att "ta över" efter Solsidan såklart men ändå, jag hade väldigt höga förhoppningar och seriestarten levde inte upp till dem.
Nu till nånting roligare - hockey. Och när jag pratar hockey så är det ju såklart Färjestad det handlar om. Kommer ni ihåg att jag för cirka två veckor sedan skrev såhär efter att AIK krossat Hv71 i den tredje kvartsfinalmatchen:

"För två veckor sedan hade jag varit jätteglad för ett sådant möte i semifinalen, "motorvägen raka vägen till finalen" skulle jag ha tänkt. Nu har motorvägen förvandlats till Uppsala-stad med röda stoppljus överallt. AIK är årets skräll. Dom i semin blir riktigt, riktigt hårt."

Riktigt, riktigt hårt, var vad jag tänkte inför semifinalerna. Jag var orolig att AIK skulle fortsätta att skrälla (om de nu kunde skrälla mer än att slå ut ett utav sveriges bästa lag med 4-0 i matcher) och att dom skulle slå även Färjestad. Riktigt, riktigt hårt blev det ju inte. Färjestad spelade bättre än vad de gjorde i kvartsfinalerna mot Brynäs och AIK spelade sämre än vad de gjorde i kvartsfinalerna mot HV71. En mix utav detta = 4-0 i matcher till Färjestad. Matcherna, vars resultat dock sett rätt så jämna ut, har varit allt annat än jämna. I alla fall om man frågar mig. Klasskillnaden har varit riktigt stort men jag tycker ändå att AIK gör det väldigt bra som nykomlingar i Elitserien den här säsongen. Fasth som varit som en vägg i kvartsfinalerna, ett monster ingen ville möta, har varit mänsklig i semifinalerna. Han har inte varit dålig, långt ifrån, men han har även varit långt ifrån sin egna klass som var så hög i kvartsfinalerna.

Jag tycker att Färjestad vinner rättvist semifinalerna med 4-0 i matcher och det säger jag inte bara för att jag älskar Färjestad. De var det bättre laget och de förtjänar en SM-final och det är precis där dom är just nu. Det återstår nu att se vilka som blir motståndarna, blir det Luleå eller blir det Skellefteå? Jag tror på Skellefteå men hoppas på Luleå. Står 2-2 i matcher där nu. Något som måste tilläggas är väl att alla 4 matcher har gått till förlängning. Galet!!

Världens bästa Färjestad

AIK-FBK = 1-2, vilket betyder SM-finaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal!!!

Vill skriva så mycket och kommer skriva mycket men nu är det Stockholm-Båstad som gäller så allt om semifinalen och semifinalerna i helhet kommer runt tio kanske...

Nu laddar vi om, med SM-final i sikte

Vinst igår, vinst idag? - Det återstår att se. 16.10 startar AIK-FBK på ett fullsatt Globen. För min del blir det soffan och tv4. Inte så pjåkigt det heller, då jag såklart hellre föredrar livehockey. Idag får man hoppas på att Färjestad spelar lika bra som de gjort, och att AIK fortsätter att vara så dåliga som dom har varit. Som experten Lasse Anrell skrev igår...

"Trots att siffrorna inte sprungit iväg i någon av matcherna så skulle jag vilja påstå att jag aldrig sett en så ojämn semifinalserie under mina 16 år som slutspelskrönikör."

och tycker inledningen av artikeln var velli bra...

"AIK behöver inte be om ursäkt för sin plats i den här SM-semifinalen. Däremot borde de be om ursäkt för sin insats i den. AIK har gett begreppet 08:a en ny innebörd – de har 0–8 mot värmlänningarna i år. Färjestad är riktigt bra – men det här är pinsamt dåligt, AIK."



Love CPR

Septembers nya skiva, Love CPR = grym. Härlig blandning av "gamla" så mycket bättre låtar och nya poplåtar. Check it out: September – Love CPR


Favoriten hittills...

Vinst, födelsedagsfirande och tjejsnack

...var precis vad den här lördagseftermiddagen/kvällen/natten innehöll. Först såg jag och Viktor på FBK-AIK och tillsist blev det en riktigt välförtjänt 4-2 vinst till Färjestad. Skulle kunna ha blivit några mål till för färjestad, om man citerar expertkommentator Petter Rönnquist: "Jag har aldrig sett ett semifinallag spela så dåligt som AIK gör". Helt rätt har han också för idag var dom inte bra. Puckinnehav ca 80% Färjestad, 20% AIK. Vinst imorgon skulle betyda final - hoppas hoppas!

Kvällen fortsatte hemma hos farbror Pär som fyllde 35 år idag (eller ja igår, eftersom klockan blivit över 12). Stort grattis vill jag i alla fall återigen säga! 8 personer drog sedan till Napoleon där det blev käk. Tillsist avslutades kvällen hemma i köket hos familjen Uggla tillsammans med Hanna och Ellen. Vi satt och pratade från 22.00 till 02.00 om allt ifrån musik, till hockey, till skola, till ja jagvettetusan, listan kan göras riktigt lång. Väldigt trevligt var det och säger samma sak som jag sa igår, att kvällar som dessa är väldigt underskattade! Nu ska jag sova, imorgon är det hockey som står på schemat - me like.

Bjuder vi på denna världens bästa Hanna och Ellen?

Hockeylördag

Ser på Färjestad - AIK nu. 3-1 till Färjestad nu efter att Färjestad återigen vänt en 0-1 underledning till en 3-1 ledning. Mål utav Paulsson, Junland och min favorit Dick Axelsson. Nu ska jag återgå till period 3, förresten balklänningsletandet i Borlänge tidigare idag gick åt helvete.

Underskattade hemmakvällar

Har precis kommit hem. Först blev det DM-semifinal på jernvallen, Runsten vs. Aston. Aston vann med 2-8 men det skulle likagärna kunna ha slutat 2-18. Väldigt roligt att Aston hade med sig en 97:a i dagens match. Killen, som är 13 år, har blivit rankad som Sveriges bästa 97:a och i Astons seniorlag var han duktig! Bra att en sån kille får chansen en sån här match, kul även att han fick lägga en straff som han satt i mål. Jubel jubel. Blir nog en riktigt duktig grabb det där. Någon att hålla utkik på i framtiden.

Kvällen fortsatte hemma i Patricks lägenhet där jag, Sofia och Hanna såg på film, käkade cheese doodles, marabou och drack cola. Kvällar som dessa är verkligen underskattade. Var längesedan vi tre var ensamma tillsammans. En trio som genom vått och tort hängt ihop i över 10 år, en trio man bara inte kan ha tråkigt med. Efter ett tag kom Johan och Viktor också dit så tillsist blev det bio-popcorn för de hungriga grabbarna och hemåkning för de trötta tjejerna, d.v.s jag och hanna. Nu ska jag ta och sova, imorgon är det uppstigning tidigt för tur till Borlänge och förhoppningsvis hopp om att hitta en balklänning. Börjar som sagt få lite panik nu.

Något mindre, något räddare och något älskvärt. Blev inte en lika läskig film ikväll som vi såg denna kväll

Helg

Ska käka om en timme ungefär sen blir det kanske en utav de sista helgerna på jernvallen för den här säsongen. Ikväll spelar Astons herrar DM semifinal tror jag, mot Runsten. Sista hemmamatchen för Aston, något som känns väldigt tråkigt. Älskar hösten och vintern på det sättet att man alltid har något att göra, både på veckodagskvällarna och på helgerna. Nu dröjer det fram tills ungefär September-Oktober igen innan ens livsstil återgår till normalt igen. För visst föredrar jag detta, helger fyllda med innebandy.

Kan väl lite kort säga vad helgens planer är också. Och det är ju somsagt innebandy ikväll. Imorgon åker vi kanske till Borlänge för att hämta Sofias balklänning, + att jag måste hitta en snart, börjar känna mig lite stressad. Aja, efter det blir det hockey, FBK-AIK i ett fullsatt LLA. På kvällen ska vi ut och käka med farbror Pär eftersom han fyller år imorgon. På söndag så blir det såklart hockey, AIK-FBK i ett förmodlige  fullsatt Globen. Hoppas på två vinster, vilket skulle betyda final.

Skriver igen imorgon f.m. Ha en bra kväll ♥

"Sandviken va dum"

Haha, Ebba 4 år blev lite ledsen efter att Bollnäs förlorade bandyfinalen mot Sandviken

Äntligen helg

...och det firas med att se på mitt favoritprogram. Sculman Show. Underbart program. Jag kommer på mig själv med att varje torsdag verkligen längta efter ett nytt avsnitt. I skolan på fredagar ser folk fram emot helgen och sådär, jag ser fram emot att se på Schulman Show.

"Some people think hockey is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that."

Vilken kväll! Har gått från att vara riktigt arg till att vara överlycklig. Tänk att en sport har en sån stor inverkan på ens humör. Det sägs att det bara är en sport och att man ska strunta i hur det går, men de som säger det kan inte ha ett hjärta för en sport såsom hockey och ett lag såsom färjestad.

Vinsten ikväll kändes väldigt härlig och rättvis. Enligt mig. Sen måste jag påpeka att jag är rätt så trött på Leif Boork som kommenterade matchen ikväll. En kommentator ska definitivt inte vara partisk, något som Boork var ikväll. AIK hit, AIK dit. När Färjestad gjorde 2-3 målet säger han "det var ju tråkigt"?!?! Som Färjestadare kan man inte göra annat än att skratta när Basse gör 2-4 i öppen kasse och kommentatorerna blir alldeles tysta. Tål inte partiska kommentatorer, domare o.s.v. Men iofs så tänker man aldrig på när dom är det för sitt eget lag. Det är lättare att märka negativa saker än positiva. Måste även säga en till sak och det är om Färjestad och deras "filmning", eller diving som det heter. Dick Axelsson åkte på en tvåa idag för det och det roliga är att AIK faller minst 3 gånger på samma sätt, men händer det något då? - Nej, skulle inte riktigt tro det. Lätt att skylla på saker när det går dåligt, så jag uppfattar det i alla fall. Blir kul att dom får komma hem till Karlstad och spela på lördag inför ett fullsatt Löfbergs Lila. Wish I could be there.

Nu ska jag snart sova och imorgon är det äntligen fredag. Personligen tycker jag att veckan har gått väldigt långsamt. Ska bli riktigt skönt med helg. Ser fram emot Schulman Show, innebandy imorgonkväll, hockey på lördag och kanske utgång lördagkväll. Jag hoppas på en till vinst på lördag så jag kan få bli lika överlycklig som jag blev ikväll!

JAAA!

Vilken vändning, 1-0 till 1-1. 2-1 till 2-4. Sista perioden som Färjestad vinner rättvist med 0-3 avgör matchen. Nu står det 2-0 i matcher och fyfan vad jag älskar Färjestad.


Hockey

Torsdag. Har tränat tidigare idag och nu är det AIK-FBK som gäller. Det står 1-1 nu efter första perioden, en period som jag tycker har varit ungefär 40% AIK och 60% Färjestad. Känns ändå som att det är en viss klasskillnad ibland och jag hoppas att rättvisan tar sin rätt och att färjestad vinner ikväll.

24 Mars...

Stort Grattis vännen på din 17-årsdag. Bättre fadderbarn kan man inte önska sig och bättre vän kan man inte önska sig. Ha en jättebra dag, så ses vi... nästa helg?
älskar dig ♥

Flashbacks

Johnossi – Man Must Dance

Johnossi – Dead End

Onsdag

Lång dag i skolan idag vilket har lett till att jag är riktigt trött just nu. Ikväll skulle vi egentligen gå på Hur många lingon finns det i världen? men det var fullsatt i sandviken så det får bli en annan gång. Blir förmodligen film ändå ikväll. Brukar sluta så på onsdagkvällar.

Fan va grym han är

Magnus Nygren, vad skulle vi gjort utan dig idag? Han som låg bakom första målet och sen gjorde han det andra när Färjestad så viktigt vann med 2-1 i första semifinalen. Jag hann bara se första perioden för sen åkte jag på träning, men va glad man blir när man ser hur matchen har slutat och när man läser om hur matchen såg ut. Nu laddar vi bössorna igen tills på torsdag.

www.aftonbladet.se/sportbladet/

Counting down the minutes

Tisdag som kännts som en torsdag. Ingen innebandygym idag och på engelskan fick man jobba hemma vilket betyder att jag har varit "ledig". Har varit ner på stan en sväng med Sofia och Angelica då jag och syrran köpte ett par nya löpartights. Önskar man fick premiäranvända dom idag men eftersom vi har innebandyträning ikväll så får det räcka med den. Just nu väntar jag tills klockan blir 19.00 då semifinal nummer 1 startar mellan Färjestad BK och AIK. Kommer hinna se nästan hela första perioden men sen är det som sagt träning som gäller. Tråkigt att träningar kommer ivägen för hockeyn men det är så det är bara, I just have to deal with it.

Ikväll smäller det


So close but yet so far away

Satt och kollade igenom massa gamla bilder och fick lite nostalgikänslor. Har bara massa bilder ifrån 07-08-09. När jag tänker tillbaka på grejer vi gjorde dom där dagarna så känns det som det var alldeles nyligen, men när man ser hur man ser ut på bilderna kan man ana en viss förändring, enligt mig i alla fall. Här kommer några gobitar ifrån den gamla goda norrsätra-tiden.

Det finns ju hur mycket som helst, men kommer kanske en fortsättning någon vacker dag.

Mellanmål

Hejhej!
Har precis gymmat och när man kom hem blev det ett sånt där klassiskt mellanmål med Hanna, Sofia och Angelica. Kände mig som en tolvårig tjej, och speciellt efter att jag lyckats spilla ut hela koppen med varm choklad. Duktig tjej! Nu ska jag snart ner på stan och sen ikväll är det ju träningsfritt så kanske tar en löprunda eller nått då istället.

Bara sport

Hela dagen har handlat om sport. Först var det bandyfinal, sen blev det kvartsfinal i hockey och sist blev det innebandymatch. Hockeyn då, Skellefteå vann med 3-2 mot Linköping i kvartsfinal 7:7. Likaså gjorde Luleå, fast där blev resultatet 4-3 i en riktigt spännande match. Det stod 2-2 långt in i matchen men med cirka 4 minuter kvar gör Djurgården 2-3 på ett mål som hemmapubliken tyckte skulle ha blivit bortdömt. Hela hallen liksom tystnar och alla tror nog att det är över, men icke, med cirka 2 minuter kvar reducerar Luleå till 3-3 och matchen går mot förlängning där Luleå tillslut vinner med 4-3. Galen match verkligen. Nu är det inte långt kvar tills semifinalerna och jag är så peppad. Hoppas vargarna äter upp dom små gnagarna.


Tillsist ikväll blev det att jag åkte ner till jernvallen och mötte upp sofia, julia och jennie. Alba herr spelade deras sista hemmamatch för säsongen, matchen slutade dock 6-4 till Bollnäs. Kvällen avslutades i soffan med världens bästa Solsidan och sen världens bästa Sherlock Holmes.

SM-guld

Tänka sig, jag tittar på bandy. Vad har gått snett nu? Kände väl att man var tvungen att se SAIK spela SM-finalen mot Bollnäs ändå och vinst blev det ju i alla fall i förlängning. Bra Sandviken! Det blev ju en rysare i alla fall. Bollnäs avgjorde ju egentligen när det var två minuter kvar men då dömde domarna bort målet för offside, något som kommentatorerna inte riktigt höll med om. Men bra för SAIK var det ju i alla fall. Grattis till SM-guldet kanske man ska säga också.

Från en sport till en annan. Ser på Luleå mot Djurgården nu i den sjunde och avgörande kvartsfinalen i SM-slutspelet i hockey. Djurgården har ju vänt en 3-0 ledning i matcher för Luleå till ett matchläge som just nu är 3-3. Jämt är det nu i kvartsfinal nummer 7 också. Det står 2-2 just nu men på slutet har Luleå haft galet mycket chanser. Häftigt att den relativt lilla arenan COOP Arena är fullsatt och fylld med lite drygt 6000 Luleå-fans i röda tröjor. Galen stämning. Nu ska jag återgå till period tre.

Filmkväll

Har precis kommit hem ifrån en kväll med Sofia, Hanna, Ellen, Jennie och Alexandra. Vi såg på en film som var kass, så det blev väldigt mycket snack istället. Väldigt trevligt. Nu ska jag snart sova och imorgon väntar en pluggsöndag. Vill ha tisdag - nu!!!! (semifinalerna börjar)

The fat lady has sung

Hejhej!

Nu är allt över. En fantastisk innebandysäsong fylld med glädje, skratt och lycka, men även fylld av besvikelse, aggression och sorg. Vår sista seriematch slutade inte bra, men vi är kvar i alla fall och det märktes att Långshyttan hade en del att spela för. Jag tycker att vi gör en bra match, men ibland så räcker inte det. Två tomtar som dömde också tyvärr. Aja, bara att se fram emot Aston-dagen nu. Tråkigt att behöva avsluta säsongen med en 7-2 förlust dock men det är sånt som händer. Nu ska jag käka med familjen och sen hem till Jennie och träffa tjejerna. Blir nog en bra kväll.

Sista seriematchen

Oj va snabbt den här säsongen har gått. Har haft ett fantastiskt år med ett gäng fantastiska tjejer och nu står vi här, på den sista matchdagen. Trots att inte matchen gäller nånting för vår del, långshyttan måste dock spela för delas överlevnad i division2, så tycker jag att vi ska ge allt vi har för att avsluta den här säsongen snyggt. 3 fräscha pinnar, vad sägs om det? ;)


It ain't over till the fat lady sings

En lugn fredagkväll har det varit. Det började med att man, trött som man är, sov i en och enhalvtimme efter stan och valbo med Sofia. Vi betalde idag våra sminkningar till balen, 500:- på belissima skulle det kosta men som tur var hade vi presentkort där som vi fick i julas så då kunde vi använda dom. Superduperbra. Nu ska jag se på ett utav mina favoritprogram - Schulman Show. Vi hörs imorgon.

Åh justia, måste alltid hålla mig updated till slutspelet i hockey och kan meddela att båda kvartsfinalerna mellan DIF-LHF och LHC-SAIK går mot en sjunde och avgörande match. Vore rätt häftigt om djurgården som vänt matchserien från 0-3 till 3-3 skulle vinna och ta sig till semifinal. Inte ofta sånt händer. Men det är väl ett tecken på att man aldrig ska sluta kämpa och att det inte är över förens det är över helt enkelt. Personligen hoppas jag nog på att Skellefteå går vidare, tycker jag dom förtjänar efter denna säsong, och sen mellan djurgården och luleå så spelar det inte så stor roll vilka som går vidare. Vore bra om djurgården går vidare för då spelas semifinalerna på olika dagar vilket betyder att varje semifinal kommer visas på canal+ sport1. Me like, me like. But on the other hand, djurgårdare är ju lite hmm.. vad ska man säga? Kaxiga? Vilda? Galna? känns tryggare med ett par lugna norrlänningar i semin. Häftigt med 13850 pers i Globen idag i alla fall, måste ha vart en rätt så okej stämning!

efterlängtade Helg

Nu är skolan avslutad och man har äntligen fått helg. Det kommer nog att bli en relativt lugn helg, bara morgondagen som är fullbokad med först bortamatch mot Långshyttan och sen ska jag träffa tjejerna på kvällen. Vill att det ska bli tisdag nu så att semifinalerna börjar. Nu ska jag ner på stan med sofia, vi hörs senare, puss.

Nu när mobilen är på lagning och jag har en random telefon med 3.2 megapixelkamera så kan jag aldrig riktigt ta några bilder, så då får det bli en till egopic som fyller ut även detta inlägg.

som terapi

Nu är dagens andra träning avslutad. Den första på IBG innehöll mest skott o.s.v. men eftersom vi var så kass så fick vi 4 straffminuter, vilket betydde löpning konstant i 4 minuter. Först skulle vi kuta på långsidorna och på kortsidorna fick vi jogga och så fortsatte det så. Riktigt jobbigt. Om jag ska summera dagens andra träning med tre ord får det bli rolig, flamsig och positiv. Det var ett tappert gäng med 6 utespelare och 3 målvakter ikväll men gud så kul man kan ha det ändå. Får verkligen ens humör på topp.

blickar framåt

Ser ut som att början på nästa vecka kommer bli rätt så härlig här i viken...


Nu är det snart helg. Bara två träningar och två lektioner kvar utav denna skolvecka. I helgen har vi vår sista match för den här säsongen. Matchen är inte avgörande på något sätt för oss. Om vi vinner så får vi bara tre extra poäng, inget kommer att förändras i tabellen för vår del om vi vinner eller förlorar. But since it is our last game, I think we should do everything we can to win. Avsluta säsongen snyggt vill man alltid göra.

Personligen hatar jag att säsongen tar slut. Som jag skrev igår om hockeyn också. Jag önskar att man skulle spela innebandy året runt, eller i alla fall fram tills typ Maj eller nåt. Att sluta i Mars känns alldeles för tidigt. Vad ska man nu göra på helgerna och vardagskvällarna? Vi ska i alla fall fortsätta träna minst en gång i veckan fram tills Aston-dagen som är den 16 April. Ser väldigt mycket fram emot den dagen i alla fall. Har varit med "på riktigt" i tre år, då det först är internmatcher på dagen och på kvällen käkar alla i damlaget och herrlaget + styrelsen tillsammans på Living Room. Det bästa med det här året är att jag och Sofia får följa med tillbaka till Lobby och ha skoj med alla andra. Tidigare år har vi alltid behövt åka hem runt 12.00 när alla andra i laget drar ut på lobby, men i år blir det annat. Kommer nog bli riktigt kul, som det brukar bli på alla andra aston-dagar som jag varit med på. Nu ska jag byta om och om 45 min är det träning med innebandygymnasiet.


Btw. I love Michael Jackson, always have, always will: Michael Jackson – Hollywood Tonight

Stort hjärta - hårt arbete

Jag är så glad, så lycklig över att Färjestad gått vidare till semifinal men det finns en nackdel också. Inga mer matcher i Läkerol Arena. Ska jag vänta till i Oktober innan jag får se hockey live igen? Nej jag kommer inte klara mig. På ett sätt hatar jag våren och sommaren eftersom att hockeyn och innebandyn tar slut då. Dom två sakerna är ändå de som jag har som passion i mitt liv. Jag älskar att spela innebandy, har gjort det i över elva - snart tolv år och det är verkligen bland det bästa som finns. Samtidigt älskar jag hockey och hjärtat håller ett lag såklart väldigt kärt. När första tussilagosarna kommer eller när de första sidensvansarna sitter i trädet så blir man såklart glad eftersom våren kommit, men för mig är det ändå den värsta tiden på året för det är då hockey- och innebandysäsongen tar slut.

Ska kanske summera kvartsfinalerna mellan FBK och BIF lite också. När vi var i London och fick reda på vilka som färjestad valt så tänkte jag: Oh nose, inte brynäs. Tänk om dom skulle förlora, då skulle jag verkligen vara en dead-man-walking här i stan (eller kanske inte man, men aja). Men på ett sätt var det ändå positivt eftersom att jag då skulle kunna få se Färjestad live någon mer gång. Men självklart har jag varit supernervös inför varje kvartsfinal. Alltid rädd över att förlora. När första kvartsfinalen var över och FBK vann med 7-3 så kändes allt mycket bättre men därifrån har de resterande kvartsfinalerna bara blivit jämnare och jämnare. Det har inte varit någon dans på rosor under dessa kvartsfinaler inte. Matcherna skulle kunna ha slutat hur som helst men färjestadare som man är så tycker jag att färjestad ändå som lag är starkare. Trots att de inte spelat så bra som de kan den här tiden så är truppen bredare, målvakten bättre och de har speciellt bättre anfall och kommer oftare till farliga lägen. Måste dock säga bra jobbat brynäs, ni gav oss en riktig kamp, verkligen.

Nu snackas det ju för fullt om Czarnecki ska till Färjestad eller vad han nu ska göra, men han verkar ju inte alltför välkommen till Löfbergs Lila igen i alla fall...

Marcus Paulsson, kvällens hjälte!

Kort matchförlopp.
17.38 Brynäs time out, ställning 3-2 till färjestad
18.34 Kahnberg reducerar till 3-3 (känns som att matchen går mot förlängning...)
19.36 (...men icke sa nicke) Marcus Paulsson gör 4-3, vilket betyder semifinal!!! ♥

Marcus Paulsson #30 

Gävle & Valbo

Blev en kort stundi Gävle (nästan endast fika) och en lite längre stund i Valbo. Jag lämnade in min mobil nu också som har fått samma problem som i Augusti, d.v.s. det går inte att ladda den. Nu lyssnar jag på FBK-BIF, 1-0 nu av Magnus Nygren. Hoppas det håller i sig, för då är det semifinal mot AIK som gäller. Men måste säga det, fan va Magnus Nygren är bra. En utav de bästa backar dom har just nu och den killen kom in nu efter jul eftersom så många andra backar var skadade. Hoppas killen fortsätter i färjestad.

Projektarbetsredovisning

Har precis kommit från vår sista projektarbetsdag. Det började med förberedelser och nu på eftermiddagen har vi presenterat vad vi gjort inför ettor och tvåor på natur. Jag och Angelica valde att göra en power point, hela presentationen gick jättebra och sådär men i slutet fick vi en fråga som vi inte tyckte var lämplig. Det sägs att det inte finns några dåliga frågor bara dåliga svar, men den där frågan var riktigt dålig. Åååh, blev så irriterad! Nu ska jag till Gävle med Sofia och Hanna, hoppas det får en på bättre humör.


Skrällen

Helt sinnessjukt!

AIK slog ut HV71 i fyra raka, hur tusan kunde det hända? Jag (och typ 75% utav alla experter) hade trott på en SM-final mellan FBK och HV71. Nu ser det ju helt annorlunda ut. AIK fullständigt krossade HV71 i kvartsfinalerna och om Färjestad går vidare så blir AIK deras motståndare. Shit, är mer nervös över det än en SM-final mot HV71.

Innebandy

Dax för dagens andra innebandyträning. Blir kul att åka ner till ett gäng som förhoppningsvis är väldigt glada över att vara säkra i tvåan. I know I am.


Nytt kontrakt säkrat

I och med att Långshyttan förlorade igår så är vi klar för div. 2. Vi har 15 pinnar och långshyttan 10 och de var tvungen att vinna idag och matchen mot oss på lördag för att stanna kvar. De har dock en liten chans, om de vinner mot oss på lördag och om storvik förlorar de två matcher de har kvar. Men vinna mot oss på lördag ska dom inte få göra tycker jag. Skönt att vi har kontraktet säkrat i alla fall men vi vill ändå avsluta säsongen på topp, varför inte med bortavinst på lördag?

So true

"Enda gångerna publiken hörs ordentligt är när en Brynässpelare ramlar."


http://www.farjestadsbk.se/blogg/

Färjestad

Åh färjestad, åh färjestad, vargarna från värmland färjestad!

Matchen var väldigt bra och jämn eftersom Färjestad (som vanligt) tog för många onödiga utvisningar. Brynäs fick sjukt mycket power play men idag var det en tät box i färjestad, som tur var. Tät var även Salak och Greiss. Båda målvakterna var riktigt duktiga idag, speciellt Salak och efter matchen så utsågs båda till matchens lirare för vadera lag.

För att Färjestad ska ha chansen på SM-guldet måste man sluta ta massa utvisningar. Visst, idag gjorde inte Brynäs något mål i PP men man tappar så mycket spel framåt med en man i underläge. Så fort det blev spel 5 mot 5 idag så var det spel mot Brynäs mål. Det var så jag uppfattade matchbilden i alla fall, ta bort 18 minuter i box play så har vi ett helt annat spel och en helt annan matchbild.

Det var så skönt när Rickard Wallin, med en och en halv minut kvar, slog in vinnande 2-1 pucken. Hela arenan (som tidigare var fylld med värme, rop och skrik), blev helt tyst, förutom några enstaka färjestadare som satt utspridda på läktaren. Rickard Wallin tystnade hela Läkerol Arena, vilken hockeyspelare, vilken kille!

7276 personer hade hittat sig till Läkerol Arena denna måndag som kanske var Brynäs sista hemmamatch säsongen 2010/2011.

Mer bilder

Jennies bilder, snodde dom från facebook.
nu ska jag in till gävle och läkerol arena, puss!

Haha

även om ni älskar brynäs, färjestad, djurgården eller om ni inte älskar hockey överhuvudtaget så snälla läs detta: http://www.farjestadsbk.se/blogg/?p=101.

en kväll att se fram emot

Sovmorgon idag till 13.40 och då har jag en idrottslektion bara. Vi skulle ha stationsträning tror jag, vet inte riktigt exakt vad vi ska göra men det visar sig.

Ikväll ska jag äntligen på hockey. Har inte varit till Läkerol Arena sen den andra december vilket för mig känts som en evighet. Hockey ska upplevas live, det är den sortens sport, den sortens underhållning. Ikväll åker jag och min farbror Pär in, (båda Färjestadare) och ser på den fjärde kvartsfinal med världens bästa Färjestad.
Sjukt förresten att jag ser mer fram emot en hockeykväll än en partykväll (som i lördags), alla är väl olika!

Bilder

Bussen
Alexa är den som ger på poker, i första hand får hon upp det här... fusk-lexiii ;) 
buffé-middag
Sofia och Alexandra
(På lördagen)
this...
(söndagen)
...turned to this...
definitivt snyggaste trion på östersjön...
dagen efter lunch
det var allt jag hade. hade bara min mobil med mig så det blev rätt så kassa bilder, men hellre det än inget (:

Studentkryssningen

Hejhej!

Har nästan precis kommit hem ifrån studentkryssningen. Helgen har inte varit den bästa, vi förlorade matchen i lördags, färjestad förlorade (något jag fortfarande inte har släppt) och nu när jag kommer hem så fungerar inte min mobiltelefon. Väldigt roligt. Studentkryssningen i sig var väl rätt så rolig. Det var roligast i början (om man bortser från allt köande o.s.v.). Först käkade vi buffé och efter det handlade vi i tax freen. Jag, Sofia, Angelica och Alexandra handlade sammanlagt dricka och lite annat för nästan 900:-, och va mycket vi fick kvar när kvällen var slut!! Vi satt i alla fall ett tag inne i vår hytt och snackade, förfestade och vi hann även med att se att Eric Saade vann melodifestivalen, mycket bra röstat för en gång skull svenska folket. Runt halv 12 gick vi iväg och dansa och lite annat på två olika ställen. Tiden bara flög förbi och nästan 05.00 så låg jag i sängen, väldigt trött efter att nästan ha dygnat.

Alla vi tjejer tog det väldigt lugnt. I alla fall jag. Men jag kan inte neka till att jag inte haft kul för det, för kul har jag definitivt haft det. Och det är tack vare världens bästa tjejer, puss på er och tack för att ni gjorde den här helgen bättre än vad som hänt i sandviken. ♥

Studentkryssning

Nu allt börjar va? Vi hörs imorgonkväll, nu ska jag på studentkryssning med Sofia, Julia, Jennie, Alexandra, Angelica, Christine och Micke.

underbar dag på pappret

Dax för match. IBK Aston vs. Insjöns IF BK, jernvallen 11.00. Nu kör vi brudar.

Sen blir det hem, duscha och packa och klockan 15.00 drar bussen och runt 18.00 får vi gå ombord - då börjar studentkryssningen!!!!

all denna hockey

AIK gör det igen. Eller ska man säga Fasth gör det igen? Helt sjukt. 3 raka segrar vilket betyder 3-0 i kvartsfinalserien mellan AIK och HV71. Om Färjestad går vidare till semifinal, vilket dom förhoppningsvis gör, då blir det AIK som blir deras motståndare. För två veckor sedan hade jag varit jätteglad för ett sådant möte i semifinalen, "motorvägen raka vägen till finalen" skulle jag ha tänkt. Nu har motorvägen förvandlats till Uppsala-stad med röda stoppljus överallt. AIK är årets skräll. Dom i semin blir riktigt, riktigt hårt. Det enda som skulle göra det relativt enkelt är om Fasth skulle skada sig, men det kan man ändå inte önska om elitseriens absolut bästa målvakt 2011.

(vet att många som läser min blogg inte tycker om hockey, men det gör jag so you just have to deal with it, haha nej men förlåt för det, ska försöka variera mig mer... när playoff slutar!)

Uppsala Universitet

Har nyss kommit hem efter en heldag i Uppsala, närmare bestämt Uppsala Universitet. Vi har varit på den biologiska avdelningen (eller zoologiska avdelningen som den heter), vilket betyder att vi har fått en guidad visning i den botaniska trädgården (som innehåller ca 1500 arter inomhus, och ca 6500 sammanlagt), vi har även fått en personlig föreläsning (väldigt rolig och bra) och tillsist fick vi lyssna på en föreläsning som blivande biologilärare gick på. Den sista föreläsningen handlade om den första cellen och sen utvecklades föreläsningen (och cellerna) utefter det. Det var väldigt segt och vi var väldigt trötta sådär på fredagseftermiddagen så det var inte långt borta att både jag och Frida skulla ha somnat. Ögonlocken var tunga som bly, ni vet hur det brukar bli? (:

Nu ska jag ta det lugnt i någon timme, sen middag avec ma famille och sen blir det Gävle för att se på innebandy med Sofia, Hanna, Angelica och Viktor ikväll.

Nagelbitare, tårögd och allt annat som kommer med

Åh shit. Andra kvartsfinalen idag började inte bra. Färjestad fick två utvisningar vilket ledde till 5 mot 3 spel för Brynäs i 1.45 sek vilket är = mål såklart. Ett litet tag senare blir det ett till mål för Brynäs i powerplay. Sen åkte jag på träning och tänkte att nu tar jag inte med mig mobilen eftersom jag var så irriterad över hur resultatet såg ut. När träningen är slut får jag höra att det står 2-2 = Lycka. När jag kommer hem så står det fortfarande 2-2 och matchen leder till förlängning. Nervös som man var vågade man inte kolla. 13.25 in i förlängningen vinner Färjestad i och med mål ifrån Robin Sterner. Då blev man rätt tårögd. Låter fjolligt för vissa men jag har varit så sjukt nervös nu att jag snart inte har några naglar kvar. Det är inte bara en vanlig kvartsfinal för mig. För mig är det så mycket mer i och med att dom möter Brynäs. Inte lätt att vara en Färjestadare i ett Brynäs-samhälle ibland. Men ibland, som nu, så kan det vara riktigt underbart! Nu ska jag duscha och imorgon är det Uppsala som gäller hela dagen, åker 08.10 ifrån Sandviken och kommer hem ungefär 17.00.

Säger bara, Stort Hjärta - Hårt Arbete! Det som gällde ikväll.

Music washes away from the soul the dust of everyday life.


besök hos tandläkaren

Hejhej!

Har nyss varit hos tandläkaren. Så fort man kliver in där på folktandvården så blir jag alltid lika nervös, i 18 år har jag varit utan hål och jag fruktar den dagen då de kommer använda borren i min mun. Besöket idag slutade väldigt positivt, inga hål, inga inflammationer och knappt nå tandsten. Härligt. Nu ska jag möta upp Sofia och Alexa för att sen ha En C. Vi hörs senare, pusss!


Ett slutspelsmirakel

Peew, vilken tur att Färjestad kom tvåa i elitserien. Som det ser ut nu i alla fall. AIK som skulle ha blivit Färjestads val om inte HV71 valde dom håller på att köra över HV71. Första matchen slutade chockerande nog med en 4-2 seger till stockholmslaget. (För er som inte vet så vann HV71 serien, och SM-guld 2010 och AIK kom på åttonde plats) Jag trodde att det bara var en engångsföreteelse och att HV71 förmodligen underskattat deras motståndare lite väl mycket och att det ledde till segern för AIK. Men så fel det verkade som jag hade, det var ingen engångsföreteelse, AIK leder med 2-0 nu mot HV71 i andra kvartsfinalsmatchen efter cirka halva matchen spelad. Chockad? - Oja. Viktor Fasth i AIK-kassen hjälper nog till en del men det här är påväg mot slutspelets första och största (?) skräll! Med betoning på påväg, man ska aldrig ta ut något i förskott - vad som helst kan hända, vilket AIK verkar bevisa.

Citerar aftonbladet.se/sportbladet just nu, (20.13): Är AIK verkligen så här bra? Eller är det HV som spelar i ett vakum?

New love

Hanna introducerade denna kille för mig igår. Är helt fast nu, så sjukligt bra! Tack för att du finns Hanna. (:




Pure joy


Underbart

One down, 3 more to go. 7-3 blev slutresultatet vilket betyder att Färjestad leder med 1-0 i matcher. Har bara ett ord att säga - underbart!

Kvartsfinal #1

Eftersom jag är sjuk så blir det ingen träning för min del ikväll tyvärr. Har saknat innebandyn och vill så gärna gå ut och spela men eftersom jag knappt kan andas nu så går det nog inte så bra. Det blir istället hockey, första kvartsfinalen mellan Färjestad och Brynäs. Inte så dumt det heller. Det står 2-1 till Färjestad just nu och jag hoppas verkligen att det håller i sig. Det är en riktigt bra och spännande match i alla fall. Nu måste jag återgå till period två.

Btw. ett stort grattis till frida som tog körkort i fredags. grymt bruden!

London

London. Vart ska man börja? Finns så mycket att säga om den staden. Vi har såklart haft det fantastiskt dessa dagar, men det bästa var nog musikalen, the Phantom of the Opera. Sa som sagt att jag älskat filmen tidigare men att se det live var helt fantastiskt. Inte så konstigt att den gått i london i 25 år nu. Sjukligt fin musik.

Förutom allt positivt som hänt under dessa dagar så har jag gått och blivit sjuk och sen blev jag stoppad i tullen 3 gånger. De två första gångerna var i Sverige då mina skor först pep och sen ville dom kolla i min väska på en bok. Man vet ju aldrig vad böcker kan göra på flygplan - väldigt farliga! Den tredje gången var igår när vi var på Stansted. Då pep det först trots att jag bara hade en tisha, ett par jeans och underkläder på mig. Det ledde till att man blev muddrad och jag försökte hålla mig ifrån att skratta eftersom jag är så himla kittlig. Det gick rätt bra faktiskt men nu har jag börjat byggt upp en skräck för tullar. Har nästan aldrig under hela mitt liv blivit stoppad i tullen, och nu blir jag det 3 gånger under samma resa. Uschabuscha, hoppas det går bättre 11 Maj då Gran Canaria står på biljetten.

Jag kan även säga att jag och Sofia blev tvungen att visa legitimation på en pub där det var 18-årsgräns. Ser vi verkligen ut att vara mindre än 17 år? ;)

Påväg till London i torsdags
Framme på Stansted. Lite dålig bild men i bakgrunden står massa snubbar med grön-gula kepsar. När vi stod i kön till passkontrollen så stod pappa och danne lite längre bort. Så frågade mamma vart dom stod någonstans och jag svarade: "Bakom han i grön keps". Det jag inte hade sett var att det var ungefär 50 stycken med gröna likadana kepsar. Vart lite tokigt (:
Efter två timmars bussresa var vi framme i London...
Utsikten från hotellrummet, till vänster ser man the parlament rätt så bra och till höger ligger Big Ben. Vi bodde cirka 500 meter? ifrån Big Ben (dålig på avstånd) haha.
 
När vi var i Mexiko för snart ett och ett halvt årsedan så kunde inte de uttala min mammas namn - Kajsa. De sa iställlet Kagas. Så sen dess har vi kallat henne för det. Under den här resan var hennes namn lika svårt att uttala och engelsmännens uttalning blev Kasia - a new nickname, I think so!
Harrods på fredagen...
Utanför harrods
Treats on Harrods
Phantom of the Opera på kvällen...
påväg till buckingham palace
hästparad
någon var tvungen att städa upp efter hästarna...
Lite folk vid vaktavlösningen
Taxi därifrån
Vid Marble Arch
käk på subway efter några timmars shopping på ocford street
fika på starbucks lite senare...
Byebye london, tror inte det där var sista gången som jag åkte dit.

Today

Sol och ingen snö. Så här såg det ut idag när vi åkte ifrån Stansted. Mer bilder kommer imorgon, för trött nu!

Borta bra men hemma bäst

...ska det väl vara? Men just nu känns hemma bra och borta bäst. Har varit 4-5 dagar helt utan snö, hur underbart är inte det? Aja, nu håller jag på att fixa med bilder så håll utkik lite senare... har en del att visa (: haha

Sista kvallen

Angest - sista kvallen. Vill inte tillbaka till verkligheten. Vill inte tillbaka till sno, skola och sandviken. Ibland har man inget val, vi hors imorgon, bye bye London... - suck.

still in london

Hejsan!

Sista dagen nu. Kanns bra pa ett satt men anda trakigt. Alskar London, har alltid gjort och kommer formodligen alltid att gora. Saknar dock innebandyn, och hockeyn. Mina tva favoriter!!!

Idag har vi varit pa Oxford Street, tredje dagen i rad. Kopte en tisha idag ifran Urban Outfitters annars var det ratt tomt med kassar i mina hander. Nu ska jag upp till hotellrummet och vila ett tag innan vi beger oss ut for middag ikvall. Pusssss!

in london

Hej!!

Sitter pa hotellet nu i London, it's drop-dead gorgeous! Igar gick vi pa Phantom of the Opera. Den musikalen var riktigt riktigt bra, vi hade kanonplatser ocksa vilket gjorde det lite battre. Nu ska vi aka till Buckingham Palace och sen kommer dagen att spenderas pa Oxford street. Lovely!

Vi ses pa mandag, pusspusss

London Calling

The Clash – London Calling

Vi hörs på måndagkväll då vi kommer hem och då hoppas jag på att denna vecka har fört med sig 4 vinster. Frölunda - Färjestad, Färjestad - Brynäs,  Aston herr - Sala Silverstaden och framförallt Aston dam - KAIS Mora. Kom igen nu! Under tiden kommer jag att spendera min vecka i London. Vi ska förresten gå på Phantom of the Opera, en musikal som jag bara sett på film hittills, men såklart älskat! Blir nog väldigt bra. Vi hörs, puss på er alla och ha det bra.


Change

Nu har alla åkt. De som var här var Hanna, Viktor, Angelica, Frida, Jennie, Julia, Malin, Alexandra och Patrick. Innan vi såg på film så slingade Malin mitt hår. Jag blev väldigt nöjd, något jag alltid har blivit när Malin kört sina magic powers på mitt hår. Nu ska jag sova och imorgon är det upp rätt så tidigt och packa och fixa i ordning allt för sen klockan 14.00 drar vi i från viken. Next stop - London. Kan fortfarande inte fatta det! Något som dock kommer bli ett problem är hockeyn. Två matcher kvar nu som jag kommer missa, hur ska jag klara mig?

Borlänge

Hejhej!

Har precis kommit hem från Borlänge. Har varit där hela dagen med Sofia, Patrick och mamma. Vi har kollat lite på balklänningar och sådär och det ledde till att Sofia nu köpt en som kommer om 3 veckor. Kul för henne att ha det klart, börjar få lite smått panik nu, även fast det är flera månader kvar. Hittade faktiskt en jag gillade idag men den fanns inte inne och det skulle ta mer än 3 månader att beställa hem den så det gick inte. Får fortsätta leta helt enkelt!

Ikväll kommer Malin hit och slingar mitt hår och sen efter det ska jag träffa tjejerna. Blir nog en bra sista kväll i Sverige innan vi åker till London imorgon.


Btw.

i GD/AB-sporten idag: http://arbetarbladet.se/sport/innebandy/1.2802795-innebandylistan-1-mars

Stoltare kan ingen vara

Nyss kommit hem från träningen och som vanligt så är det första jag gör efter träningen att kolla på mobilen om hur hockeyn slutat. Min mobil fick nå rus idag så det fungerade inte att kolla, men när jag kom hem fick jag se att Färjestad krossat Skellefteå med hela 6-2. Och i Lördags vart det 5-2 mot HV71. Känns som att Färjestad har hittat sin form nu, och det trots både målvakterna skadade, flera backar borta o.s.v. Är alltid en stolt färjestadare men när de spelar som de gör just nu så är jag en grymt stolt färjestadare. Nu är det bara 1 poäng kvar till serieledning, och två matcher kvar. Det ska vi nog kunna ordna tycker jag, om inte annat ser jag fram emot ett SM-guld i April.


Tisdag

Förmiddagen har tillbringats hemma hos Magnus, Maria, Pom och Maj. Vi var först utomhus ett bra tag och grillade hamburgare och sen gick vi in och såg på skid-VM men det slutade ju i stor katastrof för Sverige så det var inte så roligt att se på. Nu ska jag bara ta det lugnt fram tills träningen.

Storkusin Pom som fyller 5 år på Lördag!
Morbror Magnus kan det där med mode

RSS 2.0