Det börjar att lukta helg

Snart är en hel arbetsvecka passerad och det betyder, efter andra arbetsveckan avklarad, att jag har fyra veckor kvar. Ja, det blev 6 veckors arbete istället för 5, något jag bara bugar och bockar för då man inte vet när nästa inkomst kan komma. Något jag föredrar när man sitter där i postbilen och svettas är att man har något att se fram emot till kvällen. Som idag. Idag hade jag en filmkväll med tjejerna att se fram emot. Något som jag uppskattar oerhört mycket. Vi åkte, som vanligt, till hemmakväll för att hyra film och köpa godis. Tillslut blev filmen ett onödigt "köp", eller ska man kalla det "lån"?, eftersom vi pratade konstant... i över två timmar. Det tyder på två saker - 1. Gott sällskap! och 2. Att det var för längesedan vi sågs! (och ändå sågs vi en stund igår) I vanliga fall brukar vi prata mycket under filmer... men man brukar ändå ha koll på vem huvudpersonen är, vad den personen heter och var filmen är utspelad. Den här filmen, som jag inte ens kan titeln till, blev något helt annat. Jag älskar att umgås med mina tjejer, men jag vill göra det oftare. Synd att jobb och träning tar upp all tid på vardagar bara för annars skulle jag vilja ha det som på Gran Canaria... vara med mina tjejer 24/7.

 

Avslutar med ett... tack för ikväll tjejer och nu tackar jag för mig! Godnatt, vi hörs imorgon då det väntas en efterlängtad helg. Puss

 

 


Turtles

"Idag gick det fort" sa en trevlig bomhus-bo till mig idag... och rätt hade han. Tunn reklam och ytterst lite post ledde till att det gick rätt så fort. Efter jobbet blev det först en premiärtur på nyöppnade Subway i valbo och efter det blev det en härlig mjukglass. Ikväll blir det att träffa tjejerna, bland annat USA-bruden Angelica som nu äntligen kommit hem.

Såg den här nyheten imorse, lite komiskt, har inte hört något ifrån Angelica än - hon flög ju ifrån JFK igår men som det ser ut här så kanske det blev lite försenat... 



Kväll

Nyss kommit hem ifrån Hedåsen då det blev att svalka sig med ett dopp tillsammans med Alexa, Jennie, Frida, Sofia och några brudar ifrån laget efter en hård träning. När träningen var slut blev det dock tårta eftersom Emelie Wassberg fyller år, det tackar man för... och jag säger även (återigen) ett stort grattis till tjejen på hennes födelsedag. Nu ska jag se på film, sova, vakna, jobba, och sen äntligen få återse min underbara Angelica som just nu sitter på flygplanet någonstans mellan New York och Stockholm.


Humor på posten


Kul med jobb

När vädret är såhär... njuut alla lediga! 

Kväll

Trött, nu dusch, sen film, senare - sova. Imorgon är det jobb!
Detta ser rätt så lockande ut, bild på lillkusin Alva som hoppar i Dalälven vid Midsommar.

28 Juni

Gick bra idag på jobbet, kom in två och en halv timme före tiden jag kom in igår. Inga huggormar eller punkteringar idag heller. Nu är jag väldigt trött och har en sprängande huvudvärk men strax är det dax för träning och känner att jag måste ge det en chans nu. Har varit sjuk i över två veckor och det ser ut som att det aldrig går över heller... konstigt det där. Nu måste jag byta om men vi hörs kanske senare ikväll.

Viper

Fick ju som sagt punktering idag, turen tog typ över 2 timmar längre än vad den skulle och jag körde fel några gånger, men det var inte allt som hände, i södra bomhus, bland några radhus och över vägen slingrades en meter lång huggorm. Vore väl bara pricken på i:ett idag om man hade blivit biten av en sån baddare!

27 Juni

Blev en lång dag på posten idag. Körde själv idag och då blev det allt ifrån några vilsekörningar till punktering. Usch, aja det kan bara bli bättre! Kan inte träna idag eftersom jag fortfarande är sjuk + att jag är galet trött ifrån idag. Stekande sol, 30+ och inge vatten eller mat på hela dagen från 10.00 till 16.30. Skönt. När jag kom hem fick jag två glada nyheter, det ena var att min syster städat hela mitt rum, det var ett bombnedslag kan jag säga er. Den andra goda nyheten var att Angelica kommer hem. Man hoppades ju såklart att det skulle gå bra för henne i USA men eftersom jag saknat henne väldigt mycket så är det en god nyhet för mig.


Midsommar

Har lagt in över 100 bilder på facebook, kolla där för mer bilder ifrån denna händelserika helg.

Hemma

Midsommar är över och efter fyra dagar i stugan är jag heelt slut! Träffat så många goa släktingar och vänner och inom kort kommer massa bilder ifrån helgens firande. Stay put.

Jag ser det regnar

Ja för det är nog kul att vara brevbärare när det regnar konstant hela dagen. Haha, nej men det gick rätt så bra idag, hittar nog runt överallt nu... förhoppningsvis. Nu är övningsveckan slut och på måndag börjar det riktiga allvaret. Det är så mycket mer än att dela ut post i brevlådor som måste göras och tro mig, bara det kan vara klurigt.
Nu måste jag göra något åt mitt vattendränkta hår och senare ikväll drar jag mig ut till stugan och njuter av midsommarhelgen!

Mulan

En filmkväll med Jennie, Alexa, Sofia, Hanna och Ellen var inte så fel efter tredje arbetsdagen. Nostalgi med Mulan, dock en film som jag nog inte sett sedan jag var bara några år gammal så mitt minne med din filmen var ungefär lika med noll. Jag visste att Mulan var från Asien, eller ja, knappt det heller. Haha, kladdkaka tilll och härligt umgänge kan inte bli annat än en bra kväll. Nu ska jag sova och imorgon är det jobb och därefter väntas en mycket efterlängtad helg!


onsdag

Jobb sen valbo. - där är vart jag kommer att befinna mig idag, men nu måste jag till bussen. Alla som är lediga - Njuuuut för mig också :)

Tacokväll

Jobb idag igen. Körde ju som sagt idag, en färd som blev både guppig, skakig och konstig. Att köra på höger sida var något helt nytt, kändes som att jag övningskörde all over again. Aja, man kommer väl in i det.

Ikväll skulle jag och Sofia käka tacos och då blev det spontant att Frida och Alexandra också kom hit. Väldigt trevligt, så från strax efter sju till och med nu så har vi suttit och pratat och ätit. Härliga tjejer! Tycker om när "vi" gör saker på kvällarna, dagarna på jobbet blir så mycket roligare om man har något att se fram emot också. Nu måste jag sova om jag ska orka upp vid sju imorgonbitti. Vi hörs då, puss ♥

Filmkväll

Nyss kommit hem från Maja. Var där med Ellen och Hanna och såg på film, I rymden finns inga känslor. Oerhört bra. Nu måste jag sova och imorgon är det jobb igen. Första gången jag ska köra imorgon, ratten på höger sida, automat... ja det blir nått nytt i alla fall. Haha. Godnatt!

Helt slut

Första arbetsdagen avklarad. 06.00 till 15.35. Nio och en halv timme. Jag är trött... och hungrig.

There are no goodbyes for us. Wherever you are, you will always be in my heart!

Mascaran är borta, utsmetad på hela kinderna. Varje tår känns. Varje tår betyder. Varje tår får mig att tänka på dig, min allra bästa vän. Det är inget farväl, inget avsked och inget hejdå men ändå så känns det som att världen går under. Det känns som att jag förlorar en bästa vän, en själsfrände, det känns som att jag förlorar en del av mig själv. Angelica Carlström. Det finns inte ord som kan beskriva vilken underbar person du är. Du ställer alltid upp för mig och du och jag kan prata om saker jag inte skulle våga prata med någon annan om. Du är en person jag alltid har kunnat litat på och du är också en person som jag aldrig kommer att glömma. Jag har träffat dig, flera gånger i veckan, i ungefär 13 år. Att jag nu, under ett år, inte ens ska få träffa dig en endaste minut är för mig ofattbart. Att inte få höra dig skratta och att inte få ha dig nära. Som sagt, jag kan inte beskriva med ord hur mycket du betyder för mig. Du är den bästa personen som finns och just nu är det tårarna som säger sitt. Jag hoppas att du får det jättebra, det gör jag verkligen och jag hoppas även på att tiden går snabbt. Att du snart är tillbaka, min allra bästa vän, Angelica Carlström. Som jag skrev för någon dag sedan: There are no goodbyes for us. Wherever you are, you will always be in my heart! - Är helt sant. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Jag skrev till dig i boken att det inte ens är någon ide att skriva att jag kommer att sakna dig - för det är en självklarhet. Men för att göra det rätt... Jag kommer sakna dig oerhört mycket, kommer sakna stunder tillsammans med dig och kommer sakna att inte kunna ha dig nära. Det sägs att man inte inser hur bra man haft det tills man förlorar det. Just nu känns det förjävligt och åren som gått har känts så mycket bättre - bara för att du funnits nära. När jag nu sitter här själv i mörkret och ser bilder på dig så kommer tårarna igen. Öser ner på mina kinder som regnet på ett plåt-tak. Världens finaste leende har duuu så mina sista ord i detta inlägg är ett råd - Keep smiling and you'll make the world a better place.

Tack för den fina överraskningen. I mitt hjärta finns bara du, kommer tänka på dig varje dag.

Söndag

Undra hur många aktiva söndagar man har haft i sitt liv? Förutom innebandymatcher så är söndagar oftast den dag då man gör absolut ingenting. För några månader sedan hade jag säkert massor utav plugg att göra, en händelserik vecka att se fram emot eller ja bara vad som helst att se fram emot. Den här söndagen går i slapphetens färger. Har hittills idag sett klart på En ängels tålamod säsong 2, loggat in på facebook runt 15 gånger och även spelat Röj omkring 50 gånger. Idag har jag dock en händelserik vecka att blicka fram på. Jobb med start imorgon 07.00! Nu är det slut på "sommarlovet" och det är jag glad för. Är glad över att jag nu kommer få något att göra om dagarna. Det känns som att allt man gör är att sova länge, slappa, äta lite, logga in på facebook ett antal gånger och sen sova igen. Jag gillar när det händer saker, även fast jag ofta också kan uppskatta de lugna stunderna, de får dock inte bli för många utav dem.

"High five for first kiss"

Bröderna Schulman är två utav mina absoluta favoritmediaprofiler. Satt nyss och läste båda deras briljanta bloggar och såg att Calle lagt upp det här klippet och jag blev bara tvungen att lägga upp det på min, inte lika glamorösa och briljanta blogg.


Lördagkväll

Sitter just nu i soffan med Sofia och mamma, som just nu sover - roligt sällskap, haha. Ser på America's Sweethearts, har en Ben&Jerry's i frysen också, känns helt ok! Förkylningen och hostan börjar gå åt rätt håll också vilket känns bra.

Har lånat hem farmor och farfars studentkamera nu också vilket betyder att vi fått fler bilder ifrån studenten.

Time

Idag eller imorgon blir sista dagen jag kommer träffa Angelica på ett helt år. Jag tänkte gå tillbaka i arkivet här på min blogg och se vad som hände för ett årsedan, för att få lite tidsuppfattning om hur lång tid det kommer att gå innan vi ses igen. Så för ett årsedan imorgon så gifte sig Daniel och Victoria. Det första som slog mig då var: Okej, ja men det känns ju inte så superlångt bort. Sen börjar jag tänka mer på den dagen och vad vi gjorde, då vi satt i vardagsrummet och bevakade bröllopet tillsammans med min familj och farmor och farfar. När jag tänker så, känns den 19 Juni 2010 som en evighet sedan. Känslan finns kvar där, men avlägset. Det är då jag börjar bli rädd. Då jag känner att det här med Angelica känns jobbigt. Vår lilla mamma och min fina vän - återigen, vad ska vi göra utan dig?

Nighty

Hostmedicin, Ipren och nässpray klart, nu är det bara sängen och sömnen som väntar. Vi hörs imorgon, godnatt!

Ofattbart



En dag, ett beslut. Den 18 November är en dag jag längtat till eftersom att det är då Breaking Dawn har premiär. Nu när spelschemat är spikat för elitserien får jag reda på att en utav de TVÅ gånger som Färjestad besöker Gävle kommande säsong är på just den dagen, den 18 November. Varför? Hur kan det vara möjligt att det hamnar på just samma dag. Jag vet dock redan nu vad mitt beslut kommer att bli - jag kommer gå på hockeyn. Färjestad kommer som sagt till Gävle bara två gånger den här säsongen och jag tänker inte missa någon gång. Tänker inte missa chansen på att få se mitt älskade Färjestad live när jag väl har chansen. Bion får jag antingen se den 19:e eller om det finns någon 22.00 föreställning så får man gå på den. Tokigt.

Fredag

Fredagen har hittills innehållit en fika på Wayne's med Angelica och Sofia och därefter blev det lite shopping, först på stan i sandviken då jag bytte ut ett par örhängen + att jag köpte nässpray också. Haha, rolig investering. Mamma och pappa köpte också en ny dator eftersom vår ena har gått sönder. Så just nu sitter jag vid en sprillans ny dator. Det som är tråkigt är dock att alla bilder har försvunnit, Mexiko, London, Gran Canaria... som tur var finns några på facebook och några på den andra datorn som dock också är på lagning nu. Ugglornas datorer fungerar toppen!

Vi åkte i alla fall en stund till Valbo idag också men det blev en kort tur dit. Ikväll ska jag bara vila och ta det lugnt, vill bli helt frisk tills på måndag då det är första arbetsdagen på Posten AB i gävle.

"There are no goodbyes for us. Wherever you are, you will always be in my heart."

"It's by chance we met, by choice we became friends." Älskar dig vännen, always have, always will.

avskedsmiddag

En jätterolig och trevlig kväll. Härliga tjejer, och en underbar Angelica. Personligen vet jag inte när jag mådde såhär dåligt sist. Trodde i Måndags att jag fått en lätt förkylning och att det snabbt skulle försvinna... oj oj oj så fel jag hade. Vi hörs imorgon, då kommer det bilder ifrån ikväll. Nu är det ipren, nässpray och hostmedicin som gäller.

"Don't be dismayed at goodbyes. A farewell is necessary before you can meet again. And meeting again, after moments or lifetime, is certain for those who are friends."

Håller på att fixa mig nu inför att vi ska åka till Maja. 12 pers blir vi ikväll som ska säga farväl till Angelica. Usch va hemskt, vi ska försöka få en lycklig kväll att titta tillbaka på i alla fall! Vi hörs senare inatt eller imorgonbitti.

Torsdag

Nu börjar jag bli trött på allt det här hostandet. Jag kan fortfarande inte sova på nätterna (vaknade 04.17 denna natt) och jag har inte ätit riktigt, d.v.s mer än en riktig måltid per dag, sedan i lördags. Nu vill jag bli frisk! That's not a wish, that's an order.

Idag kommer det förmodligen bli en rolig dag, kanske kompenserar upp för hur min kropp mår. Ikväll ska vi, 11 tjejer, ha avskedsmiddag för Angelica. Tre-rätters och sen kanske lite lekar och sånt efter det! Klockan 13.00 ungefär så ska vi mötas och handla allt som behövs och sedan vid fyra påbörjar förberedelserna. Vi kommer att vara hemma hos Maja, och de som kommer dit är jag, Sofia, Hanna, Alexa, Jennie, Julia, Frida, Ellen, Hanna B, Rebecka och såklart Angelica.

Gårdagens middag, gjorde våfflor i mitt nya våffeljärn
gick lite knackigt i början...
men slutprodukten blev bra (:

En kväll med världens bästa anka

Eftersom jag fortfarande är sjuk och träning absolut inte finns på ens världskarta så förberedde jag mig för en lugn, dock tråkigt, ensam hemmakväll. Istället blev det film, ostkrokar och mys med Angelica. Nu är det bara ett par få dagar kvar tills hon åker till USA och blir borta i ett helt år. Hur ska jag överleva? Angelica är en person jag känt sedan jag gick i 6-års skulle jag nog chansa på. I 9 år gick vi i samma klass och i massa år har vi spelat i samma innebandyklubb. Men hon är så mycket mer än det för mig, hon är så mycket mer än en klasskompis/lagkompis. Hon är en vän för livet. Hur jag nu ska överleva ett helt år utan henne är för mig ett mysterium.


En dag i stallet

Nyss kommit hem från Högbo ridklubb. "Ja, vad har en innebandyintresserad tjej gjort i ett stall?" tänker kanske ni. Jo det var faktiskt så att vi tjejer idag fick följa med Frida och Alexandra upp för att rida på deras hästar, Blitzen och Royal. Förra gången vi red var för ungefär ett årsedan, det var på Alexas häst David, en ponny. Den här gången var det något helt annat, den här gången var det två utav de största hästarna i stallet. Läskigt och roligt på samma gång.


Jättekonstigt ljus och lite halvkass kvalite på bilderna men så får det vara.

Grattis Hanfor

Gladare och härligare brud får man leta efter, grattis Hanna Forsberg 17 år!
Lånat bilden ifrån Emma Kingdahl

Onsdag

Det känns just nu som att mina dagar, eller kanske till och med timmar, är räknade. Hostan blir värre, förkylningen blir värre och en feber har tillkommit. Önskar att jag kunde somna på nätterna och jag önskar att jag kunde få sova en hel natt någon gång. Istället vaknar man 2-3 gånger på nätterna och då blir det samma visa igen - svårt att somna om. Måste bli bättre snart, jag håller på att bli tokig.

Heavy

Sjukling som man är så kan man inte göra så mycket annat än att utnyttja multimedia av något slag. Är det inte en film så är det musik. Detta är vad som spelas i mitt lilla rum just nu...

Israel Kamakawiwo'ole – Over The Rainbow / What A Wonderful World - Medley

Aqualung – Strange And Beautiful

Tisdag

Mår värre idag. Vaknade klockan 05.14 imorse utav en mardröm och efter det kunde man inte somna om - på grund av halsen. Tjockt och jobbigt och jag får svårt att andas ibland, speciellt när man nu även vaknat upp med en förkylning.

Träffade tjejerna idag i alla fall. 12.30 kom de hit och då planerade vi inför Torsdagkväll då vi ska ha avskedsmiddag för Angelica Carlström som åker till USA på söndag. Snacka om att man kommer att behöva ha vattenfast-mascara då. Kan inte förstå det, kan inte förstå att en utav mina bästa vänner ska lämna mig i ett helt år. Hur ska man överleva? Skype får väl bli lösningen, men ändå inte samma sak.

Åkte in till Valbo en snabbis idag också, med b.la. dessa tjejer...

Tur man har er

En dansfilmskväll tillsammans med Alexandra, Frida, Hanna, Ellen och Sofia. Åh vad jag älskar att man har sina vänner just nu, vad skulle man annars ta sig till? Alla säger jämt att man tappar kontakten med alla efter gymnasiet, jag hoppas dock på att jag aldrig tappar kontakten med er tjejer.

Vill också träna

Hatar att vara sjuk, eller jag är väl mer krasslig än sjuk, det blir istället en filmkväll med några fina tjejer!

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”

Första måndagen som arbetslös. Tynger i mitt hjärta när jag behöver sätta in mig själv i den kategorin. Åkte dock till arbetsförmedlingen imorse tillsammans med Sofia, Jennie och Julia men eftersom att vi alla har sommarjobb så fick vi inte skriva in oss. Skönt att gå upp halv 9 när man egentligen kunnat sova hur länge man vill. Så har jag gått och blivit sjuk också, eller inte sjuk, har ont i halsen och det låter som att jag svalt en kråka på ett ungefär. Blir ingen träning för min del ikväll, något jag tycker känns riktigt tråkigt, har längtat efter att träna. Något som även är väldigt jobbigt just nu är att en utav min äldsta och bästa vän åker till USA om en vecka och kommer hem... om ett år!

Söndag

Drog ut till mitt älskade Hedesunda idag. Ett paradis för varenda Uggla. Älskar att komma bort dit och känna att man kan vara precis den man är, se ut precis som man vill och bara koppla av. Älskar att ha en tillflyktsort. eller vad man ska kalla det för, på nära håll. Känner att verkligheten inte riktigt passar mig just nu och då känns stugan som en perfekt plats att vara på.

Träffade tjejerna ikväll. Vi såg på film hemma hos Hanna men det blev som vanligt mycket prat, något jag tycker är väldigt roligt för känner man mig väl så stannar munnen sällan på mig när jag träffar tjejerna. Så skönt att man har så många kompisar man älskar, folk man kan vara sig själv med och säga och göra precis vad man vill med.

Här är bilder ifrån idag...

Bästa tiden i mitt liv

Studenten var det absolut roligaste jag gjort. Gårdagen kunde inte gå bättre, allt var helt perfekt, tills vi kom fram till en stund då man skulle skiljas ifrån sina klasskamrater, speciellt en viss tjej ifrån Boden släppte tårarna lösa! Hela dagen, från svenska&historialärare Tobias tal till presentöppning med släkten så kände man sig hela tiden gråtfärdig, tårarna var nästan där - men ändå inte. Tillslut avslutades kvällen med ett stort tårfyllt farväl. Ett farväll till personer jag känt och gillat i 3 år. Personer man skrattat tillsammans med, personer man slitit tillsammans med och nu även gråtit tillsammans med. NV08 har förvandlats till världens bästa klass, världens bästa klass med bessemerskolans bästa elever.

Studenten kommer alltid att förbli en milstolpe i ens liv. Personligen har jag inte riktigt förstått det än. Har inte förstått att jag tagit studenten och att jag lämnat min skoltid i grundskola och gymnasieskola bakom mig. Jag har alltid fruktat den 11 Juni, dagen efter studenten. Jag har alltid trott att det kommer att vara en dag då jag kommer att vara sorgsen och känna att mitt liv är över. Jag kände inte så idag, jag känner inte så eftersom jag fortfarande inte förstått vad som verkligen har hänt, men det jag vet, det är att om jag fick en chans att spola tillbaka tiden tre år så skulle jag ha tagit den chansen direkt. Låta allt gå som det gick, för gymnasietiden var tametusanimej den bästa tiden i mitt liv!

Studenten är inte bara en tid med glädje, det är även en tid då man tar farväl. Man tar farväl av betydande personer, en betydande trygghet, en bytande tid, men framförallt en betydande känsla. En känsla som består. En känsla som för min del betyder kärlek till en underbar klass, men även kärlek till några utav de mest pedagogiska och bästa lärarna jag mött. Erik Troeng, Tobias Landström, Tomas Järlstig, Jonas Laine, Ingemar Johansson, Anna Lööf... alla är de personer som gjort min gymnasietid till en lärorik och rolig tid. Bessemerskolan, och speciellt det naturvetenskapliga programmet är en fantastisk plats. En plats där ambition möter vilja, en plats där alla, oavsett tidigare krav och meriter, har en chans att bli något och där varje elev har en chans att växa som person.

Är det nu Ugglan ska prova sina vingar? Flyga iväg och testa alla möjliga ting? Nej, just nu känner jag att jag bara vill ha mina vänner och min familj nära. Även fast jag inte förstått att studenten verkligen har skett så känner jag ändå en oro över framtiden. Jag känner inte trygghet och jag måste medge att jag är alldeles för feg för att våga testa nya saker. Därför känner jag nu att jag är så lyckligt lottad som har underbara vänner och en underbar familj som bryr sig om en och som stannar vid en oavsett vad. Jag måste också avsluta med att tacka först och främst min underbara klass som gjorde studenten till den bästa dagen i mitt liv och för att ni gjorde dessa tre år så bra, men jag vill även tacka mina föräldrar, som under denna vår (och under hela mitt liv) lagt ner pengar och kärlek i allt man haft möjlighet att uppleva, tack vare dem. Jag vill även tacka alla i min underbara släkt och alla vänner som kom på studentuppvaktandet igår, väldigt betydelsefullt! Tillsist vill jag även tacka mina bästa vänner Hanna, Angelica, Sofia, Alexandra, Julia, Jennie, Frida och Ellen för att ni är så bra som ni är.


Bästa och värsta dagen i mitt liv

Teaser. Dagen har varit hur grym som helst! Bästa dagen i mitt liv, men tillsist slutade kvällen i något som blev ett utav de värsta ögonblicken i mitt liv. Nu ska jag sova och så skriver jag imorgon istället. Men måste säga att det inte finns någon bättre klass i mina ögon än NV08!


The end's not near, It's here


Eftersom jag förmodligen inte kommer ha tid att skriva imorgon och eftersom klockan blivit över 12...

...så är det med all rätt tid för att säga ett stort grattis till min vän + lagkamrat Malin Öberg. Tjejen fyller år samma dag som hon tar studenten, lite grymt! Eftersom hon går ut i Gävle som kommer inte jag att träffa henne något men jag får därför här, via bloggen, önska dig en riktigt bra födelsedag + student. Och vad duu än gör... gå inte ifrån Storvik (;


Alexa säger häst är bäst, Ugglor säger "ho ho", Hanna säger jag är bäst, men vi gillar dig mest... Stort grattis Malin Öberg 19 år !!!

Tankar och funderingar såhär några timmar före studenten

I 12 år har jag gått i skola i Sandviken, i 12 år har jag känt en säkerhet, i 12 år har jag alltid vetat vad jag ska göra på morgondagen. Efter imorgon förändras allt. Alla säger jämt till mig att jag inte ska tänka så mycket nu och istället bara njuta av studentveckan och studenten men jag kan inte njuta. Kan inte fokusera. Kan inte förstå. Om jag fick min önska igenom så skulle jag gå på gymnasiet i minst tio år till, eller ja, varför inte hela livet? Stanna upp som Edward Cullen och föralltid vara 17 år (en dröm som krossades för ungefär ett år sedan)? Varför kan en vacker påhittad person få min dröm och inte jag? Sanningen är att jag fruktar morgondagen. Själva "ceremonin" eller vad man ska kalla det för, kommer nog vara fantastisk men dagen efter. Att känna osäkerhet och självtvivlan. Det är väl nu livet börjar sägs det, men varför känns det som att det slutar? I 12 år har jag gått i skola i Sandviken, i 12 har jag känt en säkerhet, i 12 år har jag alltid vetat vad jag ska göra på morgondagen, imorgon förändas allt det!

Dagen före

Nyss haft studentfotografering och studentlunch. Inga stependier i år heller... haha. Ikväll blir det en lugn kväll, ska hämta pappa i Gävle också då han kommer med tåg ifrån Arlanda. Vet inte om jag kanske ska träffa mina älskade sp-tjejer ikväll också, har en känsla av att jag inte kommer träffa dom så mycket imorgon.

Bild lånad från Emma Björck

Klassfest - utgång på Kharma 8 Juni

Frida (till vänster), jag (till höger) mätte benfärg
Sofie och jag
Sofie och Angelica
Victoria och Emma
Kharma
Nu ska jag sova, vi hörs imorgon! Godnatt

Onsdag

Inget regn idag, lycka! Har hittills varit ner på stan med Frida, Angelica, Rebecka och Sherin. Mötte sedan upp syrran för att köpa en mjukglass, underbart gott. Nu ska jag fixa i ordning mig lite och sen klockan 7 bär det av till stadsparken för att hänga med klassen - sedan Kharma.

Soliiigt, inte regn idag inte
Fel att ha en generös svåger eller vad det nu kallas, fick dessa av Patrick igår, duuumt men snällt

And when it rains on your parade, look up rather than down. Without the rain, there would be no rainbow.

Onsdag idag och ska lite senare åka ner på stan tillsammans med några tjejer ifrån klassen för att köpa presenter till våra mentorer. Sitter här i jeansshorts och fruktar ett kommande regn, hoppas in i det sista på att shortsen kan vara kvar på! Får se hur kvällen blir också. Just nu är det planerat tid med klassen i stadsparken och sen utgång på Kharma, men med tanke på att det ska bli regn i eftermiddag så känns inte stadsparken så lockande. Vi får se hur det blir helt enkelt. Pratade med pappa stackarn igår som är i Oslo med jobbet, där hade det regnat hela gårdagen - då vi hade det så fint. Inte kul, men det får faktiskt regna hur mycket som helst idag bara det inte är regn på fredag.

Nighty

Bild ifrån igår, lånad från Emma Björck. Jag och min lilla Fritiof! Nu ska jag sova, fotbollen slutade ju bra, Zlatan är ju helt okej, haha vi hörs imorgon, godnatt.

Studentveckan har börjat, och den började bra

Skrev nyss ett inlägg om gårdagen men det försvann så summerar bara lite kort om hur gårdagen var. Först var det en härlig middag på det nya italienska stället tillsammans med Frida och Angelica. Därefter drog vi till norrsätra för att vara med klassen några timmar och sen avslutades kvällen på Kharma med massa studenter. Var mycket med mina favorit-sammare där också, ingen utgång utan er. Nu ikväll blir det förmodligen fotbollstittande med klassen.


Kick off

Drar ner på stan och käkar nu med Angelica och Frida och sen bär det av till norrsätra för klassfest, däreter Kharma! Vi hörs.

6 Juni

Måndagen den 6 Juni är det idag och det är Sveriges nationaldag, 6 juni är den dag som Gustav Vasa kröntes till kung i Sverige, det var 1523. Historia. Den 6 juni 2011 är den dag då studentveckan startar för mig och tusentals studenter i hela Sverige. Det är en dag som för min del kommer att bestå av klassfest och sen utgång, en kväll som kickar igång en vecka som man ändå sett fram emot nu i nästan 3 år.
Nu ska jag äta frukost och sen händer inte så jättemycket denna lediga måndag, vi hörs närmare kvällen istället.

5th wheel

Nyss kommit hem från Hanna. Blev en filmkväll med Sofia, Patrick, Hanna och Viktor men först käkade vi på American. Vilken dag, lunch på Viking och middag på American, inte bra maria. Filmen vi såg var inte heller bra, det var Fast and Furious 3. Bara bilar hela tiden. Pisstråkigt. Jag älskar Audin och älskar att köra den men att se filmer när folk kör som dårar och kvaddar bilar hit och dit, nja det är inte riktigt min grej.


Söndagsnöje

Nyss käkat på Viking med Angelica och Sofia. Enda roliga som händer idag tror jag, väldigt händelselös söndag...

Söndag

Hallå. Söndag idag och kom nyss på att det här var min sista helg under skoltermin. Mycket som blir "sista" nu. Sista måltiden i skolmatsalen, sista lektion, sista prov o.s.v. Något som dock börjar imorgon är studentveckan. För min del kommer måndagen att bestå utav klassfest i ren Sverige-anda (6 Juni, sveriges nationaldag) och sedan blir det utgång på Kharma Lounge med massa festsugna studenter. Kommer nog bli en grym dag och en grym vecka, en vecka man kommer att minnas.

Jag igår, känns som att man måste ta sig ner och sola snart, känns som att Gran Canaria-brännan bara är ett vackert minne just nu.

Ekostigenfesten 2011

Så, nu är årets ekostigenfest avslutad, eller ja så gott som, några sitter fortfarande kvar och snackar men annars är grillarna släckta och möblerna är tillbakaburna. Jag slutade kvällen med att se på film med Sofia, Patrick, Hanna, Viktor och Ellen. Såg Fast and furious 1, något jag inte kommer att göra igen, rätt dålig om man frågar mig men det kan bero på my no-existing interest in cars and engines. Trevligt att umgås med härliga människor i alla fall.

Årets sommarplåga?

På allas läppar blir nog svaret på den frågan "Om Sanningen ska fram" av Eric Amarillo men det finns en till låt som blivit väldigt poppis nu på kort tid, videon är ju grym haha...

Ekostigenfesten

Fest igår, fest idag. Ja varför inte, det är ju studentvecka snart. Nej men den så kallade "festen" ikväll är gårdsfesten som äger rum en gång om året här på ekostigen. Alla grannar samlas för att käka tillsammans men det brukar även förekomma brännboll, tipspromenad o.s.v. Ska gå ut nu men vi hörs väl senare.

Bal

Balen var rolig, totalt annorlunda från allt annat man brukar göra men nu är fina håruppsättningar, långa klänningar och fint smink bara ett minne blott, nu är det närmaste jag kan känna att det har varit bal, mina förstörda fötter. Haha, tänk allt vackert det är på en bal men åsså ska Maria ta upp sina fötter? Vad är detta? Nej men klackskor på från 13.30 till 01.00 ungefär, då får man ont. Så ett tips till alla som går nästa år, ta med låga skor till kvällen för igårkväll blev det typ pyttelite dans och mycket sittande för min del eftersom fötterna inte höll. Förutom hemsk fotvärk så var det jättekul. Tillbringade mycket tid med min klass, något jag tyckte var skitkul. Nu ser jag bara fram emot en vecka som kommer att gå i samma färger - tid med klassen färger.

En bild på när poliser på besökte lilla gasklockan får avsluta mina bilder ifrån balen 2011

Aldrig haft så ont i fötterna

...men kul hade vi! Nu tackar jag för mig och går och lägger mig, en efterlängtad sömn väntar. Puss och tack alla för idag och ikväll.

Inför balen

Godmorgon! Uppe tidigt idag eftersom det är balen idag. Helt sjukt, jag kommer ihåg en dag i höstas, den dagen jag bestämde mig för att gå på balen, som igår. Nu är det den 3 Maj, en dag man har förberett så mycket inför, köpt klänning, bokat hår- och sminktid, köpt smycken, väska, skor och mest av allt har man bara pratat om den här dagen, nyfiken på hur ens kompisar kommer se ut. Frågor som "vilken färg har din klänning" och "undra hur vädret kommer se ut?"är frågor vi idag kommer få svar på. Vädret ser riktigt bra ut, sol och massa plusgrader. Så då var en fråga färdigbesvarad i alla fall. Nu ska jag åka och sminka mig hos Belissima. Vi hörs!

moments that passed, moments to remember 1

Summerar ihop gymnasietiden med bilder, del 1 innehåller kort ifrån resan till Limön för ett årsedan, d.v.s. i tvåan

Allt från ögongodis till känslor

Träningen igår i smörhålet var det värsta jag varit med om! Aldrig känt mig så slut men på ett sätt ville man inte heller ge upp och tack vare ett grymt lag och grymma tränare så körde man även fast det kändes som att man skulle nästan svimma. Gårdagskvällen blev en kväll som tillbringades för det mesta i bilen. Jag skjutsade min bror fram och tillbaka till Gävle igår men jag hann med en stund på Kharma med Sofia, Alexa och Jennie. Därefter drog vi in till Gävle och käkade på Max, allt för att få en glass mitt i natten... haha. Tänkte svara på en kommentar jag fick också...




Svar: Det borde du göra, riktigt bra film, både ettan och tvåan! Svårt, jag är typ en allätare. Kan se väldigt mycket filmer och tycker om väldigt många filmer, allt förutom skräckfilmer, det är jag för mesig för att se, haha. Absoluta favoriterna är såklart Twilight (huge Twilight-nerd), Stolthet och Fördom har alltid varit en favorit och sen är det massa filmer jag älskar som typ Pirates filmerna, The Notebook, Harry Potter såklart och sen lite udda filmer som Sweeney Todd. Älskar filmer gjorda av Tim Burton (Sweeney Todd, Edward Scissorhands, Alice i Underlandet...), Lasse Hallström (Hatchiko, Dear John, Chocolat..)  eller Garry Marshall (Pretty Woman, En prinsessas dagbok, Valentine's day..). Johnny Depp i huvudrollen blir ju sällan fel så ge mig Pirates, Sweeney Todd, Finding neverland eller Chocolat så är jag nöjd! Allt från ögongodis till känslor, tycker dock Johnny Depp kan leverera båda delarna. Men sen ibland är det ju skönt att se någon lite betydelselös romantisk komedi som alltid slutar lyckligt också. Geniet - Tim Burton och hans fantastiska filmer med underbara Johnny Depp och Burton's fru Helena Bonham Carter i huvudrollerna.


Onsdag

Ledig onsdag. Eller ja, alla dagar är i stort sett lediga nu eftersom betygen är satta och vi inte ska ha några fler lektioner. Tråkigt tycker jag ändå, nu när det är så några dagar kvar vill man ändå vara i skolan. Jag kanske låter galen men skolan har ändå tagit upp 12 år av mitt liv och nu vill jag verkligen fullfölja och avsluta den tiden på bästa sätt. Idag ska jag då istället kanske träffa Angelica en stund för att fixa en sak och sen borde jag åka ner till frisören med nya idéer till balfrisyr. Ikväll är det träning, tror det är i smörhålet ikväll, tror dock inte jag behöver kolla på balfrisyr idag, kommer inte överleva kvällen så kommer inte kunna gå på balen på fredag, haha. Nej men det är bara att bita ihop och göra det bästa man kan.
Tänkte påbörja att lägga ut lite bilder för att summera ihop gymnasietiden, de första kommer snart.

RSS 2.0