"Ja det förstår jag"

Återigen, underbara youtube. Sitter och göttar mig i en komplott ifrån allt mellan skräp till fränt. Här är underbara ICA-Jerry i en intervju.

I arkivet

Idag var det precis två årsedan jag och Angelica spelade vår första match efter våra operationer. Kommer ihåg dagen som igår och jag kommer ihåg känslan jag fick av att bara kliva ut på plan i matchkläderna. Sånna händelser i ens liv får en verkligen att uppskatta det fina i livet. Och det finaste, förutom min familj, eller kanske det viktigaste man ska säga, i mitt liv är innebandyn.

”I can make it through the rain, i can stand up once again”

Eftersom jag inte skrivit något sedan imorse ska jag kanske summera ihop vad jag gjort under dagen. För det första har jag sett på Vakna med the Voice, sen på OC och sen Project Runway. Jo justia, har druckit tre flaskor fyllda med vatten också. Det enda som går ner i min igenproppade hals typ. Men har även hämtat ut penicillinet på apoteket så nu är det dag 2 av 10. Feels like forever.

Jag dör

Sveriges roligaste människa tror jag. Kan se klippet om och om igen.

Nightmare

Somnade strax före nio och har lyckats sova ett antal timmar. Men nu vakna jag upp av en mardröm och vill inte somna om.

Åh så söt

Brukar alltid dra ögonen till de långa, muskulösa killarna men Jackson Rathbone är så otroligt söt i OC. Riktigt sweet ögongodis.

Answers

Var till sjukhuset nu. Hade tid 15.40 och när vi kommer dit strax efter halv så ser vi att det bara är ett annat par där med en liten dotter. Så vi tänker: yes, då behöver vi nog inte vänta så länge... men så fel man kan ha. En läkare som egentligen bara hade två patienter den här eftermiddagen/kvällen var väldigt ineffektiv. Kvart över 4 kom vi in och då tog det cirka 30 sekunder. Han kände på min hals, som enligt mig själv svullnat upp och blivit större än en karls, och kollade sen ner i halsen. Det han konstaterade var något som jag för 6 timmar sedan redan i stort sett visste. Jag har fått halsfluss såklart. Det gör jätteont när jag sväljer och jag har feber så nu har jag fått ett penicillin som heter kåvepenin och tabletterna är gigantiska, speciellt för en person som har svårt att svälja at the moment.

Neither dead or alive

Sängen är min kompis för dagen. Somnade runt 21.30 efter att ha gäspat konstant i fyra timmar. Jag har ingen energi över huvud taget. Ha en bra dag, jag ska begrava mig i min säng framför OC så länge jag bara kan.

I wish I could smile again, but how could I, when there's nothing to smile about?


När laget har lagfest...

ligger jag ensam på mitt rum... i mörker med hjärnskakning, feber och halsont. Love my life! Iron And Wine – Boy With a Coin

äntligen lite underbar och älskad matematik

Äntligen klar. Visst tiden går rätt så fort när man är där men vissa grejer är ju så tråkiga. Det var tre prov med ordförståelse, läsförståelse både svenska och engelska. Det var de absolut tråkigaste jag varit med om tror jag. Långa A4-texter om saker som man inte alls brydde sig om. Bakom en satt även en tjej med lårhöga stövlar som hon drog mot varandra konstant under hela provtiden så allt man hörde var ett enda gnisslande. Febern gjorde huvudet tungt som bly och ögonlocken var väldigt nära att stängas igen helt flera gånger.

Nåja,. till det roliga... matten! Trodde från början att de delarna skulle bli tråkiga men ack så fel jag hade. Två matteprov var nästan roligare än en kväll framför OC. Men bara nästan. Älskar känslan man får när man löst en svår uppgift och verkligen känner "yes, där satt den". Tyvärr var det ju bara två prov av min favoritdel och till min besvikelse plockade dom bort det första provet vi gjorde imorse eftersom det bara var test typ. Vilket vi fick reda på efteråt. Det provet gick helt okej, men jag blev så glad på det provet då det var ordkunskap i början och jag visste exakt vad en Piccolo var för nånting. Enda ordet jag var 100% säker på... typ. Nu är det i alla fall över och om 4 veckor får man svaret... om man är dummare nu än förra året.

Högskoleprov

Hjärnskakning, feber och ont i halsen - dax för högskoleprov... i 8 timmar. Jipppiiii!

Stoppad av polisen och stopp i hissen... bra avslut på veckan

Jobbet idag blev lite annat än vad man hade tänkt sig. När dagen var slut hade Sofia blivit stoppad av polisen, hon var rädd för att det var på grund utav att hon åkte post-moppe utan hjälm (vilket inte var fallet), och jag satt fast ungefär 5 minuter i hissen.
Slutar dagen med att åka mot Göransson. Nej inte till 50 Cent utan till Jernvallen där Astons herrar kommer spela match, lycka till med att hitta parkering...

Åh sååå bra!

5:e raka mot serieledarna Skellefteå. Eller snarare nerpetade serieledarna då Brynäs torskade (stort) mot Frölunda och Skellefteå förlorade mot Färjestad. Så otroligt skönt!

It's you, it's you, it's all for you

Galet bra. Lana Del Rey – Video Games

Lite bättre

Har just nu inte typ samma bakfullskänslor jag haft tidigare dagar i veckan. Och då pratar jag såklart inte om alkohol utan om hjärnskakningen jag haft sedan i lördags. Kan nog inte beskriva det på något annat sätt än att det känns som att man är jävligt bakis... jämt. Jätteont i huvudet, trött, seg och lite smålullsig på ögonen ibland. Men som sagt, idag känns det lite bättre. Ont, men inte lika ont. Skönt.

Gick helt okej att jobba idag. Mycket reklam men så kan det va ibland, bara något man måste acceptera varje måndag och torsdag och ibland även mer än det. Jobb igen imorgon. Men ingen träning ikväll. Väldigt jobbigt. Det är något jag får abstinens ifrån. Innebandyn är en sån viktig del av mitt liv, jag behöver den i veckorna för att orka med både psykiskt och fysiskt. Därför hatar jag att bli sjuk eller som nu, helt jävla hjärnskadad. Haha. Ska följa hockeyn ikväll istället, ikväll blir det tufft. Riktigt tufft. Färjestad vs. Skellefteå.

Vill inte göra högskoleprovet

Matchen som vi skulle haft på lördag blev flyttad men nu har jag ett annat dilemma angående högskoleprovet. För det första har jag hjärnskakning och kommer dö av all koncentration och för det andra så ska alla mina vänner sitta i salar tillsammans medan jag ska vara helt själv. Varje rast kommer bli dötråkig, varje stund före proven kommer bli dötråkiga och justia... jag har även hjärnskakning. Vill inte göra det. Har ångest. Det värsta är ju om det skulle gå sämre än förra året... då jag tyckte det gick rätt så dåligt. Aja, det visar sig hur det blir. Nu ska jag sova efter en härlig filmkväll med mina kickor.

Trotsar hjärnskakningen

...och kör på en traditionsenlig onsdagsfilmkväll tillsammans med några av världens definitivt bästa människor.

Concussion

Ringde sjukrådgivningen nyss. Pratade först med dom och sen med hälsocentralen i Sandviken och vad var svaret? Jo, såklart så hade jag fått en hjärnskakning och råden var. Vila, se inte på tv, se inte på film, sitt inte vid datorn, var i rum som det är mörkt i och ansträng inte ögonen. Vad vill dom då att jag ska göra? Haha. Skulle återkomma på fredag om det inte släppt då men det hoppas jag verkligen att det har gjort. Men eftersom jag bloggar just nu så kan ni ju märka att jag är lite dålig på att följa råden. Får sätta ordet "mindre" i meningarna istället för ordet "inte".

“The more serious the illness, the more important it is for you to fight back, mobilizing all your resources-spiritual, emotional, intellectual, physical."

Huvudvärken är till min besvikelse fortfarande kvar även denna dag. Riktigt obehagligt. Jag har aldrig varit med om en sån obehagligt konstig känsla. Att varje sekund känna ett tungt tryck mot huvudet, att varje sekund känna sig trött, borta och ibland helt dåsig. Att varje morgon vakna upp med samma känsla, att varje morgon vakna upp och må precis lika dåligt som man gjorde när man gick och la sig. Att aldrig se någon förbättring. Jag har aldrig varit med om en sån obehagligt konstig känsla och jag hoppas jag slipper det snart.

Riktigt stolt

Såg hela Färjestads hemmamatch idag och om jag, som är så grönögd inom hockey så det bara stänker om det, får säga det själv så var Färjestad återigen helt outstanding. Nollade Linköping med 3-0 och tog därmed fjärde raka. Grymt bra match ifrån Färjestads sida. De är verkligen back on track och om de fortsätter såhär så blir jag inte förvånad om våren 2012 slutar lika fantastiskt som våren 2011. Ni är mina ögonstenar, ni gör livet värt!
Vill avsluta med ett stort plus till Torpet som höll nollan för första gången på den här säsongen... och fler ska det bli.

Home

Nyss kommit hem. Jobbig dag idag på grund av mängd post och en väldigt dum huvudvärk som, om möjligt, bara blir värre och värre. Skönt att man so far är ledig imorgon så man får vila huvudet lite. Ikväll får man äntligen se hockey igen. Färjestad vs. Linköping. Blir det fjärde raka för mitt älskade karlstadslag?

Bland det värsta jag varit med om

Galet ont i huvudet, idag också. Det kan vara bland det värsta jag varit med om. Konstant sprängande huvudvärk i tre dagar. Får nog ringa sjukhusrådgivningen idag men först blir det jobb...

Bara för att ni är bäst.

Sitter man på sidan med en lättare hjärnskakning så kan man inte annat än njuta när världens bästa tjejer får slita lite för att få igång lite snabba fötter.

Change of plans

Igårkväll föreställde jag mig en lugn måndag. Ta mig tid för sånt jag gillar... och inte gillar. Hade planerat att städa mitt rum som är fullständigt i kaos. Men eftersom jag inte skrivit på hela dagen så förstår ni kanske hur min morgon såg ut. Vid 06.45 kommer Sofia in till mig och då var det såklart jobb för mig också som gällde. Så en kvart senare satt man i bilen på väg mot resecentrum, bussen, buss#2, posten och tillslut alla höghus i Sörby.

Nu är jag äntligen hemma efter en tung dag. Fick på lördagsmatchen mot galna Borlänge en smäll mot huvudet och har sedan dess haft sprängande huvudvärk. Kände idag på jobbet hur jag blev yr, hade dålig balans och ibland såg lite suddigt. Kan inte förklara symptomens orsak på något annat sätt än att vi mötte Borlänges damlag. Hoppas det blir bättre tills imorgon men jag tvivlar på't.

"Progress lies not in enhancing what is, but in advancing toward what will be. "

Blev en fifakväll tillsammans med Angelica, Sofia och Patrick istället. Om man får skryta lite, vilket man får om man överträffat sigsjälv i sånna här spel, så har jag blivit mycket bättre. Förut kunde jag inte göra ett enda mål... nu gjorde jag 3 mot Angelica. Haha, en dag att minnas.
och förresten.. Paulsson slipper avstängning - helt korrekt enligt mig, mestackling som inte skulle varit matchstraff från början. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/article13826950.ab

Kväll

Hemkommen ifrån en Söndag fylld av innebandy. Sitter just nu i köket med Sofia och Angelica, blir kanske att träffa tjejerna ikväll. Vi får la hoppas. Skönt att man är ledig imorgon också, förmodligen, man kan ju aldrig vara säker men jobb tisdag-torsdag-fredag so far låter perfekt!

Godmorgon

Söndagar är en annorlunda dag. Det är en skön dag på grund utav att känns mest som en lång vilodag. Vilket i min bok även kan vara en nackdel ibland då jag har svårt för att ta det lugnt för länge. Vill ha saker att göra. På samma sätt är det även en jobbig dag. Känslan av att skolan eller jobb närmar sig igen eller kanske bara tanken på allt tråkigt man behöver ha gjort som man skjutit upp till veckans sista dag. Då tänker jag på städning och massa annat kollijox. Tror inte jag använt det ordet sedan vi härmat vår bildlärare i trean på grundskolan som i början på varje lektion började med att säga "Då stoppar vi undan pennor, suddigum, saxar och annat kollijox." Det blir nog sådär nu när man slutat skolan, att man kommer komma ihåg småsaker som skiljer varje lärare ifrån varandra. Vi hade till exempel roliga och lite halvmysiga Karin på högstadiet som alltid gnuggade baksidan av pennan ovanför läppen, eller la boken på huvudet när lektionen närmade sig sitt slut. Det för mina tankar in på mig själv och min framtida dröm som är att bli lärare. Kommer jag få något sånt "tics" som eleverna kommer minnas mig för? - något bara framtiden kan utvisa.

Riktigt bra x2

Färjestad vann med 4-1 och tog därmed sin tredje raka seger. Färjestad is back! som de sa på Canal +. Därefter blev det godis och film med Malin. Fast and Furious 5. Riktigt jävla bra! Tänka sig att en actionfilm med massa bilar och skjutande kan passa mig. Haha, en bra kväll i alla fall. Nu ska jag sova i nån timme innan bror ringer för hämtning från stan.

Skulle det här kallas hockey?

Fortfarande 2-0 men herregud. Marcus Paulsson gör en jättemesig tackling mot sargen och vad händer? Matchstraff + 5 minuters spel i 4 mot 5. Så jävla töntigt. Fjärde matchstraffen för Färjestad. Våra domare idag skulle aldrig tagit matchstraff för den där så kallade tacklingen. Föralltid förevigt Färjestad. Nu ska vi döda 3 minuter till i BP. Snackas om filmning vid tacklingen också, alltså från Växjös sida... jag kan inte göra annat än att hålla med. Världens mesigaste tackling mot världens mesigaste Växjöspelare som grinar åt allt!! MEEN NU ! :D 3-0 i spel 4 mot 5. Fyfan va bra ni är. Helt underbart, grym du är Patrik Lundh och Fredrik Sjöström som gjorde en väldigt bra asisst. Såhär superglad blir jag då...


"Det är Gerber som håller Växjö kvar i matchen"

Ruskigt bra. Fyfan va bra dom är just nu Färjestad. Det står 0-2 nu på bortaplan mot Växjö efter nästan två perioder spelade. Så underbart att se den här matchen för Färjestad är, som jag sa, helt ruskigt bra. Utan förre Färjestadsmålvakten Gerber i Växjös mål hade den här matchen varit avgjord för längesedan, rimligt vore 0-4 minst. Torpet gör det också bra såklart, trots att han inte får jobba lika mycket. Nu tar vi tredje raka, som det ser ut nu så är det solklart och då är vi borta ifrån kvalplaceringsplatsen.

Riktigt bra

Vi gör en utav våra bästa matcher hittills. Borlänge har inget i division 2 att göra och jag verkligen hoppas att dom vinner varje match för jag vill inte möta detta lag nästa år. Aggresiva är inte ens ett tillräckligt ord. Det syntes inte en gnutta av Fair play ifrån deras sida. Käftarna gick i ett på dom samtidigt som de tacklade in så många som de kunde i varje sarghörn. Att de inte får mer utvisningar är för mig ett skämt. Vi gör en utav våra bästa matcher hittills och vi förlorar med 5-9. Men vi gör fortfarande en utav våra bästa matcher. Vi kan inte göra annat än vårat bästa och det gjorde vi, nästan. Visst finns det alltid en nivå till att ta men jag kan ändå inte vara annat än stolt efter den här matchen. Spelar vi såhär resten av säsongen så kommer vi ligga i topp. Det kan jag lova er. Nu ska jag ladda upp inför hockeyn, där hoppas jag på tre poäng. Då ska Iggulden stoppas!

innebandy är inget annat än 90% motivation och 10% skicklighet

Somnade runt 23.00 igår efter att ha suttit uppe och pratat med min käre bror och resten av familjen i drygt en timme. Kom hem från Alexandra före dit kanske jag ska säga också. En jättetrevlig kväll med idol, massa snack, massa godis och underbara kickor. Nu ligger man i sin säng och bara myser för sig själv. Det må vara det bästa när helgen kommer, att man äntligen kan få ligga och dra sig i sängen hur mycket och länge man vill... eller ja nästan hur länge man vill. Vid 11.00 är det dock dax för samling inför match. Vi möter det lag som har krossat alla lag hittills så det kommer bli jäkligt tufft. Förhoppningsvis ger vi allt, som jag vet att vi kan med rätt motivation, och då finns det ju faktiskt inte så mycket mer att göra. Motivation slår klass. Med rätt motivation, på ett ungefär så som vi var mot Smedjebacken, så finns det inget motstånd som inte kan slås. Nu kör vi brudar, i mina ögon är vi bäst. Spelar ingen roll hur många poäng Marielle har gjort eller kommer att göra. Kör vi vårt spel + lite extra så har vi dom här. Ingenting är omöjligt som lilla Gunde skulle ha sagt!
¨

Våga vägra bussar

Fredag idag. Konstigt vilken känsla fredagar avger egentligen. Från det att man går upp på morgonen så har i alla fall jag en helt annan syn på dagen. En ljusare syn. Hela jag förändras som person på fredagar. Förändras till det bättre "jag:ett". Jag tar varje problem på ett bättre sätt, jag ler och skrattar mer och jag trivs bättre med mig själv och min vardag. Stämningen på jobbet förändrades idag. Folk sjöng, pratade och skrattade mycket mer än vanligt. En väldigt trivsam miljö att arbeta i. Jag vet inte om det berodde på det faktum att det var lite post idag... eller för att det var fredag? - en kombination av de båda förmodligen. Som sagt, jag trodde att ingenting skulle kunna förstöra denna fina fredagskänsla... men det var något som nästan fick bägaren att tippa över och ändra mitt humör totalt. När jag och Sofia ska åka hem (fick sluta en timme tidigare idag på grund utav lite post... väldigt skönt) så står vår buss precis vid hållplatsen när vi är kanske 5 meter ifrån bakdelen av bussen. Man hör hur den börjar mullra och man ser dörrarna sakta stängas igen. Jag och Sofia börjar då springa för att hinna med, och vad gör bussen då? Den stannar till i kanske 0,5 sekunder, kanske bara för att retas, för att sedan köra iväg... rätt framför ögonen på oss. Jag och Sofia skrattar ändå åt saken, trots att vi blir lite irriterad på stadsbussarna i gävle eftersom det inte är första gången det händer, det här skulle heller inte vara andra gången... nej det skulle hända (nästan) igen, under samma dag. Jag och Sofia bestämmer dock för att ta och äta medan vi väntar. Vi går över gatan och väljer den här gången Max eftersom vi börjar bli lite små-stammisar på Mc Donalds i Sörby. Man vill ju inte bli för välkänd. När vi sitter där ser vi en buss passera, "fine" tänker vi, "vi tar nästa". När vi då går, i lagom tid, till busshållplatsen igen så får vi vänta i några minuter i bitande kyla. Lite smådum som man är så har man inte plockat fram vinterjackan ännu, jag tror det har något med känslan att göra, typ att "nu blir det bara kallare". Så vi står i våra skinnjackor och fryser istället. Efter några minuter kommer äntligen buss nummer "2" mot Sätra. Det som händer den här gången... det är att bussen struntar i att stanna vid busshållsplatsen. Jag lovar er, det är rätt hållplats och det syntes verkligen att vi ville på... så det var inte på något sätt vårt fel. Istället åker bussen bara förbi. Då blir humöret inombords lite värre, men man får ändå till ett leende och tänker "det är ju ändå fredag". Jag och Sofia beslutar oss tillslut för att börja gå mot Centrum. När vi gått ungefär 100 meter ser vi bussen närma sig bakom oss. Vi ser inte nästa hållplats men börjar ändå springa, för att förhoppningsvis hinna. När bussen är ikapp oss och vi ser hållplatsen 10 meter framför oss så ser vi dock att det är fel buss. Det står en "4:a" på bussen... så vi slutar springa. Busschauffören håller ändå upp dörren så vi fortsätter att gå framåt mot bussen. Den väntar på oss. Då kommer vi på att vi likagärna kan åka på den här bussen eftersom den kommer ta oss till rätt ställe. Busschauffören som var en snäll medelålderstjej med jättelånga röda naglar får ett stort och varmt tack ifrån oss då vi äntligen, 50 minuter efter att vi slutat, kan sätta oss på en buss mot Centrum. Det finns nog vissa vänliga själar inom "buss-service-yrket"... men det kryllar inte av dom. Som sagt, efteråt kan man inte annat än att skratta åt saken, vi gjorde nog det till det mesta under tiden det hände också, men bara för att det var fredag, för att man hade fredagskänslan. Fråga mig en vanlig, trött måndag så hade ni inte fått höra samma glada syn på händelserna. När vi sedan efter allt strul sitter på 41:an mot Sandviken så har vår humor nått en sjukligt låg nivå. Vi skrattar som dårar åt det faktum att Sofia trodde att den snygga storesystern i Mysteriet på Greveholm hette "Malitta". Skrattar fortfarande när jag tänker på det. Vi har nått rock-bottom inom humor, fast på ett sjukligt bra sätt.

Tack för att ni läste om min kaotiskt tokiga fredag so far. Nu ska jag tillbringa tid med familjen då en efterlängtad och underbar broder äntligen kommit hem. Därefter blir det att träffa mina tjejer igen. Perfekt avslut på en fredag som kanske inte riktigt gick som vi hade hoppats.

Som att vi är...

Kom nyss hem från träningen och stolt Färjestadare som man är så kan man inte annat än må bra när man möts av en artikel som börjar såhär på aftonbladet.se:

Du är bäst

När jag kom tillbaka ifrån turen idag så gjorde jag en sedvanlig koll på mobilen (eftersom jag inte hinner med det så ofta samtidigt som jag kör). Såg då att jag fått ett sms ifrån min bästa vän Hanna som löd: "KÖRKORT !!!!!!!!!!!! :D". Jag skrek nästan av lycka inne på posten! Duktig hon är min kicka. Fick även hämtning ifrån jobbet idag av tjejen. Väldigt skönt. Så tillsist vill jag gratta Hanna Renström som tagit körkort en och en halv vecka efter hennes 18-årsdag... det kan man kalla starkt!

Trött

Somnade i Alexas säng... det är resultatet av 5 timmars sömn och några jobbiga dagar med träningar och jobb. Ska upp vid 06.00 igen så vill tacka tjejerna för en jättetrevlig kväll. Gla att jag har er som gör livet så mycket roligare. Puss och godnatt ♥

Hemma

Fryssen, trött, hungrig... vad ska få mig på gott humör? Jo såklart, en traditionsenlig onsdagsfilmkväll med min bästa tjejer.

"Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy, and wise. "

Kvällens träning är slut och jag borde egentligen ha somnat för en och en halv timme sedan om jag ska orka upp imorgon... men såhär äre när man har träningar till 22.30. Nu ska jag dock se på OC och göra mitt bästa för att försöka få så mycket sömn som möjligt :)

"Let the world know you as you are, not as you think you should be, because sooner or later, if you are posing, you will forget the pose, and then where are you?"

Hemkommen ifrån jobb, blev en lång dag idag... kom inte in förens vid 16.20 - men så kan det va när regn, villareklam och massa post står i vägen för en. Kom hem nyss i alla fall och möttes av denna syn i annonsbladet:

"When faced with a challenge, look for a way, not a way out."

Träningen är klar... nu måste jag sova om man ska orka gå upp vid 06.00 imorgon!

Efterlängtade postbil

Hemkommen ifrån 8 timmars arbete. Fick en positiv överraskning när jag kom dit då jag fick höra att jag skulle köra i Bomhus idag. Tar längre tid, innebär mycket mera post och reklam men det är mycket roligare. Älskar att sitta i postbilen, lyssna på P3 och samtidigt jobba. Ska även få gå där imorgon och då är det inte reklam så det blir nog kanon.

Ikväll är det träning men på matchen igår vred jag till mitt vänstra knä och då trodde jag inte att det var så mycket... men hela dagen idag har jag känt av det och har även svullnat upp en del så för mig blir det att köra benfys och lite annat ikväll. Eftersom jag har varit med om samma sak med mitt högra knä (dock ännu värre) så blir man väldigt rädd så fort något händer knäna eller musklerna runt knäna. Är nog ingen fara... men för säkerhetens skull gör jag så ikväll. Känner att det borde bli dax för mig att börja gymma igen.. träna upp musklerna i benen eftersom jag vill förebygga och även se till så att inget nytt händer i knäna. Frågan är ju bara... vart finns tiden till något sånt?

Sjukt underbart

Två raka vinster. 6 poäng av 6 möjliga. Vi har aldrig, någonsin, börjat en serie så bra som vi börjat den här. Vi har aldrig i division 2 vunnit två matcher på raken. Vi har nog aldrig gjort 8 mål i en match. 8-5 blev slutresultatet mot Långshyttan på hemmaplan. Vi gjorde inte vår bästa match, vi började väldigt dåligt men det bästa var att vi kom igen, tog tag i allt och vände på hela matchen och gjorde den till vår egen. 3 nya friska poäng fick man med sig och resultatmässigt kan inte helgen ha gått ännu sämre. Vinst för Aston herr, vinst för Färjestad och även vinst för Aston dam! Underbart är bara förnamnet.

”Tillsammans mot tre poäng”

Har varit vaken i lite drygt 3 timmar och sitter fortfarande i morgonrock och laddar upp inför hemmapremiären med massa avsnitt av OC. Nu blir det dock dax för frukost eller "ladda batterierna" som Rickard brukar säga. Nu kör vi blått, nu visar vi att vi är och kommer vara ett topplag!
Som Färjestad gjorde igår. Som fansen gjorde igår... så ska vi göra idag. Vackert när en nästan fylld Löfbergs Lila Arena skriker som om SM-guldet var vunnit igen. Vackert när fansen gjort en banderoll som lyder: ”Tillsammans mot tre poäng”.

"A wise man learns from the mistakes of others, a fool by his own."


What's a girl to do?

Lördagen den 29 oktober kommer bli en konstig dag. Vad jag än väljer att göra. Hjärtat säger innebandy, hjärnan säger framtiden och studierna.

A Walk To Remember

Avslutar kvällen med en väldigt bra film och såklart lite eye-candy aswell...

Nästan aldrig varit lyckligare

Känns nästan som ett nytt SM-guld. Förste trepoängaren och jag grinar snart av lycka. Alla tårar jag fällt tidigare under början av säsongen har varit på grund utav det här - bristen på vinster. Nu är den vår! Fy faaan va skönt det känns. Tidigare idag sa jag "idag tar vi första trepoängaren". Då var det min dröm... nu är det min verklighet.


Sport

Vinst för herrarna och just nu står det 1-1 mellan serieledarna Frölunda och bottenlaget Färjestad. Helt ok!

Made of

Hade en jättebra kväll igår hemma hos Hanna tillsammans med henne, Alexa, Sofia, Frida, Julia, Malin, Jennie och Angelica. Hela gänget samlat... förutom lilla bruden i Uppsala (det får bli repris när du kommer hem). Vi satt i alla fall först och käka pizza, såg sen på idol och käkade en massa godis. Riktigt slapp och skön fredagskväll. Precis som jag ville ha det. Har inte sett så mycket på idol den här säsongen.. en anledning - jag ogillar de flesta som är med. Alla är för unga och det känns inte som "artister" eller några som snart ska bli artister. Det känns mer som kanske lilla melodifestivalen with covers typ. Aja. Har en favorit i alla fall och det är en tjej som varit jättebra hela tiden, men favoriten var förra veckan då det såg ut såhär...

Nu är det slappa ett litet tag och sen vid 14.00 har herrarna match på jernvallen.

No one's gonna love you more then I do

Jag behöver en filt, mina vänner, en film, godis och mat - och jag behöver det nu!

Fredag

Nyss kommit hem ifrån jobbet. Blev längre dag även idag, men nu, efter en hel arbetsvecka så är jag i stort behov av helg. Tänker börja helgen med film, godis, pizza och mys tillsammans med mina tjejer. Vi hörs senare!

Pissig torsdag

Har inte haft internet på hela dagen. Fick jobba till 15.00 istället för 13.00. Träningen gick sådär. Jag är trött. Hungrig. Jo justia... Färjestad förlorade ju också - igen. Kul det känns! Det enda bra som hänt idag var när jag och Sofia lunchade tillsammans på Mingel&bar i Gävle. (eller klockan 15.15 är väl kanske inte lunch). Käkade fläskfilé och massa annat gott, fick även gratis dricka och en kaka efter maten av killen som jobbade där eftersom han tyckte jag och min syster var så söta. Haha. Aja, som sagt... det enda positiva idag. Imorgon är det jobb igen, vi hörs då (lovar att vara gladare då).

Thursday

Jobbar 09.00-13.00 idag... låter helt perfekt enligt mig! Därefter ska jag och Sofia gå runt lite på stan i Gävle och bland annat luncha tillsammans tror jag. Ikväll är det ju innebandyträning. Låter som en helt okej Torsdag.

Världens sötaste tjej, haha


Hemma

Är galet trött. Nyss kommit hem från jobbet och efter bara cirka 5 timmars sömn så är kroppen rätt slut. Nu ska jag se på OC och sen ikväll träffa tjejerna.

Can't sleep

Vet inte vad som är problemet. Får bara mer och mer panik för varje minut som går eftersom klockan står på 06.20 imorgon. Kanske det som är problemet... att man inte kan "slappna av" typ.

Så sjukligt bra... men ändå inte tillräckligt

1-0 blev slutresultatet i hockeyn - till LHC. Målet kom efter 0.28 sekunder spelade av matchen och jag bara väntade på en kvittering. Men den kom aldrig. Jag hann se två perioder och i min mening så var Färjestad så galet bra idag, om man jämför med hur resten av säsongen har sett ut. Man kunde se en kämparglöd i killarna som man inte sett de tidigare matcherna och man kunde även se ett lag som verkligen var på bättringsvägen. Men ändå så håller det inte, varför? - Jag har ingen aning. Målskyttet som inte lossnar bara, vet inte varför. Hoppas det gör det så fort som möjligt för jag och tusentals andra Färjestadsfans längtar efter första trean.

Dumt att ens fråga vad min kväll kommer innebära...

Eftersom träningen börjar 21.30 ikväll så kan jag äntligen se nästan en hel match med Färjestad. Helt underbart, kom igen nu gubbar, nu tar vi första trean... på tiden nu.

Tired

Nyss kommit hem från jobbet.. nu är det vila upp sig inför träningen som gäller.
Back to basics för sofia idag. Då mopparna var slut fick det bli cykeln

Work

Åker in till gävle för att jobba några timmar nu... vi hörs efter!

Galet bra

Precis kommit hem ifrån löp&fysträning. Innan träningen, efter jobbet, så var jag galet trött. Kände inte alls för att träna och försökte komma på ursäkter... tillslut reste jag mig upp ur sängen och tänkte "nej, nu kör vi". När jag väl börjar springa och musiken dunkar i öronen så kan man inte annat än att må på topp. Högre tempo, lättare löpsteg, lättare andning - allting kändes så jäkla bra. Träningen fortsatte i samma visa, lång och jobbig fys inne, men samtidigt som det var så jobbigt så var det ändå väldigt kul. Man hade segerkänslan kvar i kroppen, man var med underbara lagkamrater och man gav verkligen allt - precis som vi gjorde i lördags. Man märker verkligen framsteg. Och mer ska det bli.

Btw.. idag på jobbet så såg det ut såhär
Skönt med shorts idag igen! Nej nu ska jag vara ärlig. När jag åkte runt i villaområdet så frös jag helt galet mycket. Allt blev bättre på Urberget. Trodde aldrig jag skulle skriva den meningen jag nyss skrev.
Nu - dö framför OC hela kvällen+natten om man så orkar.

Acknowledge me now or lose me forever


Ifrån lördagen...

Har precis slutat jobba och är väldigt trött så orkar inte blogga så mycket utan bjuder istället på en video ifrån i lördags.

Tjejkväll

Vart en tjejkväll ikväll med godis, film och skolkataloger. Vart ju såklart jättemycket prat om allt möjligt och även en massa skratt... som vanligt med mina underbara tjejer. Nu ska jag sova, bilder ifrån igår kommer upp på facebook om kanske 20 min och på bloggen imorgon, just a sneakpeak first.
Vår fina prinsessa

Om gårdagen

Hade en jättebra kväll igår hemma hos Hanna. Trevligt folk, god mat och en underbar tjej som skulle firas. Tack för allt igår vännen! Därefter blev det ju premiärutgång med Hanna. Riktigt kul att äntligen få se henne på dansgolvet på Lobby. Skriver mer senare när jag återfått min kamera, byebye.

Världens bästa dag... hittills!

Och tror inte kvällen kommer sluta så illa heller. Smedjebacken som var dagens motstånd var riktigt bra - men vi var bättre. Vi har aldrig spelat såhär bra, alla gav verkligen allt i alla lägen. Vi kämpade för varandra och fortsatte trots att vi tappade till 3-3. 4-3 blev slutresultatet efter att Ida gjorde hennes andra mål för dagen - i Boxplay. Fyfan va bra vi var idag och jag måste även skryta med att jag äntligen gjorde mål! En skruvboll som ingen trodde skulle gå i... framförallt inte jag. Så galet lycklig. Är nöjd med min insats och hela laget, sjukt va bra vi var idag. Nu måste jag fixa i ordning galet mycket för att fira min älsklings-Hanna.

Ett enda stort grattis

Kan inte sova. Vet inte vad det är med mig... om det är premiärnerverna som spökar kanske? Eller bara tanken på hur bra den här dagen kommer bli. Idag är det den 8 oktober och det är min bästa väns födelsedag. Den här personen har jag känt i kanske 15-16 år, bott granne med i 11 år och varit bästa vän med i tusentals dagar, veckor, månader och år. Ett liv utan den här tjejen är otänkbart.

Ibland föreställer jag mig att börja plugga om något år. Uppfylla min dröm att bli lärare. För detta krävs nästan en flytt till en annan stad... men tanken på att inte ha den här tjejen bo granne med mig, skrämmer mig. Att inte ha den här tjejen 30 sekunder ifrån en. Att inte ha den här tjejen nära. Tack för att du är du, tack för att du är min vän. Jag kommer alltid att älska dig tjejen, stort grattis på 18-årsdagen, min fina, Hanna Renström.
Min farmor sa en gång: "Hanna är en sån vän ni kommer ha hela livet". Och jag hoppas hon har rätt, det vore en ära! En ära att få vara din vän tills vi blir gamla och grå.

Nu ser vi till att du får världens bästa födelsedag. Vi börjar väl förhoppningsvis med en vinst i seriepremiären borta mot Smedjebacken med ett hattrick kanske? Därefter blir det käk och firande hemma hos Hanna med alla hennes närmsta och allt inför... hennes första krogrunda. Äntligen får du komma ut på krogen vännen och nu ska pensionärerna Maria, Sofia, Alexa, Julia, Angelica, Malin, Frida.... få dig att ha riktigt roligt. Puss vännen och återigen... grattis!


Fredagkväll

Haft en jättebra kväll med Malin i Gävle. Vi fikade först och såg sen på den nya filmen Abduction. Eye-candy. Vi hörs mer imorgon!

Work

Blev jobb idag. 7 timmar! Blev först att åka runt i ett radhus/villa-område i lite drygt en timme - i shorts. Jag höll på att frysa ihjäl. Fytusan va kallt det var ute idag. Därefter blev det ju dock såklart en massa spring i trappor. Fick även ta några ingångar på ett ställe jag aldrig varit på tidigare. Det gick ganska bra, föredrar hellre de trapporna än de jag har på urberget. Efter jobbet blev det in en snabbis i stan i Gävle för att köpa lite grejer som finslipar outfiten imorgon. Köpte bland annat en t-shirt typ ifrån MQ. Kan lägga upp bilder på mina nya kläder som jag köpte igår och idag senare. Nu är jag bara för trött.

Gävles snyggaste brevbärare?

"We didn't lose the game; we just ran out of time."

Nyss kommit hem från träningen! 19 pers var vi där - helt sjukt och då vet jag ändå några som var borta. Vad kommer allt folk ifrån? Det är min fråga.. Kul var det i alla fall, och jobbigt. Nu när jag kom hem vart det ju direkt att kolla hockeyn och gissa vad? Färjestad har spelat ännu en match oavgjord. Straffar nu, hoppas på två poäng igen i alla fall. Verkar som att det är på bättringsvägen lite grann i alla fall. Tydligen så gjorde Färjestad 3-2 i sista perioden, men det målet blev bortdömt på grund av att det var omöjligt att se om pucken var inne eller inte. Blir man förbannad? Ja, det är bara förnamnet. Kunde fått första 3-poängaren idag och det skulle ge så mycket till självförtroendet. Inga mer tvåor eller ettor, ge mig en 3:a... det är väl inte så mycket begärt? Vinner skotten gör de ikväll i alla fall med 35-26. Det är definitivt en förbättring. Från att inte skjuta något överhuvudtaget typ till att vinna skotten med sån marginal. Gött.

Gävle idag igen

Drar till Gävle... för tredje dagen i rad för att leta efter något att ha på mig på lördag. Såklart. Har Julia och Sofia med mig som sällskap idag! Hoppas, hoppas, hoppas på att man hittar något. Skulle väldigt gärna vilja ta två mer hål i ena örat men frågan är ju om man vågar. Jag är ju en ganska stor coward när det kommer till smärtsamma saker och sist jag gjorde hål i öronen var jag väldigt nära på att svimma... jag var ju i och för sig kanske bara 5 år gammal då också. Men ändå. Vi får se om man vågar ta tjuren vid hornen och göra det bara.

"Life is like a game of cards. The hand that is dealt you represents determinism; the way you play it is free will."

Har vissa saker jag borde göra, men en massa jag vill göra. Borde åka till Gävle igen... men vill rita, läsa eller se på OC. Åh vad ska man göra?

I-landsproblem

En hel eftermiddag i Valbo och Gävle fick mig bara inne på en tanke... jag måste dit igen imorgon eller på fredag. Får panik över Hannas födelsedag. Det är en dag jag längtat så länge efter, jag älskar att min allra bästa vän äntligen ska få följa med oss ut! Denna kväll som är så speciell så vill man även ha en speciell outfit typ. Nå nytt. Skulle helst vilja ha en klänning men sen trivs jag ju inte i klänningar så då vart det problem med den saken. Kjolar sitter fult och byxor blir inte så roligt. Åh paniken är ett faktum!

Nytt ifrån Make up store. Concealer, primer... allt i ett!

Glad över att se killarna glada.

Såhär såg det ut på min twitter igårkväll:

Vad är det med mig?

Somnade halv 2 inatt efter någon timmes ritande och ytterligare en timmes läsning. Men, då vaknade jag imorse 08.50. Förstår inte, varför kan jag inte sova längre?

Not good enough

Jag har höga krav, för att jag är Färjestadare. Vi accepterar inte medelmåtta, och absolut inte sämre än det. Som Färjestadare finns det bara en sak och det är toppen! Inte slutet, inte mitten utan toppen. Dit ska vi komma igen, det måste vi men just nu är det inte tillräckligt bra än. Visst, ett steg i rätt riktning. Vi var påväg att ta första 3-poängaren idag men med 3 minuter kvar kviterar Frölunda till 2-2. Som tur var vann vi i sudden så det blev två pinnar, och som tur var så har vi Hannes Hyvönen som stänkte in två baljor av 3 idag. Så vad kan man säga om den killen? Flip eller flopp i comebacken i Färjestad? Inte så svårt att gissa vad jag tycker om den saken kanske.
Har i alla fall nyss haft träning kanske jag ska säga. Gick helt ok! Gillar att spela med min goda vän Angelica på backsidan så hoppas det får fortsätta så veckan ut.

Btw. Här är lite nyinköpt ifrån idag då jag var i gävle med Hanna och Julia, förlåt för dåliga bilder men var trökig och orkade inte ta fram kameran. Här är först värmeskydd ifrån Malins hårfrissa Trollungen:

En läpp-penna ifrån Make up store
såklart blev det en fika och då fick vi även sällskap av viktor
Köpte även smycken ifrån Angelicas syster Rebeccas UF-företag.
Juste. köpte även Alex Schulmans bok "Skynda att älska" idag. Världens bästa Schulman! Helt galet vad jag är fast i den killen. Hans blogg, hans webbtv-program, hans twitter... allt.

Ikväll tar vi första trepoängaren!


Godmorgon

Trött. Väldigt trött. Men för andra dagen i rad så vaknar jag före 08.00... vet inte vad det är med mig! Man borde ju sova ut medan man kan... men icke.

Måndagskvällarna är väl för härliga dom

Galet jobbigt med löp och fysträning men samtidigt så kul. Vet att jag säger det varje måndag men det är för att det är så ovanligt men också en sån underbar känsla! Ett jättehärligt gäng som man längtar efter att få träffa om exakt 23 timmar och 40 minuter.

Hann hem precis för att se sista perioden i Växjö-Brynäs och förlåt... men det såg inte bra ut! Okej, sista 3 minuterna var bra, men resten? vad var det? Det såg nästan värre ut än vad det gör för Färjestad... bara nästan.

“Through humor, you can soften some of the worst blows that life delivers. And once you find laughter, no matter how painful your situation might be, you can survive it.”


trök-måndag

"Intervjun" gick bra. Kommer komma ut i annonsbladet inte imorgon, inte nästa vecka utan veckan efter det. Blir nog bra. Nu är jag mest bara trött, fysträning ikväll. Vilar mig i form till den tror jag.

"Our roots say we're sisters, our hearts say we're friends. "

Godmorgon!
Uppe tidigt idag eftersom att det måste donas lite innan 10. Vid 10 kommer Ida hit ifrån annonsbladet för att göra ett reportage om mig och Sofia. Ska handla om syskon+tvillingar typ. Blir tredje gången vi blir med i tidningen. Första gången för att vi var enäggstvillingar, andra gången för att vi fyllde 18 och nu tredje gången då. Spännande.

Här är tidigare reportage:
I annonsbladet för 2-3 år sedan kanske: https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/636320/images/2008/s-h_17358299.jpg
I arbetarbladet 22 juli 2010, dagen före vår 18 årsdag: http://arbetarbladet.se/slaktvanner/grattis/1.2196957-tvillingsyster-och-bastis


Jag är bäst

...på fifa. Enligt mig i alla fall och min mamma har alltid sagt att man inte ska bry sig om vad andra tycker. Så enligt mig själv så är jag bäst. Anledningen - jo, jag gjorde mina första två mål idag!!! Stort ögonblick i en flickas liv. Fast där ljög jag, jag gjorde tre mål, ett självmål också... otur att målvakten vänder sig mot målet och sparkar in bollen när motståndarna är minst 20 meter ifrån... som sagt - ren otur.

"True love is like ghosts, which everybody talks about and few have seen."

Denna söndag blev det först en lunch på Viking med Malin och Sofia. Mycket snack om gårdagen men även om en hel del annat. Riktigt skönt! Därefter blev det en promenad till Jernvallen för att se på innebandy med ett helt gäng trevliga tjejer. Nervgripande avslutning på matchen vart det ju i alla fall.

Nu börjar snart en ny vecka och även starten på något som jag längtat så länge efter. Seriepremiär. Om 6 dagar har vi vår första match mot Smedjebacken, borta. Otur att inte ha hemmapremiär och seriepremiär samtidigt men hemmapremiären kommer den också. Älskar den känslan man får av att spela på jernvallen.

Fifamorgon

När Patrick lämnat huset snor vi hans Xbox och Fifa 12 och spelar... nackdelen är att speciellt jag är totalt värdelös. Haha

Lagfest

Internet la ner igår eftermiddag också så det blev aldrig nå bloggande efter att jag hade varit på Astons match. Vinst blev det för herrarna i alla fall i hemmapremiären, stabilt!

På kvällen blev det middag+förfest+utgång med laget. Tacos stod på menyn! Hade en jättebra kväll och sen blev det tillslut att jag, Emelie, Jenny och Malin åkte buss in till Gävle för att gå ut på Slick men när vi kom dit så var kön helt galet lång så jag och Malin tog istället en glass på Mc Donalds och satt och pratade i en timme ungefär innan Malins mamma kom och hämtade oss. Var galet nära på att somna i bilen igår, helt slut verkligen. Men det var en kul kväll som inte slutade precis som man hade tänkt sig men vi laddar inför Hannas 18 årskalas nästa helg istället.


Underbara Aston-dam

Helt sjukt var underbara ni är. Galet bra Malin Öberg är, tack för en jättenbra kväll.

Helt sinnessjukt bra

Vill ta ut varje del av texten och printa det som citat i min blogg. Men det kan jag inte göra. Måste välja något men killens texter trycker på precis rätt punkter - varje gång. Kan bara drömma om att ha en likadan skrivförmåga som den killen har. Berör in i djupaste själ. Och det bästa med allt, är att han har så rätt med allt! Det enda jag tycker är läsvärt inom hockey just nu är killen som analyserar verkligheten på rätt sätt. Här är ett smakprov:

"För mig har det aldrig funnits varken Kris eller Katastrof.
Aldrig i idrott. Inte Krig heller.
Kris och Katastrof bor någon helt annanstans än i en hockeyrink. De bor där Krig ofta finns.
I spåren av Kris och Katastrof finns ofta Död och Sorg.
Man ska inte börja devalvera de starkaste ord vi har i svenska språket. Det är lätt att de tappar sitt värde och sin betydelse.

Men kanske ingen längre bryr sig irl, de bara lol asp och sätter dit en smiley i sin smartfån."



Jörgen Kalitzki @ http://farjestadsbk.se/

...ska väl skriva lite om gårdagen då kanske

Eftersom jag ändå, själv, är vaken nu på morgonen så tar jag och skriver ett inlägg till. Måste få igen all bloggenergi för allt jag missade igår. Igår fick jag ju jobba som sagt och det gick jättebra, inne först - igen. Sen på eftermiddagen hade en killes moppe gått sönder så då fick chefen åka ut med en ny till honom och då fick jag hämta chefen efter det... men det var en tvist. Det var ingen vanlig bil jag skulle köra, utan en stor jävla buss! Ungefär som en hyrbuss på OKQ8 - fast större och bredare. Riktigt obehagligt att köra den i centrala Gävle... förresten, ratten var på höger sida också, såklart!
På kvällen gick jag hem till Hanna för att träffa tjejerna. En jättebra kväll med massa snack om allt från himmel och jord.

Inget internet på en hel dag

...ja det var verkligheten igår. Telia hade tydligen grävt av en kabel eller nått så telefonerna fungerade inte och internet fungerade inte. Paniken var ett faktum'! Jag kunde inte blogga på en hel dag och jag kunde inte gå in på facebook på en hel dag - snacka om abstinens. Jag kunde inte heller se på det nya avsnittet av Schulman Show som kommer ut varje Fredag 12.00. - Det ska jag dock göra nu, världens bästa Alex Schulman!

RSS 2.0