Valborg2

Har nu dukat, fixat med bord, stolar tillsammans med Alexandra, Sofia, Hanna och Viktor. Nästa grej på schemat är att åka och handla tills ikväll. Ikväll kommer Jennie, Hanna, Alexandra, Angelica, Sofia, Frida, Ellen, Marcus, Patrick, Viktor och Mattias hit för att fira Valborg. Kan man verkligen säga fira valborg? haha. Vi ska i alla fall grilla, leka lekar o.s.v. Blir nog väldigt trevligt, men som sagt, nu är det affären som gäller tillsammans med Sofia, Alexandra, Hanna, Viktor kanske och Jennie! Ha en bra kväll gott folk!

No entiendo

Försöker reka lite om vattenland o.s.v. på Gran Canaria. Hamnar bara på spanska hemsidor, tyvär så hjälper inte min spanska steg 1 just nu... suck!

Valborg

Godmorgon!
Vaknade runt 8 imorse. Skönt att inte ha sovit bort hela förmiddagen som jag annars brukar ha en förmåga att kunna göra. Kvällen igår spenderades med Ellen, Hanna, Sofia, Patrick och sen mot slutet kom även Viktor och Johan. "Inte trevligt", som Gurkan brukar säga, var precis vad kvällen igår INTE var. Det var jättetrevligt, vi pratade om allt mellan himmel och jord. Resan, valborg... you name it. Nu ska jag ta och dusha sen är det planera och ladda för kvällen som gäller.


Måste vara en utav Sandvikens största majkase på Ugglas tomt... haha

William and Kate

Jag har alltid varit väldigt intresserad av den brittiska monarkin, folkets kärlek till Queen Elizabeth, den stora släkten, Buckingham Palace o.s.v. Nu när ni läst inledningen vet ni nog vad detta inlägg kommer att handla om... Såklart Prince William och Kates bröllop som skedde idag. David och Victoria Beckham fanns på plats, så väl som Elton John, såklart Queen Elizabeth, Prince Charles och även... vår Victoria och Daniel. Tycker om monarkin i Sverige, tycker om traditionen och gillar därmed den engelska monarkin mycket eftersom allt där handlar om att bevara traditionen och kärleken till kungahuset. Tror många kvinnor i England... eller ja i hela världen blev lite ledsen då William gifte sig eftersom han har betraktats som en riktigt eftetraktad snygging!



Helg

...hur underbart?! Grymt måste jag säga. Var längesedan jag kände mig såhär trött tror jag, och då har jag bara gått i skolan två gånger den här veckan, ser inte fram emot fem dagar nästa vecka. Men aja, nu är det helg, nu är det det man ska tänka på. Eller nej, rewind just a little bit, hade ju prov idag i historia, det gick helt okej för mig tror jag men det enda som var tråkigt var att vi bara fick en timme på oss vilket ledde till att jag tokskrev fem A4-sidor. Vet att det inte ska vara kvantite utan istället kvalité, mitt vart förhoppningsvis en mix av båda.

Ikväll ska Sofia och jag träffa Hanna och Ellen. Kanonkul, men vetnivad, nu är det fredag, vilket betyder - Schulman Show!!!

Paint the silence

Mötet gick bra. Känns som att man kommer dö varje måndag-tisdag-onsdag f.o.m 2 Maj till typ oändligheten, men låter väldigt bra inför framtiden också. Nu är det plugga plugga plugga som gäller. Absolut inget annat. Synd att det finns så många distrationsobjekt bara... Skulle egentligen vilja se på OC och bara softa, men för att få lite känsla så får man lyssna på lite musik som varit med i serien, b.la. South – Paint The Silence.'


Projektarbete 10/11

Hade betygsprat idag med vår handledare på projektarbetet och vi fick MVG. Riktigt glad blev man över det eftersom det är ett projekt som vi lagt ner rätt så mycket tid på. Väldigt skönt! Nu ska jag plugga och ikväll är det som sagt möte.

Godmorgon

Måste åka till skolan i alla fall. Ska ha möte mer vår handledare på projektarbetet för att få reda på vilket betyg vi fått. Funderar på att ta en promenad till skolan och en löptur hem, är upptaktsmöte ikväll med "nya" Aston dam, på måndag börjar fysen... fytusan!

Trött

Började 10.25 idag med skolan men är ändå dötrött just nu. Är så van med att kunna vakna upp runt 11 av sig själv, nu blev det istället halv nio utav en hemsk väckarklocka. Borde egentligen plugga nu men är som sagt för trött så blir film istället. Är nästan ledig imorgon också. IBG är inställt och engelskan tror jag att man får jobba hemma på! Skönt.

Wednesday afternoon

Ring

Ringen jag köpte igår... Lite halvkass kvalité på bilderna men ni vet förmodligen anledningen - att min vivaz är på lagning. Gick in och pratade med Telia igår också eftersom det nu tagit 41 dagar när de sa att det egentligen skulle ta 10 dagar. Idag ringde dom upp mig och sa att min telefon försvunnit. Teliabutiken har skickat den till verkstan men verkstan har inte fått den. Vet inte vad som händer nu men skulle gärna vilja ha tillbaka min mobiltelefon före GC, två veckor kvar precis idag!!!


Back in school

Roligt att vara tillbaka i skolan igen, det roligaste måste nog vara att man slutar halv 5 idag och att man fick reda på att man har prov i historia på fredag. Riktigt roligt måste jag säga, bara cirka 3 timmar kvar av dagen.

Tänkte även säga ett stort grattis till Sandra som fyller 24 år idag. Hoppas du får en superduperbra födelsedag så ses vi imorgonkväll på mötet förmodligen. ♥


Valbo

Blev en tur till Valbo med Hanna och Alexandra. Åkte buss in dit, riktigt längesedan man åkte lokalbuss nu, man blir så bortskämd med körkort och bil! Vi pratade en del inför resan också. Känns som att det är det enda man gör nu förtiden. Varje gång man träffar gänget blir det att resan alltid kommer på tal. Något som har lett till att vi på söndag ska ha en "planerarkväll" då skjuts till och från Arlanda ska spikas, prat om packning o.s.v. Justia, ska återgå till Valbo. Jag hade inte tänkt köpa nåt men blev en sololja, som såklart ska användas flitigt under den senare delen av veckan i Gran Canaria, det blev även en ring, bild kanske kommer sen. Här är i alla fall en bild ifrån då vi fikade på Waynes...

Har fortfarande inte fått tillbaka min Vivaz som är på lagning (gått 1 månad och 10 dagar nu) så därför blir det lite halvkass kvalite på bilderna.


Längtar nu till 18 November och 7 Januari, då kommer ni finna mig i Läkerol Arena för att återse mitt älskade Färjestad live.

Studiedag

En extra påsklovsdag känns inte helt fel. Har lite ångest över skolan imorgon dock, men äsch man kommer snabbt in i vardagen. Idag har jag hittills sett på en film som gick på canal +. Kan erkänna att jag aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, grinat så mycket till en film. En Lasse Hallström film, ännu en utav mina favoritregissörer, "Hachiko - en vän för livet" heter filmen. Hemskt sorgligt.


Köpte nytt puder och rouge idag, återigen från Clinique. Älskar Clinique's smink, superduperbra.
Man fick även gratis med en ögonskugga, ett läppstift och en mascara.


Sweeney Todd

Kvällen har spenderats med Hanna, Alexandra och Sofia. Vi såg på Sweeney Todd, en film gjord av en utav mina favoritregissörer - Tim Burton. Johnny Depp i huvudrollen är ju inte heller någon nackdel, trots att han ser lite halvtokig ut i rollen som Sweeney Todd. Men det värsta är nog hur han beter sig i filmen. Aja, den är riktigt bra i alla fall, inte första gången jag såg den och självklart inte sista!

Knäppa, coola, underbara och snygga Johnny Depp och Helena Bonham Carter

Stort grattis till 19-åriga Jennie

Firade tjejen igår men har ju som "tradition" att skriva ett grattis-inlägg till nära vänner på bloggen också så här kommer det...



Grattis vännen, hoppas du har haft och fortsätter att ha en jättebra födelsedag,... och tack för igår ♥

Trebo

Har nyss kommit hem från en runda i Trebo. Det var riktigt varmt vilket gjorde det ännu jobbigare men skönt nu efteråt i alla fall. Nu ska jag kanske gå ut i solen en sväng sen ikväll blir det förhoppningsvis filmkväll med Alexa, Sofia och kanske till och med Hanna.

Påsk i Hedesunda / 19-årsfirande

Har varit en lång men rolig dag. I hedesunda sken solen och dalälven var alldeles blå. Kändes mer som att man hade sommarlov än påsklov idag i stugan. Vår årliga äggkrockartävling, som jag vann förra året, slutade med vinst till Patrick, nybörjartur kanske? Aja, jag är inte bitter över att ha förlorat inte.... haha. Här kommer lite bilder ifrån dagen.

My paradise

Mitt ägg
Finalen i äggknockartävlingen


Kvällen hos 19-åriga Jennie

Påskdagen

Drar till stugan i Hedesunda och firar påsk nu och sen blir det direkt hem för att fira Jennie. Ha en bra dag!

Morfar 75 år

Har nyss kommit hem ifrån en heldag i Järbo. Morfar fyllde 75 så syskon ifrån Boxholm och Tranås var på besök, mina morbröder med tjej/fru/barn, min farmor och farfar, farbror, min familj och även lite vänner till morfar och mormor. Klockan 14.00 började allt med mat och sådär och sen vid 22.15 så åkte vi hem. En lång dag, men en mycket trevlig sådan. Tycker om att umgås med släkten. Står väldigt nära till väldigt många utav dom och mina kusiner är som extra syskon till mig. På första bilden har vi min minsta kusin, söta Maj...
Storebror till Maj, femåriga Pom som blåste såpbubblor under den tid då han inte kittlade mig och Sofia eller lät mig jaga honom
Morbror Magnus och Maria
Tillbringade en stor del av dagen med att jaga detta busfrö
Farmor och pappa
Pom hjälpte morfar/farfar med att blåsa ut ljusen på tårtan
Maria och Maj
Sötkusinerna
Mamma och Pom åt tillsammans
Denna söta bild på Pom får avsluta kvällens bildcollage. Nu ska jag sova, imorgon är det ett kärt återseende med stugan och hedesunda som gäller.

75-årskalas

Ska ta och duscha nu och strax före två åker vi upp till Järbo för att fira morfar. Det är nästan 30 personer som kommer och ska fira hans 75-årsdag. Riktig släktträff! Ett stort grattis till morfar säger jag även här.

Hoppas ni får en bra dag, vi hörs nog senare ikväll. Pusss

Godnatt

Blev en kväll hos Julia med Angelica, Sofia, Patrick och såklart busiga Linus och lugna Tjabo. Sötisar det där! Nu har jag precis sett på sista avsnittet av säsong två av OC. Ett ord kan beskriva hur den säsongen slutade = hemskt.

Glad Påsk

Långfredagen idag. En dag som ska kännas lång och långsam men tycker att den hittills gått rätt så snabbt. Ska hem till Julia om en stund och se på film med henne och Angelica tror jag. Imorgon ska morfar firas för han fyller 75 år och på söndag ska vi ut till Hedesunda en stund och sen hem och fira Jennie som fyller 19 år. Många som fyller år de här dagarna, Frida idag, morfar imorgon och Jennie på måndag.
Idag är det precis två årsedan jag opererade korsbandet och minisken i knät också. Den tiden, från att jag fick reda på att korsbandet var trasigt tills ungefär då rehaben var över, har hittills varit den värsta tiden i mitt liv, jag hatade att jag inte fick springa och spela innebandy som alla andra i mitt lag. Nu, två år senare kan jag titta tillbaka på den tid och veta att det var en händelse som förändrade, inte bara mig som innebandyspelare, utan även mig som person. Jag fick lära mig hur det var att känna att man skulle förlora allt.

Grattis Frida

Grattis fina du på din 19-årsdag. Hoppas du har det bra uppe i skidbackarna så ses vi på onsdag. Ha en jättebra födelsedag vännen, puss ♥

gårdagen

Fick påskägg av mamma igår
och mitt paket hade kommit till posten och det åkte direkt upp på väggen, nu måste bara en ram köpas

short sum

Nystädat rum, nytvättade lakan, fått påskägg och nu ska det grillas. Bra torsdag!

Skärtorsdagen

Måste städa mitt rum, är kaos just nu, hör av mig när jag har något lite roligare att skriva. 50 dagar kvar till studenten idag och 20 dagar kvar till Gran Canaria!!


Knytkalas

Nu har tjejerna precis åkt. Det blev en kväll då alla tog med sig fika som vi sedan delade på. Är alldeles fullproppad nu efter att ha käkat bullar, chokladbollar, kärleksmums o.s.v. Blir nog att springa igen imorgon, känns som det efter den här kvällen. Riktigt trevligt var det såklart, det blev en massa snack om allt från att föda barn till utlandsresan om 3 veckor, de som var här var Angelica, Julia, Jennie, Frida, Ellen, Alexandra, Sofia (såklart), Patrick, Hanna och Viktor kom också förbi en snabbis. De drar till Hannas stuga imorgon och blir borta tills på måndag så jag och Sofia har fått den stora äran att vara fågelvakt, eller vad man nu ska kalla det. Inte första gången och vi besöker så gärna den lilla undelaten. Nu ska jag se på OC, väldigt ovanligt va, haha och sen sova. Vi hörs imorgon. Godnatt

Royal

Blev ju som sagt sista turen till Borlänge idag för att hämta balklänningen. Provade den nu också efter att de har sytt in den till mig och den satt jättebra och jag är nöjd så nu är det bara själva balen som saknas. Klänningen kostade tillslut 3000:- så måste väl säga ett stort tack mami och papi! Galet hur mycket cash man lägger ner på en dag. Hår, smink, skor, klänning, bil... Såhär ser klänningen ut förresten


an unbreakable quartet

Har precis kommit hem från Hanna. Såg på film tillsammans med henne, Sofia och Ellen som nu äntligen kommit hem. Känns som att det var jättelängesedan man träffade den bruden. Filmen vi såg var väl ingen höjdare, inte om du frågar mig i alla fall. Konstig miljö, konstiga skådespelare... Trevligt att träffa tjejerna i alla fall. Nu ska jag sova och imorgon bär det av för (förhoppningsvis) sista färden till Borlänge.


predictable huh?

Löpturen var riktigt jobbig. Tror att vändan + inlinesturen ifrån igår har satt sina spår i maria ugglas ben. Men jag sprang runt hela fyran i alla fall något jag får känna mig nöjd med. Nu har jag precis beställt hem en grej ifrån aftonbladets shop. Hade inte tänkt göra det först, men kunde inte låta bli, måste köpa ram och sen ska den hänga precis bredvid min säng så att det är det sista jag ser innan jag somnar, och det första jag ser när jag vaknar. Det jag pratar om är, såklart,...

http://shop.aftonbladet.se/guldlop-sm-hockeyfinal-2011

Heat Rising


Andra dagen på påsklovet och idag har jag varit runt i stora centrum i Sandviken tillsammans med morbröderna Magnus och Markus, mamma och Sofia. Tog en fika och handla present. Skönt att äntligen kunna få sitta på uteserveringar på fik istället för att sitta inne och muppa. Nu ska jag byta om och sen blir det Trebo med Angelica och Sofia, träning inför beachen @ playa del ingles Maj 2011.

Because I love you

Godnatt, vi hörs imorgon!

Inlines

Det blev en tur med inlinesen för mig och Hanna också. Efter att inte ha åkt på typ två år kanske så var man rätt så darrig på benen. När vi kom vid storgatan mötte vi Maria Ström och hennes kille Tim också och tillslut blev det att Ström vände hem och hämtade hennes inlines också. Det blev en riktig långtur, en och en halv timme var vi ute och åkte och jag ramlade till och med i backen vid bron vid sandvik typ. Rätt ner i gruset! Haha fatta man ju, all balans man träna upp när jag rehabiliterade knät är som spårlöst borta. Jag var som bambi på hal is, fast på torr asfalt. Kul var det dock, och jobbigt.

Så här tar vi oss ner för backar...

Inlines-babes

Mötte dessa tjejer påvägen till Trebo. Inlines har tydligen åkt fram nu när snön åkt bort.
Tycker skylten "Lekande Barn" passar in väldigt bra...
Ankan vila tassarna en stund

Årets första löptur i Trebo

Soool!!!! världens bästa väder har vi i viken just nu. Riktigt underbart! Vintern är spårlöst borta, försvann på ett ögonblick och våren är verkligen här. Jag ska nu åka till Trebo för första gången i år och springa, kan behövas inför 2 Maj då försäsongen börjar. Har fortfarande inte fattat SM-guldet dock. "Shit vad jag tjatar" tänker säkert ni men det här var det bästa som någonsin kunde hända. Livet känns då allt bra just nu. Varmt, påsklov och SM-guld till Färjestad, men saknar dock hockeyn.


Grill-/filmkväll

Fick en inbjudan av Angelica att få komma på grillkväll och vem tackar nej till det? - Inte jag i alla fall. Så jag, Sofia och Jullan drog till systrarna Carlström för att käka lite tidigare ikväll. Det var riktigt roligt. Vi snackade om allt mellan himmel och jord, och då menar jag det också. Kvällen fortsatte med att träffa några fler underbara vänner som Hanna, Alexandra och Frida. Hemmakväll och filmmys blev nästa grej på söndagskvällens schema. Vi såg på "Himlen är oskyldigt blå". Den var väldigt bra. Älskar sötnosen Bill Skarsgård. Nu har jag precis skjutsat syrran till Patrick så nu ska jag se på missade tv-program.

Sofia njöt i solen och Jullan gilla chips
Systrarna Carlström

idag

Första riktiga vårtecknet såg jag idag... såg även vitsippor lite senare, underbart!
Kul besök man hade framför sig på vägen i stora staden Sandviken idag...
Skönt att sitta vid inglasade altan...
Bild från igår med söta moseeeen! Alla tyckte vi såg ut som tvillingar igår... men det är vi ju båda också, hehe

Världens bästa lag

Hade en jättebra kväll igår hemma hos Ström, på Oden och på Lobby tack vare 19 underbara tjejer i Aston dam. Gårdagskvällen var ett avslut, ett avslut på en säsong som varit både rolig och jobbig. Säsongen har pendlat väldigt mycket för vår del. Fram tills jul var det ingen bra säsong. Vi spelade sådär men vi fick aldrig turen med oss heller, något som ledde till en väldigt dålig start på säsongen 2010/2011. Efter jul vände allt kändes det som, med två nya åmotsbrudar i laget växte hela laget och vi spelade riktigt bra. Vi vann flera matcher och vi var även mycket nära att slå Falun, det är mina minnen ifrån Januari. Då var det riktigt roligt att spela, vi hade kul tillsammans och vi kämpade för varandra. Nu när säsongen är slut är det sånna minnen jag vill titta tillbaka på, roliga minnen då vi jobbat tillsammans. Jag känner att det här laget har socialt sett varit det bästa laget jag någonsin spelat med. En härlig blandning av allt från en skön forsberg till en komisk ytterbom. Hela laget är outstanding. Vill tacka tjejerna i Aston dam för en jätterolig säsong och en superbra kväll igår, nu är det bara att plågas tillsammans på försäsongen som gäller!


Astondagen

Har precis kommit hem efter att ha spelat match på bessemer. Idag är det ju astondagen och det här året körde herrarna och damerna mixade lag. Yngre vs. äldre. Kul att jag blev med dom yngre och Sofia med dom äldre... haha det man får leva med om man är 27 minuter yngre. Matchen slutade i alla fall 5-5 och nu är det ladda inför kvällen som gäller. Om två timmar bär det av till Ström där laget ska samlas för att köra lite lekar och snacka. Efter det ska vi käka med hela föreningen, herrar, damer, styrelsen... Kvällen kommer att avslutas på Lobby tillsammans med ett underbart gäng brudar.

Högskoleval och framtiden

Hejhej!

Har precis kommit hem efter att ha varit chaffis till mamma som varit på middag med jobbet i hofors och under tiden har jag varit hemma hos Viktor i Storvik tillsammans med Sofia, Patrick och Hanna. Johan var där ett tag också. Fick känna på att vara typ "femte hjulet" ikväll. Lite halvtråkigt måste jag säga. Stannar hellre hemma nästa gång med en film och en godispåse så får dom ha deras dubbeldate för domsjälva.

Idag är sista dagen man fick ansöka till högskola också. Jag har aldrig tänkt att jag ska plugga vidare nu direkt efter gymnasiet och har därför inte brytt mig så mycket om att kolla runt på högskolor och universitets hemsidor. Jag har dock alltid vetat vad jag vill bli, ändå sedan jag var runt 7-8 år har jag vetat att mitt framtida yrke ska vara lärare. Så idag gjorde jag ett impulsval, jag sökte till högskolor till hösten. Om jag kommer in på någon utav de 7 program jag sökt så tänker jag förmodligen inte börja ändå. Har det utifall att bara. Känner heller inte för att flytta och eftersom 6 utav de program jag sökt ligger längre bort än 3 mil så känns inte högskola i höst som något alternativ. Jag kan dock säga vad jag sökte, jag sökte lite olika lärarprogram på Karlstads Universitet, Linköpings Universitet, Högskolan i Gävle och tillsist Högskolan Dalarna (d.v.s. studieort Falun). Vore häftigt att flytta till Karlstad någongång i livet också, har alltid drömt om den staden eftersom mitt favoritlag hör hemma där men just nu är jag ung, jag vill spela innebandy och jag vill göra det i Sandviken.

Guldfika

Hejhej!

Har precis fått påsklov men kan inte sluta tänka på guldet igår. Det känns så overkligt på något sätt. SM-guldet har alltid varit målet och något man alltid ser fram emot i början på varje säsong. Slutspelet är ju absolut den bästa tiden på året men det är också den värsta tiden eftersom säsongen då tar slut. Aja, jag är grymt lycklig just nu och längtar redan till nästa säsong.

Efter skolan kom Hanna och Alexandra hit och fikade för att fira guldet. Så här såg det ut...



Ett sista glädjerus

...innan jag tar och sover. Imorgon blir det SM-guldsfirande med Hanna och Sofia, kladdkaka. Tror det var därför de vart glada när Färjestad vann. Såg matchen med Hanna, Sofia, Viktor och Patrick. Hoppas de inte fick tinnitus eller nått över att jag skrek så mycket. På lördagkväll är det avslutning med innebandyn, fest med laget och hela föreningen, ta och fira SM-guldet på samma gång då? Ja ojaaa!

Ett enda stort tack

för allt. Tack för den här fantastiska säsongen. Tack för det nionde SM-guldet till klubben och tack för att ni just nu är Sveriges bästa ishockeylag.

Som Färjestadare i ett Brynäs-landskap som Gästrikland har aldrig varit enkelt. Speciellt inte i år. Så just nu vill jag bara skratta åt alla som retats, tjatat och gnabbats om påhitt som "hur dåliga färjestad är", "att alla är dopade", "att wallin har läppstift"... det bara fortsätter. Nu är en tid då jag äntligen kan få vara riktigt riktigt lycklig, nu ska jag sova så gott jag bara kan, och jag gör det i min Färjestad-match-tröja.

Finns inget bättre lag, finns inget större lag i mitt hjärta, tack för att ni ger mitt liv lycka, en lycka jag kommer leva på oerhört länge. Är tårögd så det bara sjunger om det, men blir så rörd av detta gäng. Detta gäng som kämpat, ett gäng jag alltid kommer vara stolta över i motgång och medgång. Just nu, i medgång. I september skrev jag "vi kör på SM-guld 2011". Då var det min dröm, nu är det min verklighet. Den 16 September startade Elitserien 2010/2011 och då mötte Färjestad Skellefteå, då vann Färjestad med 2-3 och rubriken blev "Stor hjälte i Färjestad - målvakten Cristopher Nihlstorp med 48 räddningar!". Idag, 7 månader senare är rubriken för mig åtminstone nästan densamma. Färjestad vinner finalerna mot Skellefteå med 4-1 och den stora hjälten har såklart varit målvakten Christopher Nihlstorp. Han startade säsongen grymt och avslutade den ännu bättre. Killen är min idol. Idoler för mig är såklart hela Färjestad men även dessa två gossar, ett par gossar ni hört talas om mycket här på bloggen under säsongen, äntligen får busen Dick Axelsson och lagkaptenen Rickard Wallin ta på sig guldhjälmarna och skrika ut i ett vrål. Eller, bara vara riktigt riktigt glada.




Vill ändå avsluta med Emil Kåbergs svar efter finalen. För er som inte vet så är den grabben en riktig kämpe, han fick en puck i ansiktet för en vecka sen, trots skador med käken så fortsatte han att spela, den grabben har ett stort hjärta och han kör alltid hårt arbete.

Hur ont har du haft?

– Det har varit jobbiga dagar  med en jävla värk. Men jag kan ta tio skott i ansiktet för det här.



Återigen tack för en fantastisk säsong, vill inte att den ska ta slut, men ändå gör den det, med världens bästa slut. SM-guld 2011 är ett faktum.

FÄRJESTAD

I vått och tort, alltid Färjestad. Stort Hjärta - Hårt Arbete. Underbart att älska ett lag som Färjestad just nu.

SM-GULD

Finns ingen lyckligare, fyfan va underbart :D

Hockey

Nervös som bara tusan, nu kör vi!


nittontusentjugofem

Har precis vaknat efter att ha råkat somna cirka en timme i soffan. Skolan sliter på en. Nu är det bara två timmar kvar lite drygt till nedsläpp. Spännande, som tidigare så gjorde Färjestad en budning på de två sista biljetterna, priset blev 1925 kr. För två biljetter. Det är sjukt! Får hoppas att det blir en bra match och vinst för Färjestad så att den som köpte biljetterna kan känna att det var värt det.

Good news


Torsdag

Har precis kommit hem från skolan efter att ha haft nationella i svenska. Vi hade tid från 09.00-14.00. 5 timmar, galet. För mig tog det dock cirka 90 minuter innan jag var klar. En uppsats på 600-800 ord tar inte 5 timmar att göra, i alla fall inte för mig. Sen är jag en person som alltid gör det jag kan och sen när det tar stop fortsätter jag ändå. Lite senare går jag tillbaka och sådär men det jag kan det kan jag, ingen idé att sitta i flera timmar att fundera, varken på prov eller uppsatser. Det funkar bara inte för mig. Har alltid varit en person som gått bland de fem första på prov, en egenskap som visade sig vara väldigt bra på högskoleprovet då man hade väldigt lite tid på sig. Oj, vad jag rabblade iväg nu kände jag. Aja, skönt att ha nationella gjort.

Ikväll är det en sak som gäller, Färjestad BK - Skellefteå AIK, Löfbergs Lila Arena, fullsatt!! Ikväll kan Färjestad ta SM-guld, åh vad mycket jag hoppas på det. Vore riktigt skönt att ta hem det inför ett fullsatt Löfbergs Lila Arena, skönt att ha en hemmapublik med sig i sånna lägen. Imorgon hoppas jag på storfest på torget i Karlstad.

Fram tills dess, snälla läs denna artikel i dagens nyheter. Riktigt, riktigt bra: http://www.dn.se/sport/ishockey/farjestads-2000-tal-slar-ut-allt

Don't let yourself go, 'cause everybody cries and everybody hurts sometimes

Älskar 80/90-tals gruppen R.E.M. R.E.M. – Losing My Religion har alltid varit en favorit, och även denna...
R.E.M. – Everybody Hurts


Grattis Maj 1 år!

Har idag varit och firat min söta kusin Maj som fyller 1 år idag. Stort grattis till den plutten. Blev tårta och grejer hemma hos familjen Elg. Trevligt trevligt.

Efter det drog jag, mamma och Sofia till Valbo för att hitta något att ha på sig till helgen. Hittade ett par lite finare svarta shorts ifrån Vero Moda/Vila och en tröja som jag så länge velat ha ifrån MQ. Allt svart. Trivs så bra i svart så varför inte köra på det man trivs i?

mami och maj i somras

måste skoja med mig

...ska jag bli sjuk igen? jag som nästan aldrig blir sjuk, verkar nu ha blivit det två gånger på  ungefär en vecka, kul, kan inte sova heller. Halsen är ju knäpp, har haft ont i huvet hela dagen och har känt mig typ... yr, skulle man kunna säga. Ja livet har sina medgångar och motgångar.

Ett steg närmare SM-guld

Hade precis skrivit ett inlägg men sen raderades allt så tar det igen.

Kom hem från träningen för tjugo minuter sen och då får man direkt höra att Färjestads fjärde finalmatch har gått till sudden. Så bänkade mig framför tv:n och hann se 39 sekunder ,tror jag det var, av förlängningen då Mikael Johansson avgör med ett skott på volley. Riktigt skönt.

Jag hann se första perioden innan träningen och då var Färjestad riktigt borta, det verkade inte som att de hade vaknat ifrån flygresan upp till Skellefteå och av vad jag har hört så fortsatte matchen i samma stil hela tiden. Visst, Mikael Johansson är en hjälte som avgjorde i sudden, men den sanna hjälten ikväll är målvakten Christopher Nihlstorp. Räddade vad var det? - 43 skott och släpper bara in ett. Riktigt grymt, utan han skulle det inte ha varit Färjestad som just nu leder med 3-1 i matcher...

Men i torsdags när Färjestad besökte Skellefteå så gick matchen också till förlängning och då var Skellefteå definitivt sämre, ändå vann dom, så man måste väl säga att det är "kvitt" nu. Nu har Färjestad 3 matcher på sig att ta SM-guld, missar dom den chansen, då är det nått som är fel.

Alltid grönt

Nu vaknar vi grabbar och ger gärnet. Endast vinst som gäller, eyes on the prize.


Tisdag

Tisdag. En engelskalektion, final nummer 4 och träning är vad som står på schemat idag. Tråkigt att missa en final till, missade första på grund utav träning och kommer missa den här också på grund av samma anledning. Men får se matchen i Löfbergs Lila på torsdag istället. Brukar alltid bli så irriterad på hemmapublik i andra arenor än i LLA ändå så det är väl bara bra att jag missar matchen ikväll i så fall. Tråkigt nu att det bara kan vara två matcher kvar. Självklart vill jag att Färjestad ska ha ett SM-guld redan på torsdag, men det tråkiga är ju att alla matcher tar slut då... inte bra.

Spring

Vårpromenad fram och tillbaks till Hemmakväll med två snygga damer. Blev sedan två filmer, riktiga chick flicks, "When In Rome" (film med tvillingarna Olsen) och sen en utav "Bring it on"-filmerna.


Be All We Could

Basket och fotboll med klassen tidigare idag och nu blir det en power walk med Sofia och Angelica. Sen går vi nog hem hit, ser på film och myser.


Julia med koll


Obsessed

Såklart blev valet - OC. Kunde inte låta bli. Nu ska jag fortsätta se på världens genom tiderna bästa serie. Vi hörs imorgon.

“Welcome to the O.C bitch. This is how it’s done in Orange County.”

Står i valet och kvalet just nu. Funderar på att kötta OC från säsong ett igen, som man gjort så många gånger. Nackdelen är att man blir beroende, det positiva är dock att det är så fantastiskt bra, så hur ska man göra..?

söndagstänk

Godmorgon.

Såg på Top Gun igår innan jag somnade. Hur kan man inte älska Tom Cruise i Top Gun? Måste vara omöjligt. Döläcker den grabben var då. Nu har det ju dock gått 25 år men grabben ser ju inte så pjåkig ut nu heller.

Idag ska jag inte göra så mycket. Vaknade ganska nyligen efter att ha drömt om Gran Canaria faktiskt. Imorgon är det precis en månad kvar, vilket betyder att det är 31 dagar kvar idag. Känns både läskigt och kul på något sätt. Läskigt att tiden går så snabbt, för det betyder att det snart är studenten. En tid jag inte vill komma fram till. Vet att jag påpekat det förut men jag vill verkligen stanna på gymnasiet, jag trivs här, jag har mina kompisar här och jag vet exakt vad jag ska göra varje dag. Nästan så att man skulle vilja gå om så man fick åtminstone ett år kvar... Äsch, ska försöka se det ljusare. Ska försöka se fram emot allt som händer nu de här två sista månaderna, för just idag så är det precis två månader tills studenten. Men under de två månaderna som kommer har man massa roliga saker att se fram emot, det är ju Astondagen på lördag, jennie fyller snart år, frida fyller snart år, försäsongen startar, gran canaria, balen, studentveckan, och tillsist målet - studenten.


Favorit

När jag hör ordet favorit så tänker man på massa olika favoriter man har inom olika kategorier. Sitt favoritgodis - choklad, favoritfilmen - mååånga, favoritlag - Färjestad och Aston, såklart. Men när man säger favoritspelare så kommer mina tankar direkt till Rickard Wallin. Lagkapten i Färjestad, och han passar perfekt in i klubbens slogan "Stort Hjärta - Hårt Arbete". Anledningen att jag skriver ett inlägg om elitserien bästa, gulligaste och snyggaste spelare (delad förstaplats med axelsson, måste tilläggas), är för att grabben idag fyller 31 år. Härligt att vinna final nummer 3 på sin födelsedag, stort grattis och tack för att du är i Färjestad.


Vackert

Anders Bastiansen, Marius Holtet och Marcus Paulsson. Vilka hjältar. Tack för 5-3, tack för ett steg närmare SM-guldet.

La familia

Stod 4-0 efter ungefär 25 minuter spelade i Löfbergs Lila Arena. Färjestad har varit helt klart det bättre laget, lekstuga vid vissa tillfällen. Tyvärr reducerar Skellefteå till 4-2 på grund av att Färjestad tappar fart lite grann. Tycker ändå att perioden, och matchen tillhör Färjestad och det här ska vi inte tappa.

Final-lördag

Blev lite av en taxi igår. När jag åkte hem från angelica igår mötte jag på kingdahl och gänget så skjutsade dom till lobby och sen runt 01.00 hämtade jag julia och rebecka vid lobby. Verkade inte som att man hade missat så mycket med tanke på recensionerna jag hört ifrån Jullan och Sofia. För mycket folk är det jag hört..
Nu är det uppladdning som gäller. 15.10 matchstart final 3. Då tar vi ledningen igen, kom igen nu världens bästa Färjestad.

All by myself

Har precis släppt av ett gäng tjejer vid Lobby efter att ha varit på förfest hemma hos Angelica. Där var vi väl runt 12 pers och alla drack förutom jag och Sofia som varit magsjuka. Sofia ska dock ut ikväll medan jag ska sitta hemma själv. Käkade första gången ikväll också sen i onsdags, blev en vikingsallad men fick ner typ tre tuggor. Var inte ett dugg hungrig, helt galet. Borde man inte vara skithungrig när man inte käkat på 50 timmar? Man tycker det. Aja, hoppas aptiten kommer för "äta bör man annars dör man" som man brukar säga.

Snor en bild från jullan också ifrån ikväll när vi käkade. 

partykväll - för vissa

Blir mycket bloggande när man inte har så mycket att göra. Känns naturligt att bara skriva nånting då. Tänkte i alla fall säga att jag ska åka hem till Angelica snart och möta upp brudarna. Dom ska ut på September ikväll på Lobby och ska därför ha lite förfest innan. Jag ska dock inte ut ikväll, först för att jag har varit sjuk och sen kommer det va så mycket folk, något jag kan tycka blir lite jobbigt. Ska bli kul att träffa tjejerna dock. Vi ska käka tillsammans också. Blir första gången jag äter sen onsdagskväll klockan 19.00. Cirka två dygn sen. jobbigt att va magsjuk.

Done

Skönt att äntligen bli klar med hemprovet på historian. Har skrivit ett 7 sidor långt hemprov och det var egentligen bara en fråga man skulle svara på. Tog runt 4 timmar!! Aja, väldigt skönt nu i alla fall. Men nu skulle jag vilja ha sommar, stugan och sol..


Mycket bättre

Vilken skillnad. Från att ha kännt sig galet sjuk igår till att vara i stort sett helt frisk idag. Har dock inte ätit något på över 36 timmar. Måste kanske göra det snart. Nu ska jag plugga, har ett hemprov som måste in idag annars får man högst G oavsett hur bra man skrivit. Kuul. Tänkte göra det igår men då orkade jag inte ens sitta upp så fick flytta fram det tills idag. Men först vill jag se på Schulman Show, världens bästa Schulman Show.

Värsta dagen i mitt liv

Först blir man "dödssjuk", känns det som i alla fall. Och sen förlorar färjestad i den femte perioden, fyfan. Suicide-varning snart, eller nej förresten, känns som att febern tar kål på mig ändå.

nerve wracking

Final nummer 2. SAIK-FBK =2-2 efter full tid. Nu är det förlängning, går mot femte perioden nu. Galet! Riktigt jämn match, det kan sluta precis hur som helst men hoppas på färjestad, såklart. Har blivit paus nu btw. Hoppas att torpet håller tätt nu i sista och att axelsson avgör.

Jag har nog bara feber nu. Ganska hög feber dock, har inte vågat kolla eftersom jag inte har någon kraft till att gå och hämta termometern. Har inte spytt något mer vilket är något positivt, är det mitt knarkande av ipren och ispåse på pannan som hjälpt trot? Hjälper inte mot nerverna i alla fall.

Värsta jag varit med om

Magsjuk + feber. Har inte ätit ens en smula på ett helt dygn. Känner mig död

magsjuk... x3

Jag, mamma och Sofia har blivit magsjuk samma dag. Fyfan,. Tycker synd om pappa som måste bo med oss. Håll er undan ifrån ekostigen, bara ett tips

Loosing track

Hejhej!

Känns alltid konstigt att börja ett blogginlägg, efter nästan tre års bloggande har jag fortfarande "problem" med hur man ska börja inläggen. Ett "Hejhej!" låter väl snällt och trevligt men egentligen, vem hejar jag till? Jag ligger ju egentligen bara och skriver till en skärm, som jag tydligen också hejar på. Konstigt det där. Vilka problem man har som ungdom nuförtiden.

Aja, inte det jag skulle skriva om, kommer alltid in på andra spår. Hade väl egentligen inte så mycket intressant att säga förutom att jag måste plugga, och det är ju absolut inget intressant. Kan väl meddela att jag har beeptest imorgon i alla fall, något som inte heller är intressant. Haha, vi hörs imorgon, nu är det öva in tal som gäller.

5 veckor kvar

5 veckor kvar. 5 veckor tills jag, Sofia, Hanna, Angelica, Alexandra, Julia, Frida och Ellen åker till Gran Canaria. Känns som att det var igår som vi bokade, men tänka sig, det har gått nästan 3 månader sen dess, och nu har vi nästan bara en månad kvar. Jag ser fram emot det så otroligt mycket. Inte bara att få komma till värmen och skaffa sig en snygg bränna. Nej, det är så mycket mer än det. Att få tillbringa varje minut i en hel vecka med sina närmaste vänner och att få ta ansvar. Ser fram emot att komma fram till Arlanda och checka in bagaget för mig själv för första gången. Att få ta ansvar så att vi kommer till rätt gate, att vi är där i tid o.s.v. Jag älskar att resa med mina föräldrar och min familj, något jag gjort många gånger och något jag gärna gör många många fler gånger. Men på ett sätt ska det bli skönt att åka själv också så man får ta ansvar och känna sig vuxen. Om fem veckor börjar en resa som jag tror kommer bli oförglömlig, en resa som vi kommer minnas hela vårt liv.

inte längre maria uggla

Har precis kommit hem från skolan. Fick sluta lite tidigare eftersom jag är klar med vissa grejer som andra ska göra nu på eftermiddagen. Hade nyss ett möte med alla kungar i Sverige från Gustav Vasa till mig, Karl XII. Alla skulle vara en varsin kung som man presenterade i jag-perspektiv. Riktigt roligt var det, det bästa var nog att få beskriva sig själv som en stark ledare, en stor hjälte som var tapper, plikttrogen, principfast, tolerant och inte unnade mig själv någon lyx, + att jag är Sveriges mest kända krigarkung, tillsammans med Fritiof, d.v.s. Gustav II Adolf. Började skratta på slutet också eftersom man inte riktigt är van med att beskriva sig själv som en sån person. Roligt var det i alla fall och jag måste säga att jag älskar historia. Har alltid varit bland det roligaste ämnet och det är det fortfarande också.

Grattis

Nu börjar dagen lida mot sitt slut och måste bara säga grattis till mina tvillingmorbröder Magnus och Markus Elg som fyller 38 idag. Var och firade Magnus tidigare och fick då träffa på sötnosarna Pom och Maj också.

Vilken finalfest

Har ni någonsin hört att jag älskar Färjestad? Äh, what the hell, I'll say it again, and again, and again. Skulle ju fortsätta göra det om dom förlorat första finalmatchen också men det är bara lite enklare att älska ett lag som vinner och gör en så stolt. 5-4 i första matchen, kunde tyvärr inte se den på grund utav träning men vad jag har hört så kunde det lika gärna ha slutat typ 5-2. Äsch, vinst som vinst, det som räknas i slutspelet. Nu fortsätter vi på torsdag då vi tar ett steg närmare SM-guldet.

Föralltid, förevigt - Färjestad

Har nyss kommit hem efter att ha gått fram och tillbaka till jernvallen med hanna och sofia. Hade innebandygym och nu har jag slutat. Väldigt skönt. Idag är det dax för första finalen mellan Färjestad BK och Skellefteå AIK. Är så sjukt nervös och det kan egentligen sluta hur som helst. Nu spelar varje liten detalj roll och vi måste verkligen ge allt. Färjestad har haft en relativt lätt väg till finalen, i alla fall om man jämför med Skellefteå och nu hoppas jag att vi lägger i den sista växeln och gör allt vi kan för att vinna. Jag tänker hoppas på det bästa men förväntar mig alltid det värsta. It's gonna be an even fight.


PowerWalk och morgondagens planer

Har tidigare ikväll tagit en promenad med Hanna och då blev det även en tur förbi solariet. Ett ställe man inte besökt på ett tag men kan va skönt att inte känna sig lika vit som snön i huden nu när snön också, som tur var, börjar att försvinna. När jag kom hem tog jag det bara lugnt ett tag. Lugnt är precis vad det kommer vara imorgon också, eller ja om man anser till antalet lektioner jag har. Det enda som jag har är innebandy gym. klockan 09.00 imorgonbitti, vilket betyder att jag slutar 10.30. Har en del restuppgifter att göra så det passar rätt så bra att ha en nästintill ledig dag. Ska hem till morbror Magnus imorgon eftermiddag också eftersom han och tvillingbrorsan fyller år. På kvällen är det innebandyträning, bara två kvar nu.. suck!

Nationella i Sv B

Har precis kommit hem från skolan. Härlig skoldag när man börjar 11.35 och slutar 12.35 ungefär. Hade bara det muntliga nationella provet i svenska. Jag pratade ju som sagt om vampyrer och personligen tycker jag att det gick ganska så bra. Tyckte det gick bra för alla i min grupp, men tillslut så fick jag MVG på det nationella talet så jag är riktigt nöjd. Min lärare tyckte att jag bjöd på mig själv. Något jag blev glad över att höra för jag förstår att jag kan anses som väldigt blyg och tyst i klassrummet, men de som känner mig vet nog hur mycket sanning det finns i det... Har dock alltid tyckt om att prata inför folk och trivs med det, skriver hellre ett tal som jag berättar än att jag ska skriva en uppsats.

På parkeringen vid skolan finns det inte bara bilar, det känns som att man verkligen bor i en storstad...

Svar


Svar: En cup i Uppsala i September tror jag och träningslägret tror jag var i Augusti på jernvallen. Då skulle vi käka där, frukost och lunch, och så träna träna träna och så träningsmatch på lördagseftermiddagen. D.v.s 2 dagars träningsläger!

Ambition

Eftermiddagen/kvällen = har pluggat och skrivit ett CV och ett personligt brev. Känns som att man får unna sig något roligt nu, vad sägs om film?

Sometimes, you can call me a nerd, because when you talk about Twilight, that is exactly what I am

Skönt att äntligen få kunna bocka av en sak på sin "plugglista". Har precis skrivit ett tal till nationella i svenska b imorgon, på 745 ord, som handlar om vampyrer då och nu. Har beskrivit tonårstjejers känslor för dessa varelser och hur hysterin har kunnat bli så stor. Känns som att man kan relatera en del till detta, själv är man ju en stor vampyrnörd. För hur kan man inte älska en sån som Edward Cullen i Twilight eller Bill Compton i True Blood?


Valbo

Hejhej

Har nyss kommit hem från Valbo med Sofia. Åkte in desperat efter ett par nya byxor och det var precis det man fick med sig när dagen var slut också. Ett par nya svarta, som inte är gråa och urtvättade!! Wohoo. Fick med en mörkblå loose tisha också. Väldigt skön. Allt från Carlings. Köpte även lite småsaker som torrschampo, ögonbrynspenna, eyeliner och foundation. Sofia fick också med sig ett par nya jeans och en ny t-shirt, så det gick rätt så bra för tvinsen idag. Härligt. Fick svara på frågor ifrån en tjej som gjorde marknadsundersökningar om Brynäs också. Hon frågade hur många gånger jag gick på matcher, vad jag tyckte var viktigast, vad jag tyckte  dom kunde förbättra o.s.v. Tillsist så fick jag lämna min epost så skulle dom skicka en gratis-biljett till nästa säsong. Roligt tycker jag, men känns konstigt om dom ska skicka en, inte så att man vill gå på hockey ensam precis. Haha, nej men en lättförtjänt hockeybiljett må jag säga.

Nu har jag dock ångest över att jag inte pluggat!! Blir tokig. Måste ta tag i det, snart.

Godnatt

Vad 8 underbara tjejer kan få ens humör att gå från botten till toppen. Som vanligt när vi träffas så blir det mycket snack. Något jag verkligen älskar, att få sitta ner, ta det lugnt, med sina allra bästa vänner och bara prata om allt som finns i ens värld. Börjar spåna på en massa inför Gran Canaria nu också. Det är ju bara 38 dagar kvar. Galet.

Måste plugga hela dagen imorgon. Låter roligt, javisst. Hoppas att det är bra väder så man kan ta en löpisturis. Vi hörs mer imorgon, pussss!

17-årsmiddag

Nu ska lillplutten Ellen firas av bland annat två Ugglor, men även av en Ren, en Alexa, en Frida, en Angelica, en Jennie och av en Julia.

Äntligen hemma

...efter att ha haft världshistoriens tråkigaste dag. Prov i stort sett konstant i 7 timmar. Inte mänskligt. Det ar 5 block och sammanlagt 6 delar. Ordkunskapen var värst och det som var bäst var en "testdel" som inte ska tas med i poängen. Typiskt. Bara den delen (som var matte) som man kände gick riktigt riktigt bra. Får hoppas den kommer med i högskoleprovet till nästa år så man får göra den då. Något som var riktigt tråkigt var att man hade så långa raster. Mellan varje blockprov så hade man en halvtimmes rast, och varje block tog 50 minuter att göra. Lunchen var även på 70 minuter, en lunchrast som man utnyttjade typ 10 minuter till att äta medan resten av tiden bara var väntan. Väntan är precis vad vi har framför oss nu också. 4 veckor dröjer det innan man får provresultatet, hoppas inte på för mycket!

Hela dagen har spenderats med Sofia, Frida, Hanna och Frida eftersom de också gjorde provet. Alexa den stackarn var tvungen att bryta på grund av feber. Hoppas hon och Frida som var snörvlig idag mår bättre ikväll då Ellen ska firas.

Högskoleprovet

Suck, vi hörs efter 16.20.

Hur många lingon finns det i världen?

Har precis kommit hem efter att ha varit på "Hur många lingon finns det i världen?" tillsammans med forsberg och renis. Filmen var väldigt bra. Ena stunden skrattade man och den andra stunden grinade man. åkte efter bion till jernvallen och såg astons herrar vinna DM-guld. Kul! Imorgon är det upp tidigt för att skriva högskoleprovet mellan 08.20 och 16.20... inte så kul.

definitivt bästa bruden i sverige...

3:e resan till Borlänge

...och alltid samma mål - att hitta en balklänning. Nu hade jag dock beställt en och åkte därför in och provade den. Den är ju lite stor så dom ska sy in den och så får jag hämta den om ungefär en månad. Nu är även balbiljetter fixade, sminktid bokad och tid hos frisören bokad så nu är det bara själva baldagen som fattas. 3 Juni, ca två månader kvar och fram tills dess är det b.la. ett utomlandsresa att se fram emot. Tur att man förhoppningsvis kommer att vara lite brun till balen!

Typiskt Maria

Sov över min enda lektion idag, som började 10.35. Duktigt! Vaknade först runt 8 och sen så trycker man ju ett antal gånger på snooza-knappen vilket leder till att man somnar om. Tråkigt tråkigt.

Imorgon är det högskoleprovet, från 08.20 till 16.20. Kuuul!

RSS 2.0