Work

Vi hörs på eftermiddan.

Det har gått för långt

Jag är snart för trött för att bry mig... skulle jag önska. Istället tar man varenda smäll djupare och djupare. Som sagt, jag klarar snart inte mer. Visst det kanske ser lite ljusare ut, men det är inte mycket. Fortfarande för dåligt, fortfarande ingen 3-poängare.

Home

Jobb idag. Gick oövat på ett distrikt idag så då blev det kartan till hjälp! Reklam och kataloger fick man med sig också, kanonkul. Men förövrigt har vädret varit kanon så jag kan inte klaga. Nu måste jag vila ett tag och senare är det träning som gäller. Imorgon blir det jobb igen. 5 dagar den här veckan, väldigt bra :)

Filmkväll

Blev en filmkväll med tjejerna denna "lill-lördag". Eftersom Pirates 4 hade DVD-premiär idag så var man ju bara tvungen att köpa den! Bara tvungen. Alla Harry Potter, alla Pirates, alla Twilight-filmer bara måste man ha. Det är ju en samling. Nu ska jag sova för imorgon är det återigen jobb och det är jag glad för.

Hemmakväll har Sveriges bästa godis. Nu med Kexchoklad i lösvikt också - helt fantastiskt!!!! (Btw. jag har inte så varierad godis-smak som ni kanske märker, haha)

Perfekt shortsväder

Typ 13 grader, lite regn ibland men annars mulet, grått och trist... d.v.s. perfekt shortsväder!

Work

Vaknade - för tredje dagen i rad, av min farbrors röst som väckarklocka. Vilket såklart betyder jobb. Vi hörs i eftermiddag!

no need to say anything else...

Jag vet inte vad jag ska göra. Allt jag gör är tänker, tänker tillbaka på tider då hockeyn har gett mig lycka. Nu blir jag bara olyckligare för varje vecka som går. Klarar inte mer. Klarar inte mer bakslag. Jag kan ta förluster... om det är jag själv som spelar och vet att jag kan förändra allt. Nu känns allt hopplöst, tomt och jäkligt jobbigt. Förstår inte hur ett lag, en klubb, en förening kan framkalla så mycket i känslor. På gott och på ont. I April skrek jag av lycka, nu grinar jag nästan av frustration. Vi behöver en förändring - och vi behöver den nu!

Hockeykväll

Lyssnar på hockeyn just nu. Ja, ni läste rätt! Jag lyssnar. Hatar när matchen inte visas på Canal+ Sport 1 vilket är en utav de få Canal + Sport kanaler som vi äger här hemma. Det får bli radiosporten istället. 0-0 so far... hoppas på första "riktiga" vinsten ikväll.

27 September

Nyss kommit hem ifrån jobbet. Har märkt hur ofta jag börjar mina inlägg med ordet "nyss"... oftast följt utav "...kommit hem". Konstig vana kanske,... eller så är det bara så att jag ofta gör saker och bloggar efter det. Känns som en hyfsat vettig förklaring. Ska försöka sluta tjata ut den början på inlägg i alla fall, som sagt - jag ska försöka.

Efter jobbet blev det en fika på Waynes i Valbo tillsammans med Hanna, Sofia och Julia. Hanna, som varit borta över helgen, var väldigt saknad. Både som vän och på innebandyplan! Nu ska jag vila och vid 21.15 är det träning på Jernvallen.

Jobb igen

Måste åka till Gävle nu och springa i trappor, skönt att göra det med den här träningsvärken. Haha

Helt slut men ändå jäkligt glad

...att det är över. Haha nejdå men det är faktiskt väldigt roligt, samtidigt som det är så väldigt jobbigt. Älskar den kombinationen, älskar mitt lag, älskar att träna! Älskar även citat så avslutar detta (korta) inlägg med att citera Niklas Czarnecki: "Det finns bara en väg och det är framåt och det är bara hårt jobb som leder dit. "

Work

Nyss hemkommen ifrån jobbet. Blev återigen mycket höghus men det gick helt okej. Det värsta är att man är galet trött nu - hur man ska hitta energi och ork till att klara av en fysträning a la Rickard&Tomas är för mig ett stort frågetecken.

Work

Fick ett samtal nu på morgonen vilket såklart innebar jobb. Så då blir det att sätta sig i Saaben nu tillsammans med syrran för att senare dela ut lite post... och reklam i Gävle.

Citerar...

...denna gång Johan Hedlund som är en utav fyra, extremt duktiga, killar som driver en hockeyblogg som handlar i stort sett mest om Färjestad. Länk till bloggen finns här.

"Vi får inte glömma bort att endast fyra av 55 omgångar är spelade. 51 matcher och 153 poäng återstår och jag skulle bli oerhört förvånad om Färjestad inte är topp fyra när vi summerar elitserien i början av mars.
Men just nu blåser det storm i Färjestad. Återstår att se om det blir en orkan."

Proud mama

Nyss kommit hem efter att ha varit på jernvallen från 12.00. Jag är helt slut. Stått i cafeterian, städat läktaren, spelat match - och allt detta utan en gnutta bit mat. Inte frukost, lunch eller middag - förens nu vid åtta då jag äntligen får äta. Min kropp är helt nerbruten och jag orkar knappt röra mig till soffan. Men, i allt detta elände så är jag ändå så otroligt glad. Matchen idag mot Strömsbro slutade med vinst, 5-3, och jag är så otroligt stolt och glad över det lag jag spelar med. På grund utav vinsten så blir det vidare spel i DM för oss tjejer, närmare bestämt ett derby i semifinalen. IBK Aston vs. IBK Alba. 16 December hörde jag det ryktades om... Nu måste jag vila.

"Om man vill vara med när det går bra, då får man vara med när det går dåligt också."

Blir ett till inlägg nu på samma gång men det är bara för att jag läste en artikel på Färjestads hemsida. Words from a true captain: http://www.farjestadsbk.se/showpage.asp?PID=1801370880

Helt sjukt vad viktig den killen är... inte bara på plan - utan även utanför, och speciellt i dessa tider. 

Eye candy

För lite drygt en vecka sedan såg jag på nya X-men filmen tillsammans med tjejerna. Vet inte när den kom ut så säger nya, fast kanske egentligen ska säga senaste? Aja, what ever. Sen dess har jag haft ett sug i kroppen efter att se de andra filmerna. Så imorse såg jag klart första filmen och det är ju helt galet, bakom allt skägg och långa sideburns så är ju Hugh Jackman helt galet snygg.
Ska släppa han ur tankarna nu, haha, och istället börja ladda inför match för 16.00 är det vår andra DM-match på Jernvallen. IBK Aston - Strömsbro IF.

Jävla skitdag

Hur kan i stort sett allt gå fel på en dag? Så otroligt glad över att klockan snart är 00.00 och att det blir en ny dag för det kan förtusanimej inte bli värre än den här... och vet ni vad anledningen är? Låter kanske skitnördigt men såklart så är anledningen sport. Vi förlorar, Astons herrar förlorar och Färjestad är nog i botten av botten just nu för fy fan va kass dom är nu. Vill inte ens prata om det, orkar inte tänka på det. Men föralltid, förevigt - Färjestad. Spelar ingen roll om de åker ner till Allsvenskan eller missar slutspel eller vad som än händer. Jag hoppas bara att de kan ändra det här - på något sätt. För fortsätter det såhär så finns det i alla fall en färjestadare i gästrikland som kommer bli helt vansinnig - om man inte redan är på bristningsgränsen. Som sagt, vi hörs imorgon, lovar att vara på bättre humör då... kanske ;) 

"Måste vara nöjd"

...med en förlust med 5-2 mot ett division 1 lag. Men nej, vi ska inte vara nöjd. Inte med något annat än vinst. Vi gör en jättebra match - men vi kan alltid göra bättre - vilket betyder att vi inte kan vara nöjd med dagens insats. Det jag tycker att vi däremot kan göra. Det är ta med första perioden till matchen imorgon och sen krydda upp det ännu lite till. Det vet jag att vi kan, imorgon SKA vi spela på topp, imorgon SKA vi höja ribban en nivå till... det vet jag att vi klarar.

Nu kör vi brudar

Matchstart: 13.00

Plats: Arena Jernvallen


DM Start. IBK Aston vs. GGIK

Finbesök

Finbesök nu på morgonen. Pom och pappa Magnus är på innebandyträning och mamma Maria jobbar så då fick kusinerna och faster Kajsa ta hant om Maj.... vid ett sånt läge måste ju mamma - såklart, ta fram alla gossedjur vi någonsin haft tror jag. Observera att bilden inte ger högen en rätt bild eller vad man ska säga. Men här är hon i alla fall, världens sötaste och goaste tjej! - Nu ladda upp inför DM. Sen - IBK Aston - GGIK. Arena Jernvallen 13.00

Världens bästa kille

Kom nyss hem ifrån Julia. Träffade min nya pojkvän också... här är han, Linus, max två år gammal - jag kör på lammkött.
Nu sova - imorgon startar DM.

Daddy's girl

Åker till Gävle nu och hämtar en efterlängtad och sjuk pappa som varit i Oslo med jobbet i tre dagar. Därefter, som sagt, filmkväll.

Fredag

Fredag idag och då tänkte jag, trött efter en jobbdag, summera ihop vad som kommer hända i helgen... så jag vet vad jag har att se fram emot. Då behöver jag i stort sett bara skriva ett ord - innebandy. I helgen spelas DM på jernvallen vilket betyder att jag imorgon kommer spela match och sedan sitta och vara speaker i sekretariatet. På söndagen kommer jag spela match och även stå i cafeterian. Allt på jernvallen. Något som dock inte utspelas på jernvallen är en inplanerad filmkväll ikväll tillsammans med tjejerna. Blir nog en bra start på en ännu bättre helg.

Värdelöst grönt... värdelöst

Precis kommit hem från en träning. Sista träningen innan DM och det är väl sagt att om genrepet är dåligt så blir det grymt när det gäller... som "tur" var så gick det dåligt idag. Haha. Blir ju inte bättre av att Färjestad förlorade mot HV71 med 4-1 ikväll heller. Hur dåliga är man inte om man förlorar mot HV71 i år? - Jo, lika dåliga som Färjestad är nu tror jag. Inte alls en bra start på Elitserien och jag vet inte vart "felet" ligger. Är det nya tränaren? Saknaden av Kåberg? - Axelsson? - Sjögren?... jag vet inte. Folk skriver redan - efter 3 elitseriematcher att tränaren ska få avgå. Jag gillar inte Niklas Czarnecki, har aldrig gjort det och jag är inte stolt över att han är i Färjestad. Men, att sparka en tränare efter 3 matcher är alldeles för tidigt... enligt min mening. Sen skulle jag inte bli ledsen utifall den idéen blev verklighet och jag tror med rätt så stor säkerhet att klubbledningen kommer ingripa om det fortsätter såhär. Brukar vara så i Färjestad. Därför jag gillar dem ännu mer, de vill alltid sikta högt, gör allt för att ta sig till toppen och låter inte problem slinka undan - utan löser dom med rätta metoder. Som tur var så har Färjestad förmodligen en lösning inkommande redan. Det är ju så att min största förebild inom idrott, Jörgen Jönsson, är tillbaka som forwardstränare i Färjestad, efter det korta uppehåll han haft sedan guldet -11. Han kunde inte hålla sig borta. Och det är jag glad för. Killen är ju i och för sig och spelar in Mästarnas Mästare nu i Ungern tror jag så efter det tror jag det blir bättre för även om han inte är en tränare med massa rutin så är han en kille, som jag tror, många ser upp till och det tror jag är väldigt viktigt. Vet det själv när det kommer till innebandyn, jag måste ha förebilder i mitt eget lag, folk jag kan se upp till. Oavsett om det är tränare eller spelare så måste jag ha förebilder... folk man ser upp till. Nu ska jag inte fortsätta att reflektera över Färjestads skitstart på säsongen utan istället hoppa in i duschen och sen gå och lägga mig för imorgonbitti är det in till Gävle igen för att dela ut lite post. Kanon!


Eftermiddag i Valbo

Kom nyss hem ifrån Valbo. Åkte dit på eftermiddagen tillsammans med Merima och Malin. Det blev en fika på Wayne's och även lite nytt make-up. Först ett nytt puder ifrån Clinique eftersom det tagit slut och jag är helt beroende av det. Det blev även ett nytt läppstift ifrån make-up store, samma ton som förra gången - men det har också tagit slut. Därefter blev det ett lipstick sealer ifrån samma märke. Kanonkul med lite nytt!



"Lyxig" torsdagslunch

Sofia och lite jag gjorde pizza till lunch, nu blir det valbo med merima och malin.

Lite ljusare, lite kortare - mycket fräschare


Om gårdagen - i text och bild

Skrev ett inlägg igår efter hockeyn men det verkar bara ha försvunnit på något konstigt sett. Får ta allt i detta då istället. Hockeyn igår var kanonkul, brynäs var klappkass, känslan var underbar och publiksiffran var rätt så dålig. Men ändå... så galet underbart att vara tillbaka i Läkerol Arena. Satt bara och njöt igår och kände att det här var ett ställe där jag alltid - oavsett vad - kommer känna lycka. Brynäs förlorade dock med 2-0, en siffra som kanske inte speglade matchen. Frölunda hade nog segern men efter alla chanser som Brynäs hade i andra perioden så borde de åtminstone fått i en puck i kassen. Men det är hockey, det är sport, det är inte bara att ge och ta... man måste kanske ha lite tur också - eller så måste man lära sig att skjuta. Galet, Brynäs hade cirka 15 skott utanför målburen igår efter två perioder - Frölunda hade 4.

Bort från hockeyn... eller nej, fortfarande kvar på parkeringen. När vi ska åka så sätter jag mig i baksätet och ser då att ciggarettändargrejen sitter fel så jag tar ut den för att rätta till den och då bränner jag bort hela toppen på pekfingret. Satt hela kvällen igår med en isklamp på fingret - men det värsta var ändå bilresan hem, då önskade man bara att det fanns lite kall snö att sno utanför. Tänkasig att man önskar sig snö... det är helt sjukt!

Vi spolar tillbaka tiden lite till. Närmare bestämt till igår eftermiddag då jag var på besök hos Trollungen och min goda vän och frisör Malin. Angelica var ju som sagt före mig och hon tog av en bra bit och shit vilken puma den tjejen är. Haha. En annan slingade håret lite ljusare och toppade bort det slitna och jag är - återigen, väldigt nöjd. Som alltid när Malin använder hennes krafter på mitt annars så tråkiga skandinaviska hår. Just nu har jag ingen bra bild. Ska platta håret och fixa till en snart så håll utkik senare under dagen.


Innan hockeyn blev det middag på IKEA med mamma och Sofia. - Självklart kotlettrad. 
Brynäs fick en liten längre uppvärmning eftersom Frölundas flyg blev försenat. Hörde något om att personen som kör väskorna till flygplanet hade kört in i motorn?!?! Läktarskvaller
Mitt cp-finger fick ligga på kylning efter gårdagskvällen
Före klippningen. Ska ta och fixa till en bra efterbild, och kanske en bättre förebild.

Lunch

Köpte hem lunch idag ifrån Matkällan med Soffipropp. Goottttt! Nu ska jag åka till Malin. Byebye.

Aston Makeover

Ni vet att jag gjorde en "total makeover" i mitt rum för två dagar sedan? Idag är det Aston dam som gör en total makeover... eller ja i alla fall några damer. Klockan 13.00 idag har Angelica klipptid hos Malin. 14.00 har jag tid för klippning och slingning. 16.30 har Hanna tid för toning och klippning. Alla efter varandra, alla hos Malin. Kul tycker jag.

Smile to the camera

Nyss kommit hem ifrån världshistoriens senaste träning - kändes det som i alla fall! Hemma 22.55 är inte okej, tycker jag, men det är något man måste acceptera. För mig gör det inte så mycket men jag tänker på de stackrarna som ska upp tidigt imorgon för jobb eller skola. En annan har ju bara roligheter att se fram emot imorgon. Först 14.00 så är det klippning och slingning hos Malin Öberg på Trollungen. Därefter bär det av in till Gävle för att se Brynäs-Frölunda. Skönt!

Jo, idag innan träningen var det fotografering också. Först lagfoto och därefter enskilt foto. Haha, lite läskigt tycker jag, brukar aldrig bli bra på kort sådär. Aja, det visar sig. Nu måste jag duscha och imorgonbitti blir det ett nytt försök med att försöka morgonspringa.
Här är min nya favorit: http://open.spotify.com/track/4RuKNnPdiRrxVPW91ARgi4

Träning

Träning nu snart - kul. Och på Jernvallen - ännu roligare. Något som även är superkul är att jag imorgonkväll ska gå på hockey. Mamma, jag och vi har till och med fått med min syster till läkerol arena. Det kan man kalla häftigt. Eftersom Brynäs tar sig an Frölunda imorgon, ett utav de lag jag ogillar mest i elitserien, så måste mitt Gästrike-hjärta kanske luta lite mer åt Brynäs imorgon... en engångsföreteelse det kan jag försäkra er om. Nu är det som sagt träning.

Lunchdejt

Låter springturen vänta. Får bli en promenad idag istället. Ska snart ner och möta upp Angelica för lunch... hört att det ryktas om vikingsallad - inte fel det inte. På eftermiddagen är det inplanerat ett litet fika med Hanna. Känner att jag vill, nu i mitt liv, lägga min fokus och tid på vänner, familj och såklart innebandyn. Inget annat. Btw. Imorgon blir det en förändring. Har tid hos Malin 14.00 imorgon så då blir det klippning och slingning. Nu när det börjar bli mörkare och mörkare utomhus så får mitt hår helt enkelt bli ljusare och ljusare. Det gillar jag! Nej nu måste jag snart börja gå, vi hörs senare.

"The more you sweat in practice, the less you bleed in battle."

Kan inte somna, vill inte somna, kände ett sug i fingrarna. Ett sug som drogs till tangentbordet och min gamla blogg. Återigen går mina tankar till innebandyn. 12 år har det gått sedan jag som sjuåring gjorde debut i IBK Aston. Det är där jag hör hemma, det är där jag vill vara. Nu är det inte långt kvar tills seriepremiär och med lite erfarenhet av fem säsonger i damlaget så måste jag säga att det känns riktigt bra i år. Ett riktigt bra gäng, både på och utanför plan. Som ikväll. Vi vek aldrig ner oss. Som den här säsongen - vi kommer aldrig vika ner oss... var så säkra på det. The more you sweat in practice, the less you bleed in battle... snacka om att vi har svettats - och ska fortsätta på samma spår. Nu ska jag sova, imorgon blir det upp tidigt för en löptur. Skönt att fokusera alla tankar på nått - för visst finns det många.

Ett gäng vinnarskallar

Rolig och jobbig fysträning - hur går det ihop? Ja det är ju frågan, testa ha en fysträning med Tomas och Rickard så får ni se. Jag vart helt slut, men jag hade ändå väldigt roligt. Shit vilken bra kombination. Nu är det film som gäller med Angelica.

Fem timmar senare

Done. Fem timmar senare och jag har utfört ett mirakel. Att jag hade trägolv var nästan något jag glömt bort. Allt jag sett under veckors tid är högar och åter högar av kläder. Nu blev det en rejäl utrensning av garderoben också. 3 stora kassar fyllda med säkert 10-15 par jeans, 100 gamla träningströjor, 20 t-shirtar och massa annat. Har sparat grejer bara för att spara med tanken "nej men det här kan jag ju inte kasta". - Jo det kan man. Men återigen idag så blev det kvar lite gammalt, mest som minne. Men annars är det nytvättade lakan, nyskurat golv, nyfixat i garderoben, bokhyllan - you name it. Kroppen är i alla fall helt slut nu något som kanske inte är så bra eftersom det är löp- och fysträning om en och en halv timme.

Nu är det dax

Jag har väntat förlänge. Nu är det dax, total makeover kanske det ska kallas? Vi hörs om några timmar...

Vill bort från allt, ta en paus, vill tillbaka.


No girly girls

Nyss kommit hem ifrån Alexandra. Blev att jag, Julia och Jennie åkte dit för att se på Idol och därefter blev det spontant att vi såg på den relativt nya X-men filmen... how girlie right? Haha nej men den var faktiskt väldigt bra. Tycker bra om de andra också så nu var det kul att se vad som hände typ innan allt annat hände så att säga. Nu ligger jag med datorn i sängen och ska snart släcka ner, för sjukt vad trött jag är.

Helger på Jernvallen tillbaka?

Lunchade med systrarna Öberg idag på Viking och såg sedan när Astons herrar krossade Sundsvall med 14-6. Galet. Tänk om vi någonsin kunde göra så många mål i en match! Knappt så att vi gör så många mål på en halv säsong - knappt. Nu vet jag inte om jag äntligen ska ta tag i att städa mitt rum eller göra något roligare som till exempel rita... svårt val.

I ord, text och bild

Som jag skrev i nattinlägget så hade jag det jävligt kul hemma hos Maria Ström. Riktigt härliga tjejer och shit vad vi flamsade runt. Vi skrattade tillsammans, sjöng tillsammans, dansade tillsammans och var bara helt enkelt oss själva - fast bara lite galnare. Tack för en utav de bästa kvällarna på länge världens bästa tjejer i Aston dam. Julia gav nog bästa kommentaren i början på kvällen:
Här är bilder ifrån gårdagen, lägger ut en massa godingar så jag hoppas att ni tjejer tycker det är okej och kan bjuda på er själv lite här på bloggen... såsom vi alla gjorde igår, haha.
Börjar med en gammal hederlig egobild
DJ Nemo fixade med musiken
Fuck The Dealer
Fuck the Dealer igen. Ida Stridsberg förlorade rätt så rejält tillslut va... haha
Julia blev gravid för en minut, och det såg ut såhär
Nemo vakar över tjejerna
Hanna beskådar inredningen
Ida Stridsberg is sponsored by Puma
Det var allt jag hade ifrån gårdagen, nu ska jag snart till jernvallen med systrarna öberg för att se på innebandy. Underbara sport.

Världshistoriens bästa lagfest?

Hade en jättebra kväll på lagfesten. Så galet kul. Fyfan vilket härligt gäng det är! Var längesen jag hade det så kul på en förfest och allt tack vare systrarna Öberg, Ida Stridsberg, Hannapanna, syster min och julia. Katten Nemo livade ju upp stämningen också - något som kanske inte behövdes då vi sjöng och dansade som galningar ändå. Haha. Men som vanligt, förändras allt på Lobby. Humöret går från glatt till... uttråkat skulle jag nog vilja säga. Längtar tills min underbara Hanna fyller 18, känns  som att det kommer att bli lite annorlunda då. Vill också säga ett stort tack till världens bästa Angelica som skjutsade oss dit och hem idag, puss vännerna mina. Ni som gör livet värt.

Tack för att du finns min äldsta och bästa vän. 

Lagfest

Ha en jättebra kväll! Lagfest på G nuu så vi hörs väl efter det, eller ses vi på Lobby? Pusss
Såhär svart och tråkig ser jag ut ikväll

En konstig morgon

Vaknade 07.15 imorse av panik för att jag trodde att jag sovit över. En obehaglig känsla kröp sig in i kroppen eftersom jag trodde att jag var tvungen att åka in och jobba. När jag precis skulle kasta av mig täcket och hoppa upp ur sängen fall det mig att det var lördag, och jag kände mig hur lycklig som helst. Tanken på att det även är match idag kan inte göra känslan bättre. Nu ska dalmasarna få kross, kom igen nu blått.



IBF Hedemora vs. IBK Aston
14.00 Vasahallen - Hedemora

Filmkväll

Nyss kommit hem ifrån Jennie. Längesen man träffade alla tjejer nu, i söndags var senast. Haha, snacka om att man får abstinens om man inte träffar dom väldigt ofta! Det blev i alla fall film, Water for Elephants, och massa snack. Nu ska jag sova, imorgon är det match i Hedemora.

Kommer låta som en töntig 13-årig brud som får en förälskelse i varje ny "het" kändis men seriöst, Robert Pattinson i Water for Elephants.... galet snygg. Med han i tankarna går jag till drömmarnas värld - haha. Som sagt ibland får man låta som en 13-årig tjej som får en förälskelse i riktigt heta kändisar.

Underbara fredag

Klar med jobb och idag var det fart som gällde. Drog på mig löpardojjerna och sprang i alla trappor idag - 61 ingångar med mestadels 4 våningar. Det ledde till att det endast tog två timmar ute på turen idag, något som var väldigt skönt. Fint väder + det gick bra på jobbet - kan fredagen starta ännu bättre? Tror inte den kommer sluta så dåligt heller eftersom jag förmodligen ska träffa mina efterlängtade kickor.


Min idol

Hann precis hem för att se straffavgörandet mellan Färjestad och Skellefteå. Kvällens hjälte blev norrbaggen Marius Holtet som satte 3 av 3 straffar och därmed avgjorde matchen. 2 pinnar i premiären - godkänt. Träningen gick helt ok, nu är det dusch och sen upp tidigt för jobb som gäller.

"Du, jag, vi. Vi är Färjestad och nu börjar vår tuffaste säsong."

Fryser som en pälslös hund som stått utomhus i ett dygn. Shorts och t-shirt var dagens outfit när man åkte runt på postmoppen - något som har lett till att man nu hackar tänder och försöker värma sig med en filt... något som inte slutar så lyckat. Men det värsta är att man inte kan ha på sig nå mer kläder på jobbet heller eftersom man blir kokvarm av att springa i tusentals ingångar, jag saknar bomhus... men framförallt postbilen.

Ikväll är det träning. Älskar innebandy, utan det vet jag inte vem jag skulle vara men för ikväll - varför kunde inte träningen vara inställd? Det handlar inte något om att jag inte vill träna för att det känns jobbigt eller nått sånt. Nej, det är så att 19.00 så startar Färjestads seriepremiär mot Skellefteå. Och gissa vad? - Matchen sänds på Canal+ Sport. Hinner se lite av första perioden men vid 19.30 måste jag vara nere på bessemer för löpning innan träning. Aja, det är som det är, som tur var har man ju över 50 elitseriematcher att se fram emot!

Work

Jobb igår - jobb idag. Lite halvkasst bloggande men det ska det bli ändring på - jag lovar. Ikväll har ju äntligen Färjestad seriepremiär, galet kul. Nu måste jag åka till Gävle och springa i trappor... haha.

Gåshud

Helt galet vad jag har saknat mina guldgrabbar, två dagar kvar nu tills världens bästa Färjestad har seriepremiär. Två dagar kvar tills Sveriges bästa liga startar. Två dagar kvar tills vi börjar resan som bara har ett mål - att få behålla Le Mat Trophy i Karlstad. http://hockeyligan.se/artikel/2183/

Talking' bout a revolution

Seg tisdag. Var och hälsade på Julia tidigare på dagen men annars har det inte hänt mycket! Nu är det snart äntligen dax att byta om inför träning på jernvallen. Sjuk tid egentligen: 21.15-22.30. Tur att det är något man älskar... btw, bara två dagar kvar till seriepremiär för Färjestad, som jag har längtat. Kan också tillägga att både Jörgen Jönsson och Håkan Loob blir med i nästa säsong av Mästarnas Mästare, kommer bli grymt! Men svårt - man kommer ju vilja heja på båda.

Rolig fysträning

Nyss kommit hem ifrån förmodligen den roligaste... men samtidigt den jobbigaste fysträningen på länge. Löpningen först gick dåligt eftersom benhinnorna eller nå annat skit började spöka i benet, fick bli långsamt tempo helt enkelt. Därefter blev det en timmes fys inne i vallhov och fy tusan vad jobbigt det var. Slangen, idioten, plank-helvetes-idioten (eller vad det nu var jenny kallade den) och en massa massa annat. Bra stämning, härliga tjejer och kanonbra tränare kunde inte göra träningen till något annat än toppen. Skönt att avsluta med två minuters avslappning också - oerhört underskattat!

Måndag

Åkte in till Valbo för att äta på IKEA med Sofia och Patrick och fick turen att bli bjuden på lunchen av Patricks mamma, väldigt snällt. Gick runt lite snabbt i Valbo efter det men det kändes typ som att man redan sett allt eftersom man besökte de flesta butiker under heldagsvistelsen i Stockholm. Ikväll är det fysträning, först löpning utomhus, vi får hoppas på att regnet försvinner... annars blir inte maria glad!

Tjejkväll

Nyss kommit hem från Hanna. Jag, Alexandra, Sofia och Julia åkte dit och såg på Idol tillsammans och pratade - en massa. Nu ska jag bara ta det lugnt, förmodligen se på film, vi hörs imorgon då dagens höjdpunkt kommer vara träning, haha. Kul liv man har ibland va.

11 September

Jag tror det är svårt för någon att undgå att det idag är tio årsedan terrorattacken mot World Trade Center. Bloggar, tidningar och på radion hörs människors påverkan av attentatet. De skriver eller pratar om hur deras liv såg ut då de fick reda på nyheten, alla berättar sina personliga erfarenheter ifrån WTC. Många känner personer som blivit utsatta av attentatet på olika sätt. Vi i Sverige som ändå bor nästan 700 mil ifrån New York City har blivit otroligt påverkad av denna händelse.

Den 11 September 2001 var jag bara 9 år gammal men jag kommer ändå ihåg hur nyheterna överflödades av denna händelse, hur tidningar dag efter dag hade massor att skriva om attentatet. Jag kommer ihåg hur vi blev oroliga över våra släktingar som bor i New York City och därför tänker jag, dagen till ära, citera min farmors kusin Yvonne Ericson som bor i New York och gjorde det även den 11 September 2001. Idag skriver hon på facebook:


"An awful day, New Yorkers were the best they'll ever be on that day.
Let's look at each other once again, like we did on that day, so very long ago."


Idag går mina tankar till alla de som fick deras nära och kära tagna ifrån sig den dagen. Tänkte avsluta detta inlägg med att berätta om mina personliga erfarenheter ifrån World Trade Center. I November 2005 var jag, Sofia, mamma, pappa, Daniel, farmor, farfar och Pär på besök först i New York i en vecka och sedan i Florida i en vecka. Det var och kommer alltid att vara en utav de bästa resorna jag någonsin varit på och under denna vistelse i denna händelserika stad så besökte vi ground zero i New York. Vi blev väldigt betagna av hur det såg ut, då fyra år efter crashen. Byggnader i omgivningen var fortfarande helt förstörda och betäckta av svart aska och stora tygvävnader. Platsen där de två tvillingtorna stod var då en byggarbetsplats, en plats där man försökte återskapa ett minne. Nu var det här en tid då digitalkamerorna inte fanns i familjen Ugglas hem utan de bilder vi tog ifrån den dagen har jag nu skannat in för att visa er hur det såg ut där för 6 år sedan - 4 år efter attentatet som förstörde så många människors liv.

Jag, Sofia och pappa observerar en tavla som visar vad som hände vid vilken tidpunkt
Tomt, här stod förut de två högsta tornen i New York.
An awful day, New Yorkers were the best they'll ever be on that day.
Let's look at each other once again, like we did on that day, so very long ago.

"Why does it take a minute to say hello and forever to say goodbye?"

Har nyss kramat min bror farväl. Vet inte när han kommer hem nästagång vilket känns lite sorgligt men jag tror att han kommer klara sig kanonbra nere i Linköping. Något jag också tror är att jag kommer sakna han, i och för sig känns det mer som något jag vet - istället för tror. Nu ska jag se på Schulman Show, men för att koppla de två samman, farväl av bror och Schulman show så visar jag er här klippet som Alex Schulman hade med i förra veckans avsnitt av mitt favoritprogram.



Lördagkväll

Hembakt pizza och Fångarna på Fortet efter det... känns precis som när man var liten!

Älskar rubriken

som VF-hockeyblogg hade till inlägget där jag hittade länken som jag pratade om i inlägget nedanför. Trots att jag tycker det är väldigt roligt så tycker jag också lite synd om killen. Skulle jag vara en vältränad hockeyspelare som sedan gick upp i vikt så skulle inte jag vilja att hela hockey-sverige påpekade den "nyheten", eller ja kanske inte hela hockey-sverige men ni fattar poängen. Men nu är inte jag en vältränad hockeyspelare heller, jag är en bitter färjestadsälskande tjej som saknar Dick Axelsson!
Eftersom att jag vill att alla, hockeyälskare eller inte, ska se det komiska inlägget så länkar jag till det igen, btw såhär såg rubriken ut på Värmlands Folkblads hockeyblogg:

"Dick – störst i Modo också?"




Dick i fokus idag på mariauggla.blogg.se

För jag är Färjestadare och jag gottar mig i detta

Älskar Dick Axelsson i Färjestad. Förra året delade han och Rickard Wallin platsen om mina favorithockeyspelare i svensk ishockey. När killen beslutade sig för att lämna LLA och inte längre vara "våran Dick är störst i hallen" så blev jag långt ifrån glad. Ser fortfarande på killen med stor respekt, dock inte på samma sätt. Jag vill inget annat än att killen ska komma tillbaka men just nu så får jag som Färjestadare vara bitter över att vår Dick inte längre är vår Dick. I dessa stunder gottar jag mig i det här... det må vara bland det mest komiska jag sett:
http://www.nsd.se/blogg/bloggentry.aspx?blogg=3960609&entry=6374142#fank6374161

Our day in Stockholm - in pictures

Sofia gets surprised by reading the news
Bästa köpet!!
Förutom min älskade och efterlängtade Hockeybibel blev det även dessa jeans ifrån Carlings - 899:-
och denna älskling. Jofama By Kenza skinnjacka 2195:-

Köpte även någon t-shirt och lite annat, bland annat en tisha från Zara som jag absolut älskar. Idag ska jag nog inte göra så mycket, umgås med bror, hämta pappa som kommer med tåg till gävle o.s.v. Vi hörs senare!

Hemma

Har haft en kanonkväll och är galet trött men ska äta middag med familjen nu och en efterlängtad hemkommen broder. Vi hörs imorgon med bilder på alla inköp. Har nog aldrig spenderat så mycket, blev nog runt 3500 alltihopa. Men jag är nöjd och fick så gott som allt jag ville.... nästan, haha.

Stockholm nästa

Precis kommit hem från träningen och nu är det bara att duscha och gå och lägga sig för klockan 06.55 imorgon går bussen till Stockholm. Ska bli väldigt kul och på min "inhandlingslista" står bland annat en Jofama By Kenza skinnjacka, Levi's Jeans, nya boots, nya converse, tröjor... Jag som är så kräsen får hoppas jag bara kommer hem med hälften av det!


15.30

Har nyss kommit hem ifrån Julia. Tjejen bjöd på lunch och en kopp varm choklad efter det - mycket trevligt! Nu ska jag ta det lugnt inför träningen.

Jag idag - no make-up

Dagen före

Godmorgon!
Just nu sitter jag faktiskt och bara längtar tills morgondagen. Vill att tiden ska gå snabbare, vill att det ska vara fredag. Imorgon åker nämligen jag, Sofia, Alexandra, Jennie och Julia till Stockholm. Jag känner för en nystart i garderoben verkligen och kan riskera några tusenlappar till det. Ska bli riktigt roligt. Idag händer dock inte så mycket, träning ikväll bara och det tackar man aldrig nej till.

Workday

Det blev jobb idag. Blev väckt imorse och då var det bara snabbt in i duschen och sen direkt in till Gävle som gällde! Fick gå oövat idag - bara höghus. Vill nog inte ens veta hur många trappor jag sprang i idag. Gjorde premiär på post-moppen idag också och det var riktigt riktigt läskigt. Gick ju bättre och bättre men jag föredrar verkligen bilarna! Tre hjul är inget för mig helt enkelt, haha. Nu ska jag byta om och sen dra till Julia.

Btw.. mina tankar går till Stefan Liv och hans familj. Helt sjukt, och säger som Sandra, tänk om det hade hänt något utav "våra" älskade lag. Ofattbart.

Jag i min fina posten t-shirt

Tisdag

Idag har jag varit och lunchat med Julia, Sofia, Hanna och Angelica. Till mestadels för att Angelica åker till Alanya imorgonbitti tillsammans med hennes lillasyster. Inte det minsta avis va..! nu ska jag ladda om inför träning, vi hörs sen.

“If you live to be 100, I hope I live to be 100 minus 1 day, so I never have to live without you.”

Hejhej!
Hösten kommer bara mer och mer närmre medan sommaren känns som en främmande tid man knappt hann uppleva. Det som är positivt med hösten (always look on the bright side of life) är att den ändå är rätt så mysig. Därför valde jag att spendera denna mörka September-kväll tillsammans med mina goa vänner hemma hos Alexandra. Först såg vi på idol och därefter betade vi av ännu en disney-film. Nämligen Ringaren i Notre Dame. Blev dock inte så mycket tittande, vi tjejer har nämligen alltför mycket att snacka om... och det klagar jag inte på. Nu ska jag se de två absolut sista avsnitten av vänner och sen har jag betat av hela den fina boxen jag fick av mina vänner på min 19-årsdag.

Jobb

Vart jag mig i världen vänder... började jag att skriva nu men det var bara för att jag satt och sjöng med till den underbara låt som Den svenska björnstammen gjort. Jag sitter just nu och tar det lugnt efter att precis ha kommit hem ifrån en jobbdag. Ringde imorse och väckte mig och Sofia och då var det bara att sätta sig i Dannes Saab och köra in till Gävle för att dela ut lite post och en massa reklam. Ikväll är det träffa tjejerna som gäller.

Emilia och Forsberg laddar inför match

Sorry för att videon är åt fel håll, jag är lite halvkass på att fixa sånt där, haha. Men, här är pyttlite av all dans som brudarna ägnade sig åt nere i Uppsala.

Surt sa räven

Gottsunda, som vi mötte i kvartsfinalen vann hela cupen! Gottsunda som vi var så nära att slå, laget vi ledde mot i stort sett hela matchen och laget som vi förlorade mot efter något som kändes som hundra straffar... det kunde lika gärna ha varit vi där i finalen. Återigen, tack världens bästa lag för att ni gör mig en oerhört stolt blåklädd Astonspelare.

IBK Aston - bakom kulisserna

Segervrål?

IBK Aston is unofficially sponsored by Kexchoklad
Malin kör på segergest
Angelica står och ser söt ut
Emilia kör på
När Patrick och Viktor är långt borta får tjejerna puss-abstinens och hittar en annan partner...
Fina brudarna
"Ett gott skratt förlänger livet" - då måste vårt liv ha förlängts väldigt väldigt länge
Hannapanna är nöjd?
...igen
Emilia laddar inför match på absolut bästa sätt

Uppsalacupen

Precis kommit hem ifrån Uppsala. Galet trött men ändå väldigt lycklig efter att ha haft en kanonhelg. Kom vidare till slutspel idag och i kvarten mötte vi de som hade vunnit en annan grupp och vi förlorade, olyckligtvis, efter cirka 12 straffar tror jag. Oavgjort efter fulltid, oavgjort efter sudden, oavgjort efter straffar vilket ledde till suddenstraffar och efter 6 var utav dem tror jag så avgjorde Gottsunda och vann. Tråkigt, men måste ändå titta tillbaka på helgen med glädje. Tack för en kanonhelg tjejer, älskar er allehopa.


Helgens resultat:

IBK Aston - Hagunda IF = 3-4

Almunge IK - IBK Aston = 0-6

Björklinge BK - IBK Aston = 5-0


Slutspel: Kvartsfinal

Gottsunda IBF - IBK Aston = 3-2 efter straffar

Pepp

Cup i helgen. Första matchen är vid 11-snåret, den andra runt 18.00 och sen sista vid 22.00, långt mellanrum mellan matcherna men nu är det pepp som gäller och varför inte göra det på bästa sätt?:

Den svenska björnstammen – Vart jag mig i världen vänder
Den svenska björnstammen – Dansmusik

Girls' night out

Nyss kommit hem ifrån en jättebra kväll på Church Street Saloon tillsammans med mina underbara vänner. Grymt god mat och galet bra sällskap kan inte bli annat än toppen. Behöver inte skriva hur mycket ni betyder för mig utan avslutar detta inlägg med att tacka för kvällen och jag gör det med lite bilder...


Church Street

Jobb avklarat och nu är det in till Gävle igen för middag på underbara Church Street tillsammans med underbara vänner. this is me tonight...

1 September

Nyss kommit hem från träningen. Lite mer ordning men ändå lite mer kaos. Haha, får hoppas att det blir kanon till helgen då vi har cup i min framtida bostadsort Uppsala. Såhär såg det ut tidigare idag då morbröder, kusiner, farbror, mor- och farföräldrar var på besök och firade mammas födelsedag.


Våffellunch med Sofia


Grattis mamma

Somnade typ vid nio igår, haha galet trött. Sov dock i 12 timmar tror jag men vaknade ändå tidigt, kanon. Idag är det den 1 September och för 42 år sedan fick min morbror Mattias en lillasyster, min mormor och morfar fick en dotter, idag är det min mammas födelsedag. Ska baka under dagen och städa upp här hemma, allt för världens bästa mammas skull. Stort grattis, älskar dig.

RSS 2.0